Store Check sorozat: The LAB, Király utca

A jó idő megérkeztével mi is nyakunkba vesszük a várost és meglátogatjuk a székes főváros legfelkapottabb deszkás-extrém-underground shopjait, hogy betekintést adjunk az aktuális kínálatról, újdonságokról és nem utolsó sorban, hogy megismerjük az helyi crewt. Első állomásunk nem más, mint a Király utcában található LAB. A shop a város szívében fekszik és a Deák tértől gyalog 5 perc sétára található. A folytatásban Vans-ek, gördeszka áradat és az aszimmetrikus cipőviselés egyik jeles hazai képviselője.

Üdv a laborból!

Üdv a laborból!

A kis skate shopoknak is megvan a saját hangulata, azonban én jobban szeretem a nagy, tágas terekkel rendelkező üzleteket, így a LAB tökéletesen megfelel az ízlésemnek.  Az üzlet három nagy térre oszlik, az ajtó belépve jobbra az eladó pult, érkezésünkkor telepakolva  frissen befutott deszka szállítmánnyal, balra pedig a Vans szekció, a legfrissebb modellekkel a falon. Ebben a blokkban csemegézhetünk még Eastpak tatyókból, illetve a gigász Oakley paletta vitrinjei uralják a placcot. Az üzlet mélye felé haladva Sole Tech csukák, mint Etnies, éS és Emerica bemutató fala mellett elhaladva az Oakley cuccok birodalmába érünk. Innen egy chill zone beugró következik kényelmes bőr székekkel, ahol meg lehet pihenni, amíg összerakják a deszkádat, ugyanis a beugró része a pult is, ahol dekk felfüggő és kerék eggyé válik. Itt találjátok a Sole Tech ruházati vonalának tavasz/nyári üdeségeit is.

tágas terek, giga szemüveg választék

tágas terek, giga szemüveg választék

A belső kialakítás ezek alapján csillagos ötöst kap, mivel nagyon sokaknak kell betódulnia ahhoz, hogy feszélyezve érezd magad vásárlás közben. A shopban sok tükör felület található, ami szerintem kiemelten fontos, pláne cipőpróbáláskor, mindenki keresgélt már idegesítő perceken keresztül tükröt, hogy végre lecsekkolhassa magán a kiválasztott darabot. Emellett persze próbafülke is akad a komolyabb darabokhoz. Miután már otthonosan mozgunk a LAB-ben ismerkedjünk meg a helyi staff-al és az ő kedvenc cipőikkel a kínálatból.

igazi rutin rókák segítik a választást

igazi rutin rókák segítik a választást

.

Természetesen megkérdeztük a helyi krút, hogy nekik melyik cipők jönnek be a legjobban az üzlet választékból, íme:

Tabee felemás Vans Widow Vulc cipője azonnal feltűnt és mint elmondta szereti is ezeket a könnyű, gumitalpú cipőket, de deszkázáshoz inkább két masszívabb modellt ajánlott. Az egyik az éS Accel volt, ez a márka egyik „régi motoros” modellje, varrott-ragasztott talp, a többszörös átvarrások és a nagylelkű bélelés miatt lehet, hogy páran „csónak” cipőnek neveznék, de Tabee szerint ez a cipő megadja a szükséges védelmet deszkázás közben. A fekete színű és a piros talpú Deluxe modell is kapható a The Lab-ben. A Vans választékból a Baxter modellre hívta fel a figyelmet, főleg mert ez is olyan „sportcipős” forma. A fehér cupsole talpat itt is varrással erősítették meg, csakúgy, mint a felsőrész kritikus pontjait. Akinek számít a választásban: a Baxter készítése miatt egy állatnak sem kellett meghalnia 🙂

Tabee ajánlata egy Vans Baxter és az éS Accel

Tabee ajánlata egy Vans Baxter és az éS Accel (a lábán pedig egy felemás Vans Widow Vulc 🙂

.

Krisz 13 éve deszkázik, korábban éS szponzorált is volt, mostanság leginkább a közeli Deák téren, a The Lab skateparkban (meglepetés 🙂 és a csepeli poolban nyomatja. Mondta, hogy neki van össszehasonlítási alapja a cipők terén, mert van vagy 30 pár neki 🙂 A Soletech cipők közül az Emerica Reynolds 3 pro signature cipőt ajánlja, szolid kinézete miatt és pont jó (nem túl vastag, nem túl vékony vulkanizált gumitalpa miatt, mely egyébként egy ütődéselnyelő System G2 zselékorongot is rejt. A Reynolds 3-nál külön figyeltek arra, hogy a nagyobb kopásnak kitett részeken ne legyenek varrások – így növelve a tartósságot. A velúrbőr felsőrész rugalmas és könnyebben betörhető.

A Vans választékból a jó öreg Old Skool az ajánlat, ami tényleg (szinte) semmit sem változott azóta, hogy Van Dorenék Kaliforniában ezt a modellt is a palettára álmodták még valamikor a múlt században 🙂 Az Old Skool természetesen nem csak deszkázásra, de nyári fesztiválozásra is teljesen rendben van 🙂

Krisz ajánlata az Emerica Reynolds III és a Vans Oldskool

Krisz ajánlata az Emerica Reynolds III és a Vans Oldskool

.

Móni ajánlata az Etnies cipők közül a Fader modell volt, mert ő leginkább a letisztult kinézetű és könnyű cipőket szereti – és persze inkább a csajos modelleket. Ezért ez a Vans Cedar deszkás „topánka” még közelebb áll a szívéhez, a könnyű vulkanizált „waffle sole” gumitalp és a minimál felsőrész együtt egy pehelykönnyű tavaszi-nyári cipőt ad ki.

Móni ajánlata a Vans Cedar és az Etnies Fader

Móni ajánlata a Vans Cedar és az Etnies Fader

A The Lab üzletet Budapest hatodik kerületében a Király utca 48. szám alatt találod, pár perc séta a 4-6 villamos Király utca megállójától, a másik irányból, a Deák tér felől egy kicsit több. De megnézheted térképen is 🙂

vegi

Évek óta mint aktív részese és szemlélője követem a deszkás, illetve egyéb freestyle sportokat a magyar miliőben, illetve all over da globe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×