Etnies 2011 hazai őszi cipőszemle srácoknak

Mostantól nagyobb fokozatra kapcsol őszi cipőszemle cikksorozatunk, a korábbi szezonokhoz hasonlóan pattintjuk nektek a válogatásokat a legnépszerűbb deszkás és BMX-es cipőmárkák hazai választékából, kezdjük is rögtön a 2011 őszén-telén itthon is kapható Etnies cipőkkel! Tovább!

Etnies hazai cipőszemle srácoknak (2011 ősz/tél)

Etnies hazai cipőszemle srácoknak (2011 ősz/tél)

Az Etnies Luca egy új modell a 2011 őszi szezonra és az itthoni üzletek polcaira rögtön a legbevállalósabb vörös-arany (red-gold) szín került. A cipő klasszikus vonalvezetése illeszkedik a jelenlegi oldszkúl trendekhez, de azért olyan újdonságokat is becsempésztek, mint a varrásnélküli orr-rész: nincs cérna, ami elszakadjon a fokozott igénybevételtől. A cipő belül egyáltalán nem oldszkúl: az ütődéscsillapító Evolution középtalpra egy STI Foam 1, lélegző és nedvességelvezető Ortholite borítású talpbetét került, sőt az egész cipőt belülről bevonták egy hálós anyaggal így zoknival vagy zokni nélkül is hordhatod. Mondjuk elég meleg őszünk van az idén, de szerintem ezt a funkciót már csak jövő tavasszal tudjuk legközelebb hasznosítani 🙂 A Luca itthon 20 990 Ft-ért kapható.

Etnies Luca (vörös-arany) - ezt itthon is megveheted, 20 990 Ft-ért

Etnies Luca (vörös-arany) – ezt itthon is megveheted, 20 990 Ft-ért

.

Az Etnies Charter a kilencvenes és kétezres évek népszerű „sportcipős” deszkás cipőinek formáját viszi tovább, de minden szezonban csiszolnak rajta valamit. Jellemzők rá a nyelv és a sarok körüli rész  pufibb bélései és a varrott-ragasztott  talp, és egy jó nagy Etnies logo, ha esetleg elfelejtenéd milyen cipőt vettél fel reggel 🙂 Idén is újítottak egy kicsit: a sarok és a orr-rész 300 NBS kopásállóságú gumiborítással fedett részei között láthatóvá tették a középtalpat (tehát ha eddig el sem tudtad képzelni, hogy mi az az „EVA középtalp” most megtapogathatod 😉 A talpbetét ugyanúgy STI Foam 1, mint a Lucában. Az Etnies Chartert idén ősszel és télen a hazai webshopokban és üzletekben 19 490 Ft-ért veheted meg, fekete-kék-fehér (black-blue-white) és fekete-fekete-természetes gumi (black-black-gum) színekben.

Etnies Charter - ez a két szín itthon is kapható lesz 19 490 Ft-ért

Etnies Charter – ez a két szín itthon is kapható lesz 19 490 Ft-ért

.

Következő játékosunk, az Etnies RVM 1 és 2 cipők technikai tudását, a két generáció közötti különbséget tavasszal már részletesen bemutattuk, sőt cipőtesztelős nyereményjáték keretében Mátétól megtudhattuk milyen BMX-ezni egy RVM 1-esZolitól pedig hogy milyen deszkázni egy RVM 2-es cipőben. Azok akik most próbálnák ki az RVM cipőt, vagy elégedettek voltak előző cipőjükkel és ismételnének egyet, idén ősszel is többféle színből választhatnak: az első generációs RVM-ből a csinos, kockás mintával feldobott fekete-fehér-fekete (black-white-black) variánst 21 990 Ft-ért, a fekete-fehér-sárgát (black-white-yellow) 19 990 Ft-ért zsákolhatják be, az RVM2-ből pedig a fekete-zöld-fehér (black-green-white) kapható itthon, 20 990 Ft-ért.

Felül a két Etnies RVM 1, alul pedig az RVM 2 - ezeket a színeket kapod meg itthon 2011 őszén

Felül a két Etnies RVM 1, alul pedig az RVM 2 – ezeket a színeket kapod meg itthon 2011 őszén

.

Az Etnies Fader modellből idén a Rockstar energiaitallal közös collab lesz kapható itthon. Az együttműködés apropója, hogy Tanner Foust raliversenyző mindkét márka közös szponzoráltja (az autójába itt bekukkanthatsz). A Fader is egy egyszerű vonalvezetésű cipő, és mivel a Rockstar csomagolása is fekete némi sárgával és pirossal, ez a collab tulajdonképpen egy tökfekete cipőt takar, sárga kiegészítésekkel, a sarkán szürke mintával, plusz egy Rockstar címke az oldalán egy Rockstar logo a nyelvén. Azoknak is tökéletes választás, akik sem rali- sem pedig Rockstar rajongók, egyszerűen csak egy jó kis fekete cipőt akarnak az őszre. Magyarországon 19 490 Ft-ért kapható.

Etnies Fader x Rockstar collab

Etnies Fader x Rockstar collab

.

Az Etnies Number Mid, Aaron Ross pro BMX-es cipője, szintén nem először tűnik fel itt a sneakerboxon. Ajkay Ádi tavaly tesztelte be ezt a cipőt, és annyira bejött neki, hogy most hogy az Etnies lett a cipőszponzora, alap volt, hogy ilyen cipőt is választott BMX-ezéshez. A cipő technikai tudásáról többet is olvashatsz a tavaszi Etnies cipőszemle cikkünkben, ehhez már csak annyit tennénk hozzá, hogy idén ősszel itthon a szürke-lime-fehér (grey-lime-white) színben kaphatod meg Number Mid-et az Etniest árusító üzletekben és webshopokban,  21 990 Ft-ért.

Etnies Number Mid (Grey-Lime-White) - itthon is kapható!

Etnies Number Mid (Grey-Lime-White) – itthon is kapható!

.

Aaron Ross Top3

Az Etnies BMX készített egy TOP3 mini interjút Aaron Ross-szal is, alább néhány kiemelt érdekesség, a teljes kérdezz-feleleket (angolul) itt megtalálod!

Aaron Ross TOP3 kérdezz-felelek (Fotó: Walter Pieringer / etnies.com)

A három legrosszabb szokásod:
1) Eldobni a biciklimet
2) Túl sokat twitterezni
3) SMS-ezni vezetés közben

Három dolog, ami a legjobban felidegesít:
1) Amikor valaki eléri a laptopomat és mikor visszakapom minden oldal be van zárva, amit néztem és kezdhetem elölről (az én megjegyzésem: Ezek szerint Aaron nevében még nem posztoltak a kedves barátai valami szaftos beszólást Facebookon, mert akkor biztos itt lenne az is 🙂
2) Rossz sofőrök
3) Bunkó emberek

Top3 dolog, ami miatt a városodban maradsz:
1) Mert ez Austin
2) Empire BMX
3) OTTHON

Top3 dolog, ami miatt elmész a városodból:
1) Meglátogatni az Etniest Caliban
2) Világot látni
3) Jól érezni magam

Top3 videó rész:
1) Van Homan Criminal Mischief
2) Corey Martinez része a Federal videóban
3) Edwin a Can I Eat-ben

Top3 trükk, amit csinálsz:
1) Bunnyhop 360
2) Kpk
3) Manuálok

Még egy csomó Top3 kérdezz-felelek Aaron Ross-szal itt.

.

A cikkben bemutatott Etnies cipőket megtalálod például a speedstore.hu webshopban, a budapesti Speed üzletekben (Mammut II, Westend), a The Lab-ben, a Király utcában és az ország többi Etnies cipőt árusító üzletében. Ha kinéztél egy konkrét cipőt és boltot (mivel mi innen nem tudjuk, hogy éppen melyik üzlet melyikből rendelt, hogy fogyott az áru) érdemes rájuk csörögni vagy megnézni a weboldalukat, mielőtt felkerekedsz 🙂

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×