Máté megbicikliztette nyeremény Etnies RVM cipőjét

Tavaszi Etnies nyereményjátékunkban egy BMX-es és egy gördeszkás rider nyert egy-egy Etnies RVM cipőt, hogy betesztelje és megossza mindannyiunkkal, hogy milyen benne csapatni. Először Máté beszámolóját olvashatjátok, hogy vált be új RVM (egyes) cipője BMX-ezéshez, hamarosan pedig Zoli jön az RVM2-vel kapcsolatos deszkás tapasztalatokkal. Tovább!

Máté betesztelte az Etnies RVM cipőt, hogy adja a BMX-et

Máté betesztelte az Etnies RVM cipőt, hogy adja a BMX-et

Mesélj magadról egy kicsit!
Kaldenekker Máté vagyok. Kecskeméten lakok. 2 éve bicózok abból 1 éve itt a kis gettó pályánkon.

Mostanában milyen cipőid voltak?
Amikor kezdtem akkor ilyen rossz minőségű kínai cipőkben bicózgattam. Felismertem, hogy ez így nem állapot. Vettem egy éS Accel TT-t, ami a mai napig jó szolgálatot tesz. Most utcára egy Etnies Portland-et használok. Ez is egy mid cipő. Icipicit kisebb a szára mint az RVM-é, és szerintem gyakorlatilag az RVM2 utcára tervezett hasonmása. Rengeteg közös van bennük. A cipőim szárait (eddig)  nem annyira figyeltem. Nálam nagyobb hangsúlyt kapott a betét, a talpa, és hogy varott vagy ragasztott az orra.

Máté cipői mostanság: éS Accell TT és Etnies Portland

Máté cipői mostanság: éS Accell TT és Etnies Portland

Van valami szokásod, “hülyeséged” a cipőkkel kapcsolatosan?
Mikor új cipőt kapok, akkor mindig szagolgatom 😀 Egyébként ezek a fehérszélű cipők idegronccsá tesznek. Az a szép fehér meg a kosz…  sajnos a szutyok mindíg előttem jár egy lépéssel 😛

Mi volt az első benyomásod az új RVM cipődről, amikor kivetted a dobozból?
Az a finom újcipő illat <3 Nagyon szép shú, de ami pót fűzőt adtak hozzá, az nem volt valami étvágygerjesztő, ezért gyorsan kicseréltem egy zöld fűzőre ami rögtön összhangba hozta a cipőt! Ez a fűző a másik Etniesemhez adták, ezért még az árnyalat is stimmelt. A cipőbe nagyon nagy élmény volt belelépni, szerelem volt első próbára! Ráolvad az ember lábára. Nagyon kényelmes: jól kivan párnázva, de mégsem az a buffla vastag.

Megérkezett a friss új cipő, lehet szimatolni :D

Megérkezett a friss új cipő, lehet szimatolni 😀

Mennyit használtad a cipőt, milyen gyakran volt rajtad?
Iskolában nagyrészt ebben voltam. A boltba ebbe mentem. Bicózás, séta gyakorlatilag minden. Még túrázni is kivittem, ami nem lenne extra ha nem lett volna rajta utána 5 kiló por…

Mennyire passzol a cipő a te biciklizési stílusodhoz?
Az én biciklizési stílusomhoz maximálisan megy. Nálam előnyben vannak a pörgetős trükkök, azok közül is a vápé, ami elég bokagyilkos cucc, ha az ember nem figyel oda. Hál”””””””” istennek nekem még sose ment ki a bokám, semmim nem szakadt el, ezt próbálom megelőzni, és ez a cipő még egy védvonal! A tanácsom, hogy mindig fűzd be, kösd be rendesen a cipőd, mert így sokkal tovább fog élni, jobban megszolgálja az árát és nem utolsó sorban jobban tartja a lábad.

A RVM használat közben a kecsói parkban  * Katt még több képhez!

A RVM használat közben a kecsói parkban * Katt még több képhez!

A RVM használat közben a kecsói parkban

A RVM használat közben a kecsói parkban

A RVM használat közben a kecsói parkban

A RVM használat közben a kecsói parkban

Mi a véleményed a cipő talpáról?
Ha ezt a mintát vesszük, jobbat nem lehet kitalálni. Ha keményebb lenne a gumi, akkor nem tudna megtapadni a pedál szegecs, egyszerűen nem lenne hely. Ha ritkább lenne a minta akkor meg túl puha lenne és akkor meg azért nem tapadna meg a szegecs, mert a gumi nem bírja megfogni. Fém pedálon nem tudom mit teljesít, nekem műanyag van, ott teljesen optimális. Az a sarok alatti ütéselnyelő párnácska maximálisan teljesített. Hatalmasakat csattantam, puffantam le csak úgy néztek, hogy egyből mentem tovább, meg se éreztem. Semmi egyéb sérülés. Az oldalak bekoptak ahogy az a nagykönyvben meg van írva.

Egy kis Etnies RVM és Portland talpösszehasonlítás

Egy kis Etnies RVM és Portland talpösszehasonlítás

Mi a véleményed a felsőrészről?
A felsőrész is rendben van, fogja a bokát rendesen. A nyelve nagyon jól kivan párnázva, szeretem. Mondjuk kíváncsi lennék milyen lenne egy tépőzárral. A varrások rendben, semmi cérnahiba. Színtartással sincsenek problémák, csilli-villi az egész cipő. A kosz, ami nagyon idegesít, de mindennap 10 perc ráfordítással csinire lehet varázsolni.

Általában hogy végzik  a cipőid?


 Eddig nem volt fékem, így a cipők talpa ment szét. Mostanában rászoktam a forgás vápéból tengelyre esésre, ami elég kellemetlen 🙂 Nagyon nem teszem tönkre őket – kiszolgálják az idejüket, és végelgyengülésben game over.

Összehasonlítva ezt a cipőt valamelyik korábbi cipőddel, amit hordtál, mi a véleményed?
Talán minden tekintetben jobb az éS cipőmnél… Amit nagyon kiemelnék az a cipő ütés elnyelő párnácskája, az éS-ben vagy nem olyan, mint ebben az Etniesben. Ez a mid cipő nagyon megfelelt, és mióta az RVM-et használom az Accel TT helyett a bokámat se ütöm meg annyira, és nincs is akkora dagadás. Sokkal jobban tartja a lábat, jobban érzem a biciklit, jobban tapad a pedálon.

Összegzés?
Egy nagyon jó cipő. Megéri az árát, bátran ajánlom mindenkinek. Bár sokan felhozták, hogy vulkanizált, de annak csak annyit tudok mondani, ha vigyázol rá és nem díbolod agyon, akkor ugyanolyan jó mint a többi varrott talpú, ha meg valami nem tetszik járj fapapucsba. Köszönet jár a MOFO-nak, Gergőnek a sneakerboxtól és Herczeg Viktornak.

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×