Top 5 sneaker, ami körül meghalt a hype

Beismerjük vagy sem, a sneakervilág nagy részben a divatra alapul, vagy a divat formálja a sneakereket, vagy pedig fordítva. Mindannyian láthattuk már milyen őrület volt az utóbbi években a Yeezy brand körül, de ne feledjük, hogy pár éve még a Jordan modellek is másodpercek alatt fogytak el a polcokról. De melyik az a top 5 darab, ami körül meghalt a hype? Csekkoljátok a tovább után!

Elmondhatjuk, hogy lényegében kétféle emberről beszélhetünk manapság a sneakerek piacán. Azokról, akik általánosságban csak a dollárjelet, a látják a cipőkben, akár mint viszonteladó, akár mint vevő, aki csak azért vesz meg valamit, mert az most „menő” és vannak azok, akik „szerelemből” vannak jelen. Tökéletes példa erre egy Off-White Presto és egy sima Presto összehasonlítása. Hogy melyik a jobb, azt döntse el mindenki maga.

5. KD

Nike KD 9 Elite Playoff

Nike KD 9 Elite Playoff

Bár elmondhatjuk, hogy olyan eszméletlen nagy hype soha nem övezte a márkát, de mára az a kis meglévő is elillant. Ennek fő oka a rengeteg elérhető szín, melyeket eszméletlen mennyiségben gyártanak, így tehát a megmaradt darabok gyakran végzik leárazva. Ez pedig konkrétan mérgezi a hype-ot. Ennek ellenére szuper kényelmes cipők, és van pár, amely eszméletlen jól is néz ki.

4. Kobe

A legutóbbi Kobe modell – Nike Kobe 11 Bruce Lee

A Kobe lépőkkel hasonló a helyzet. Ehhez párosult még a Nike részéről egy elég gyenge marketing. A cipő ára ennek ellenére eléggé magasnak mondható, miközben sok esetben technológia szintjén már lekörözik a versenytársak. Azonban pár modell esetében akadhat csekély resell érték, ilyen például a képen látható modell.

3. Lebron

Nike Lebron 14 Playoff

Nike Lebron 14 Playoff

Feltűnő lehet, hogy sok a kosaras lépő a listán, de ígérem, ez az utolsó. A Lebron-ban mint brand az az érdekes, hogy a körülötte lévő mozgolódást maga Lebron sem segítette túlzottan. A Lebron 9 és 10 még a viszonylag sikeresebb modellek közé volt sorolható. Ezt a 11 széria ölte meg, ami -tapasztalat- elég kényelmetlenre sikerült így a névadó sem hordta. Innentől kezdve pedig a legtöbb modell rendszeres azonnali vendége volt az outleteknek- persze nem kishazánkban- . Vannak olyan modellek viszont, amelyek még erős piaci értékkel rendelkeznek, de ezek régebbi kiadások, mint például a Kebron 9 „South beach”.

2. Flyknit Racer

Nike Racer

Nike Racer

Nagy fájdalmam ezt a cipőt itt látni, de ez az igazság. A Racer két fő színkombója (a multicolor és az oreo) pár éve még eszméletlen értékkel rendelkeztek (150-200 euro resale ), mára már – bár nem biztos hogy ezekben a színekben – de külföldi outletekben lazán találkozhatunk vele. Ennek fő oka talán a színdömping lehet, viszont így legalább barátibb áron lehet hozzájutni egy szuper kis lépőhöz.

1. Ultra Boost

Prémium megjelenéssel debütál az UltraBoost Parley

Sajnos ez a mára már klasszikussá vált modell is megérdemelten szerepel a listán. Talán sokan emlékezhetnek, mikor még a sima fehért 1.0 igen erős értéket képviselt a piacon – a maihoz képest biztosan. Mára már azonban az egyszerűbb színkombók lazán beszerezhetőek bolti áron, vagy akár alatta. Persze a limitáltabb modellek, mint például az SNS Ultra Boost még mindig szárnyalnak ezekhez képest, de már közel sem olyan magasan.

Nektek melyik volt a legmegdöbbentőbb a listán? Van amit még itt látnátok, vagy  pont hogy levennétek? Írjátok meg kommentben!

Inspiráció HesKicks videója volt.

heni

Lassan 10 éve masszív sneaker rajongó vagyok, ami egy a most ismét reneszánszát élő, Vans Sk8-hi cipővel indult.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

  • Lipovics László szerint:

    A nike-kal nincs tapasztalatom, de az Ultra Boostal nem értek teljesen egyet. Nem roskadoznak az outlet polcai alatta. Meglépő volt a parley-t ott látni de hát vannak meglepetések az életben.
    Különböző akciókban meglehet kapni bolti ár alatt elég sok színét, ez tény.

×