Zoli és deszkája tesztelte az Etnies RVM2 cipőt

Ahogy ígértük, már itt is van az Etnies RVM cipőteszt gördeszkás epizódja Zolival és az Etnies RVM2-vel (Máté BMX-es tapasztalatai az RVM1-gyel itt olvashatók). Zoli ízlése a deszkás cipők terén elég oldszkúl (kitömött bélés, varrott-ragasztott vastag talp) ezért elhatározta, hogy alaposan megkínálja majd ezt az újsulis, könnyített, vulc talpú RVM2-t kedvenc fliptrükkjeivel. Zoli a teszt végére kellemesen csalódott, mi pedig örömmel hallottuk, hogy az Etnies állta a kemény kiképzést Balmazújvárosban. A teszt részletei a tovább után!

Zoli betesztelte az új Etnies RVM 2 deszkás cipőt

Zoli betesztelte az új Etnies RVM 2 deszkás cipőt

Mutasd be magadat pár mondatban!
Szarvas Zoltán vagyok, egy 20 éves balmazújvárosi deszkás és kb. 10 éve vagyok a szakmában. Általában parkban és streeten kamatoztatom a hosszú évek alatt megszerzett tudást. Mellesleg cipőfüggő vagyok, napi szinten figyelem a frissen kijött sneakereket, és már hónapokkal a vásárlás előtt eldöntöm, hogy milyen cipőt szeretnék. Óvom, tisztogatom folyamatosan. Az összes cipőm olyan számomra mint egy szerető 😀

Mostanában milyen cipőid voltak?
Ha tehetem általában a mid, azaz félmagas szárú cipőket részesítem előnyben, de a sima félcipők is megfelelnek számomra. A félmagasnál inkább az dominál, hogy nagyobb biztonságot nyújt a bokám számára. Az RVM2 ebből a szempontból jó szolgálatot tett. Márka szempontjából régebben a DC cipőkkel szimpatizáltam, de a mai modellek nem igazán nyerik el a tetszésem.

Van valami egyedi szokásod, “hülyeséged” cipőviselés terén?
Az összes cipőmben (amit utcára hordok, azt is) mindig kiszoktam tömni, hogy a nyelve ne essen be. Ezt általában egy régebbi cipőmből kitépett másik nyelvvel érem el, de a célom elérése érdekében bármit beleteszek. A vékony nyelvű cipőknél pedig alap, hogy belerakom mert inkább a nagyobb nyelvű cipők jönnek be,deszkázás közben is nagyobb biztonságot nyújt és ezt már a VV5 óta tudjuk a védettség nagyon sokat számít 😀

Etnies RVM 2 cipőteszt: bs flip

Etnies RVM 2 cipőteszt: bs flip

Mennyit használtad a cipőt, milyen gyakran volt rajtad?
Egyáltalán nem kíméltem a kicsikét. Deszkázáshoz, utcára, suliba egyaránt használtam. Mielőtt deszkázni kezdtem volna benne egy pár napot hordtam utcára, hogy jobban megszokjam, és jobban betörjön. Több, mint egy hónapot használtam intenzíven.

Mennyire passzol a cipő a te deszkázási stílusodhoz?
Egyáltalán nem az ilyen „kikönnyített” csodákhoz vagyok szokva. Szeretem a vastagabb talpú és nyelvű cipőket hegyesebb orral. A hegyesebb orr a flipeknél fontos; a vastag talp és nyelv pedig egy durvább érkezésnél (deszka élére) tesz jó szolgálatot, mindamellett stabilabb landolást biztosít.

Zoli egy flip bs 5-O-val kínálja az RVM2-t

Zoli egy flip bs 5-O-val kínálja az RVM2-t

Mi volt az első benyomásod róla, amikor kivetted a dobozból?
Amikor kivettem a dobozból azonnal feltűnt a „ceruzahegyezőben” kialakított orra. Biztos voltam benne hogy a flipek nem fognak gondot okozni ezzel a cipővel. Ami jobban aggasztott a vékony nyelv és a vulkanizált talp. A színe visszafogott fekete/fehér/kék színekből áll, ami szemet gyönyörködtető volt nekem és mások számára is a visszajelzések alapján 😀

A használat során kibékültem a cipő ízlésemtől eltérő tulajdonságaival is. A vékony talp és nyelv miatt a cipő tényleg lényegesen könnyebb, mint társai és a talpban lévő zselépárnácskának köszönhetően tényleg nem volt a talpam nagyobb terhelésnek kitéve a megszokottnál vékonyabb talp ellenére sem. Deszkázásnál pedig egyszerűen hihetetlen kényelmes és masszív volt. Nagyon nagy tisztelet a tervezőknek, hogy az orrészre dupla réteg gumi került, mert indokolt.

Etnies RVM 2 cipőteszt @ Balmazújváros

Etnies RVM 2 cipőteszt @ Balmazújváros

Mi a véleményed a cipő talpáról?
Kellemesen csalódtam a vulkanizált kialakításban. Hamarabb betörik a talpa, mint egy átlagos varrott-ragasztott talpú cipönek és jobban felveszi a láb formáját. A lábam felsőrészénél látható kopás sem befolyásolja még a használhatóságot és azért lássuk be egy-két cipő sima utcai használattól is ilyen kopást prezentál ennyi idő alatt. Az ütődéseket nagyon jól elnyelte és több órás deszkázás órán sem éreztem azt hogy leszakad a lábam.

RVM 2 teszt: a talp az új macisajt mintázattal

RVM 2 teszt: a talp az új macisajt mintázattal

Mi a véleményed a felsőrészről?
A félmagas kialakítás miatt szerelmes lettem azonnal. De a mid kialakítású cipőket sem szoktam végig befűzni, hogy a bokám azért minimálisan tudjon mozogni. A velúr borítás is egész ellenálló volt. Az orrán kívül máshol nem is „sikerült” kikoptatnom. A nyárra való tekintettel a felsőrészt gyakrabban kellett takarítanom, mivel a nyári por igencsak rászállt a fekete velúrra.

Általában hogy teszed tönkre a cipőidet?
Általában a talpa szokott tönkremenni a leghamarabb a cipömnek a fékezések és hajtás hatására. Ez hamarabb bekövetkezik ha a cipőt előtte csak utcára használom. A szakadásokat, kopásból adódó sérüléseket Shoe Goval vagy a múltkori sneakerboxos nyereményjátékban nyert All Star Gummal szoktam orvosolni. (Hát igen, Zoli gyakori játékos itt a boxon, és neki egyetlenként már sikerült duplázni is a nyerésben 🙂 Leghamarabb a cipő orrésze szokott tönkremenni a temérdek flip hatására.

Etnies RVM 2 a használat nyomán: a flipek szórása megtette hatását, de kitart :)

Etnies RVM 2 a használat nyomán: a flipek szórása megtette hatását, de kitart 🙂

Összehasonlítva ezt a cipőt valamelyik korábbi cipőddel, amit hordtál, mi a véleményed?
Annak ellenére, hogy kissé kétkedve vártam, hogy ez a cipő befog válni, mára már annyira megszoktam és megszerettem, hogy a közeljövőben venni is fogok egy ilyen modellt. Igazából mindig is féltem ezektől a technológiai újításoktól, cipőknél inkább szeretem a varrott talpú,vastag nyelvű „dromedárokat”, de ezek a kikönnyített „sportgiliszták”hihetetlen hogy milyen jól működnek akcióban. Mégegyszer nagyon köszönöm a lehetőséget, remélem a szerencse ismét mellém áll és lesz alkalmam még ilyen cipőket kipróbálni!

Mi is köszönjük a tesztelést és akkor tessék szorgalmasan jelentkezni továbbra is, az esély mindenki előtt nyitva áll a nyerésre 😀 Bár ha még egyszer téged sorsolunk ki, akkor már egy lottót is tölts ki 😀

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×