Yeezy release: hol, mikor és hogyan veheted meg

Ha téged is elragadott a Yeezy cipők körüli hype, és szeretnél vásárolni a Kanye West neve fémjelezte sneakerekből, akkor a lehetőségeidet alapvetően meghatározza, hogy várható-e a közeljövőben release, azaz egy színállás bolti megjelenése, vagy sem. Sorozatunk második részében azt nézzük végig, hogyan maxolhatod ki az esélyeidet, hogy bezsákolj például egy Yeezy 350 v2 vagy más modellt, ha közeleg a release date.

A sorozat első és harmadik részében…

Sorozatunk első részében a Yeezy Hype Gyorstalpalóban mindenki képbe kerülhetett, hogy „kerülhet egy cipő ennyibe”, a harmadik rész témája pedig az lesz, hogy mik a beszerzési lehetőségek, ha pont egy bizonyos korábbi vágyott cw-t szeretnél bezsákolni vagy lemaradtál a release-ről.

Ebben a részben tehát azt az esetet járjuk körül, amikor a közeljövőben várható egy színállás megjelenése.

adidas Yeezy Boost 350 v2 Cream White

Mikor lesz Yeezy release mostanában?

Amikor bejelentik egy új Yeezy modell vagy színállás érkezését, akkor a hír elég hamar elterjed a blogokon, Facebookon, Instagramon, tehát ha tagja vagy egy sneakerhead közösségnek, például a KRG SneakerTalk csoportnak, vagy követsz minket Facebookon vagy Instagramon, akkor tuti, hogy időben tudni fogsz a releasekről 🙂 Természetesen itt is vannak erre specializált Insta profilok, ahol mások on-feet Yeezy képeire nyálcsorgatás mellett informálódni is tudsz, hogy mikor és hol lesz megjelenés. Íme néhány:

Minden release infó megerősítésére érdemes várni egy kicsit az örömködéssel, mert a kamu cipők mellett már kamuhírekbe is belefuthatsz. Vannak, akik úgy szeretnénk egy kis (nagy) nyilvánosságot kapni, hogy nem létező release-eket kamuznak be, de ezek azért általában néhány órán belül kiderülnek.

AKTUÁLIS YEEZY RELEASE DÁTUMOK

adidas Yeezy Boost 350 v2 “Semi-Frozen Yellow” – 2017 november
adidas Yeezy Boost 350 v2 “Beluga 2.0” – 2017 december
adidas Yeezy Boost 350 v2 “Blue Tint” – 2017 december
adidas Yeezy Powerphase (Black, Grey) – 2017 dec / 2018 jan (?)

Hol tudod megvenni a legújabb Yeezy sneakert?

Az Yeezy új színállással időponttal együtt általában az üzletlistát is nyilvánosságra hozzák. Magyarországon egyetlen üzletben lehet csak hivatalosan, eredeti Yeezy cipőt venni: ez az Icons by Bizanc, mely Budapest belvárosában, a Petőfi Sándor utcában található. Igen, ezen az egy helyen. Nem, nincs kivétel.

adidas yeezy boost 350 v2 release @ Icons by Bizanc

adidas yeezy boost 350 v2 release @ Icons by Bizanc

Vásárlás külföldön

Ha a külföldi beszerzés is játszik, akkor a lehetőségek már jóval szélesebbek, nekünk magyaroknak Bécs, Pozsony vagy Prága a legközelebbi lehetséges beszerzési helyek, de persze Európa összes nagyvárosban vannak üzletek, ahol megkaphatók a Yeezy cipők. Az árakat is érdemes összevetni, mert már láttunk különbségeket!

Online beszerzési lehetőségek

A robotok terjedése miatt egyre kevésbé jellemző, hogy online release-ek lennének, de azért még ilyet is találhatsz. Az adidas saját alkalmazásával, az adidas Confirmed app segítségvel online tudsz limitált cipőt foglalni és vásárolni. Ebben a robotok kiszűrése érdekében most már kvízkérdésekre is választ kell adni 🙂 Magyarországról sajnos ezen cikk megírásakor az applikáció még nem volt elérhető :/

adidas Confirmed app a limitált adidas cipők - köztük a Yeezy - beszerzésére

adidas Confirmed app a limitált adidas cipők – köztük a Yeezy – beszerzésére

Hogyan jutsz el egyáltalán addig, hogy vásárolhass?

A limitált darabszámok és a nagy érdeklődés miatt arról természetesen letehetsz, hogy odamész egy a listán szereplő üzletbe a release napján, besétálsz és kérsz egy párat a méretedben. Az egyes boltok különböző módon szabályozzák, hogy kik vásárolhatnak a cipőkből. Saját érdekedben érdemes előzetesen megkérdezni az üzletet vagy megnézni a honlapjukat, Facebookjukat, Instagramjukat, hogy mik a szabályok, nehogy amiatt maradj le álmaid cipőjéről, hogy nem vágod a rendszert 😀 Ezek a leggyakoribb módok:

Campelés

Ebben az esetben „egyszerűen” minél előbb (akár napokkal) a release időpont előtt táborozz le a kiszemelt üzlet bejárata előtt és figyelj arra, hogy tartsd a helyedet. Nyilván minél előbb vagy a sorban, annál nagyobb az esélyed, hogy vásárolhass és legyen a méretedben. Ez a legegyszerűbb: ez „sima” sorbanállás, annyi, hogy lehet, hogy napokig tart 😀 Londoni „sorakozásokban” jártas barátaink beszámolói szerint sajnos van, hogy elszabadulnak az indulatok és erőszakos tolakodás és balhé is előfordul – az ilyen arcokat általában nem a sneakerek iránti rajongás fűti, hanem a resell profit. Viszont lehet ez egy jó kis élmény is, ahol hasonló megszállottakkal dumáljátok és bandázzátok végig a várokozás óráit. Csekkold Áron (aka. selesneaker) barátunk a berni Titolónál történt campeléséről írt cikkét vagy dablty b/vloggerünk bécsi zebrás campelős videóját!

Sorszámosztás

Van, ahol egy release előtti időpontban sorszámot osztanak, amivel a release napján bejuthatsz a boltba. Arról nem tudok, hogy sorszámért szokás-e campelni, de ezen sem lepődnék meg 😀 Vannak olyan is – például a bécsi Zebra releasenél is így volt – hogy megadott időpontokban checkpointok voltak, azaz ellenőrizték, hogy ott volt-e még az adott sorszám-tulajdonos 😮 Pont akkor voltam Berlinben, amikor a Yeezy 350 ‘Pirate Black’ release volt, a Soleboxban szemmel láthatóan sorszámoztak, és már be is telt és már csak azoknak volt érdemes campelni, akik rajta voltak a listán 🙂

Yeezy 350 kempelés a soleboxnál

Yeezy 350 kempelés a soleboxnál

Sorsolás (raffle)

Itt általában online vagy személyesen kell regisztrálni az adott üzlet sorsolására, a méreted megadásával. Ha a release napján odamész és kihúzzák a számodat, akkor már mehetsz is be az üzletbe, leszurkolhatod a vételárat és tied az előre megjelölt méret. A „kezdő hypebeastek” leggyakoribb kérédésre tehát itt a válasz: ezeken a sorsolásokon a vásárlási jogot nyered meg a cipőre és nem ingyen Yeezy-t 😉

A legtöbb üzletben lekorlátozzák, hogy egy személy csak egy cipőt vásárolhat. Sokan úgy növelik az esélyeiket, hogy családjukat, barátaikat is beregisztrálják, ez még bele is férhet… Viszont már nem csak tőlünk nyugatabbra, de itthon is tapasztaltunk olyat, hogy valaki konkrétan megfizet sorbanállókat. És ezt megint nem az „I just want my pair” sneakerheadek csinálják, hanem azok a resellerek, akik így akarnak minél többet lehalászni a megjelenő modellekből és persze utána azoknak eladni magasabb áron, akik nem nyertek a sorsoláson.

A Yeezy sorsolás eredményét várják a budapesi Icons by Bizanc előtt

A Yeezy sorsolás eredményét várják a budapesi Icons by Bizanc előtt

Sorsolás, amit a nagyanyám vár - és amit én várok.

Sorsolás, amit a nagyanyám vár – és amit én várok

Hiányolsz valamit, vagy épp kiegészítenéd?

Ha hiányolsz valamit a cikkből, akkor írd meg kérdésedet itt kommentben vagy írj nekünk! Ha pedig szívesen há saját tapasztalataiddal a cikket, akkor is lépj velünk kapcsolatba – hasznos tanácssal, tudnivalókkal bármikor szívesen kiegészítjük a cikket!

A következő rész tartalmából…

A hamarosan megjelenő harmadik rész témája az lesz, hogy mik a vásárlási-rendelési lehetőségek, ha egy bizonyos korábbi vágyott színállást szeretnél beszerezni vagy hiába sorakoztál a releasenél.

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

  • Pfeffer Károly szerint:

    Hello !az lenne a kérdésem hogy a footshopban hogyan zajlik egy release?(Raffle van vagy ,campelés …)A blogon mikro erről írtátok akkor meg nem volt a footshop és erről igy nincsen infoElőre köszönöm a válaszodat (válaszotokat )

×