Berlini sneaker shopok – második rész

A berlini sneaker shopokat bemutató sorozatom első részében már olvashattatok a legismertebb márkák nagy üzleteiről, most pedig lássunk pár core „csemegeüzletet” 🙂 Solebox, Solemart, Overkill és a Kickz.com a tovább után!

Core Sneaker Shops @ Berlin

Core Sneaker Shops @ Berlin

Solebox

A Solebox 2002 óta része nemcsak a berlini, de az európai sneaker game-nek. Hikmet, egy török gyökerekkel rendelkező berlini srác alapította a bátyjával, Sükrettel együtt. A Soleboxhoz számos collab modell elkészítése fűződik, de Hikmet maga nem vallja magát gyűjtőnek: szereti hordani a cipőket, még a limitált kollabokat is – ebben nagyon egyetértek vele, a cipő arra való, hogy viseljük 🙂

Solebox (Berlin, Nürnbergerstrasse 14)

Solebox (Berlin, Nürnbergerstrasse 14) Fotó: sneakerfreaker.de

A Nürnbergerstrasse 14 alatt található (és az első részben bemutatott üzletektől csak egy sarokra lévő) shop nyáron tavaly esett át egy átalakításon: (ismét) minden fehér lett, és egy robotot is beállítottak a kiszolgálásba, ami Hikmet szerint lehet, hogy egy kis betekintés a cipőkereskedelem jövőjébe: jók a webshopok, de sokan azt szeretjük, ha felpróbálhatjuk vásárlás előtt a cipőket és ezt miért ne tehetnénk meg valamikor egy éjjel-nappal nyitva tartó, robotok által kiszolgált üzletben? 🙂

Berlin sneaker store check: a robot a soleboxban

Berlin sneaker store check: a robot a soleboxban

Azért egyelőre még itt is a bio-kiszolgálás a jellemző: a csapat a cipőfalak gazdag választékából választás után az üvegfalú, hatalmas irattároló szekrényekre hasonlító polcokról hozzák elő a cipőt a méretedben.

Berlin sneaker store check: Ízelítő a solebox kínálatából

Berlin sneaker store check: Ízelítő a solebox kínálatából

Amikor ott jártunk, éppen a fekete Yeezy 350-esért campeltek az arcok: mivel a rendőrség nem engedte őket a bolt előtt csoportosulni, ezért a közeli főút, a Ku’Damm egyik modern szobra előtt hűsöltek és várták a cipő érkezését, egy rögtönzött sneaker checket is csináltam néhányukkal 🙂

Yeezy 350 kempelés a soleboxnál

Yeezy 350 kempelés a soleboxnál

Solemart

A Solemart egy olyan, Hikmet által kezdeményezett sneaker con eseménysorozat 2009 óta, mint a Sneakerness vagy itthon a Kicks R Good. Nemrég állandó helyet létesítettek a privát eladóknak, mégpedig két számmal lejjebb, a Nürnburgerstrasse 16 alatt, a régi „kis Solebox” helyiségében, ez a solemart.

Berlin sneaker store check: solemart, Nürbergerstrasse 16

Berlin sneaker store check: solemart, Nürbergerstrasse 16

Ide bárki elhozhatja a cipőjét (persze ritka, egyedi, jó állapotban lévő darabnak kell lennie), közösen kialakítanak egy árat az eladóval, a cipőt lefóliázva legfeljebb két hónapra kiteszik, és 20% közvetítői jutalék felszámításával (ha minden jól megy) eladják.

Berlin sneaker store check: ízelítő a solemart választékából

Berlin sneaker store check: ízelítő a solemart választékából

Általában 200 euró körül már lehet érdekességeket találni, de jópár cipőért ennél jóval mélyebben kell zsebbe nyúlni. A Yeezyk és Air Magek például külön üvegvitrinben voltak, egy fekete Nike Air Yeezy 2-t 3500 euróért, aaz több mint egymilló forintért vesztegettek, sajnos nem a méretemben volt, különben azonnal lecsaptam volna rá… se 😀

Berlin sneaker store check: Yeezy választék a solemartban

Berlin sneaker store check: Yeezy választék a solemartban

Kickz.com

A solebox és a solemart üzlethelyiségei közé ékelődik be a kickz.com, a házszám szintén Nürnbergerstrasse 16. Két üzletük van Berlinben (és még kilenc másik Németországban, meg persze a webshop), ez itt a core kosaras shop. Nagyon-nagyon sok New Era sapka van, egy szoba gyakorlatilag tele van velük.

Berlins sneaker store check: a kickz.com sapkaszobája

Berlins sneaker store check: a kickz.com sapkaszobája

És természetesen kosaras cipők, minden mennyiségben. Leginkább Nike, Jordan és Under Armour, de volt még sok K1x, and1 és adidas is.

Berlin sneaker store check: a kickz.com kosárcipő felhozatala

Berlin sneaker store check: a kickz.com kosárcipő felhozatala

Hétfőtől szombatig 11 és 20 óra között várják a sapkákra, cipőkre, és stílusos kosaras cuccokra éhes vásárlókat 🙂

Berlin sneaker store check: kickz.com (Nürnbergerstrasse 16)

Berlin sneaker store check: kickz.com (Nürnbergerstrasse 16)

OVERKILL

Az Overkill már távolabb esik a Ku’Damm bevásárlóutca forgatagától: Kreuzbergben, Berlin hipszter külvárosi negyedében találhatod meg. Annyira azért nem esik ki, mert néhány perc sétára van a kedvelt turista célponttól, East Side Gallerytől, mely a Spree folyó partján meghagyott faldarab, ikonikussá vált graffitikkel. Szinte az U1 magasvasút Schelesisches Tor megállójával szemben van az üzlet, ami nemcsak Berlin legnagyobb raktárkészletével rendelkező sneaker boltja, de szép mennyiségben találhatók graffiti kellékekek is.

Berlin Sneaker Store Check: Overkill

Berlin Sneaker Store Check: Overkill (Köpenicker Strasse 195A)

Az üzlet ajtaján egy míves Air Max 1-es kilincs fogad minket, belépés után a látvány leírhatatlan. Két emelet magasságban mindenütt cipők vannak a falakon. A crew szerint (bár pontos számot nem tudtak mondani) 800-féle pár cipőjük volt kitéve, és éppen nemrég söpörtek ki egy csomó színállást, mert már nem volt elég helyük.

Berlin Sneaker Store Check: Overkill

Overkill cipőválaszték

A földszinten a cipők, az emeleten a streetwear cuccok kaptak helyet, az üzlet egyébként számos modellbemutató és sneaker party helyszíne is volt már 2003-as megnyitása óta. Nemcsak a nagy, ismert márkák modelljeit találod meg, de különlegesebb márkákat, csemegéket is.

Overkill - néhány tucat pár a kb. 800-féle cipőből

Berlin Sneaker Store Check: Overkill – néhány tucat pár a kb. 800-féle cipőből

Nem tudnék kiemelni egy-egy modelltt vagy színállást a rendkívül erős felhozatalból, a lényeg, hogy ha Berlinben vagy, akkor ide mindenképpen gyere el! A pontos cím Köpenicker Strasse 195A, hétfőtől szombatig 11 és 20 óra között van nyitva.

Berlin Sneaker Store Check: Overkill

Overkill – a graffitis felhozatal

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×