Mintha csak tegnap lett volna az adidas UltraBOOST bemutatója, közben meg hamarosan az 5.0-s verzió érkezik. A korábbi apróbb módosításokhoz képest ezúttal jobban hozzá mertek nyúlni a mérnökök a legendás futócipőhöz. A tovább után kivesézzük az eddig rendelkezésre álló infókat!

adidas_ultra_boost_5_0
adidas UltraBOOST 5.0

Az UltraBOOST család

Az UltraBOOST első szériája 2015-ben jelent meg, és talán nem túlzás kijelenteni, hogy teljesen felforgatta az egész cipős piacot. Az elmúlt 4 évben rengeteg verzióban és színösszeállításban jött ki. A fő modell  – 2.0, 3.0, 4.0 – mellett olyan mellékágak virágoztak ki, mint az ST, az Uncaged, az X, a Laceless, az All-Terrain vagy épp a Parley vonal.

adidas_ultra_boost_5_0_2
adidas UltraBOOST 5.0

adidas UltraBOOST 5.0

Míg az előző szériákon csak apró módosításokat végeztek, a 2019. februárjában érkező 5.0 szinte mintha már új cipő lenne. A legszembetűnőbb változás a Primeknit felsőrész kéttónusú megjelenése, illetve a lábfej elülső részénél található extra megerősítése. A ketrec ezúttal egy darabból készült. A sarokrész kialakítása nagy sajnálatomra kevésbé tűnik párnázottnak, míg a saroktámasz sokkal légiesebb kialakítást kapott és elhelyezése lecsúcsott a középtalpra. És ha már középtalp: ez talán még robosztusabb, mint az eddigiek! Úgy tűnik az adidas nem csak a SolarBOOST-tal indult el a performance vonal felé, hanem az eredetileg a legnagyszerűbb futócipőnek kikiáltott modelljével is visszatér az eredeti útra. Már úgyis kellően megágyazott a többi BOOST talpas, Primeknit felsőrészes modellnek a lifestyle vonalon.