Visszatér a BOOST – adidas Harden Vol. 5

Bár nemrég lett vége az egyedi NBA szezonnak, nagy örömünkre hamarosan kezdődik is a következő. Ez a mi szemszögünkből annyit jelent, hogy jönnek az új kosaras lépők is. Az adidas Harden Vol. 5 részben visszanyúl korábbi gyökereihez (BOOST), részben pedig innovál (Futurenatural). A tovább után megmutatjuk, milyen egységet tud alkotni ez a kettősség az NBA egyik legmegállíthatatlanabb játékosának lábán.

adidas_harden_vol_5_1

adidas Harden Vol. 5

Vissza az alapokhoz

Kosaras vonalon a Harden széria volt, mely előszeretettel alkalmazta a BOOST-ot a középtalpban. Nem hiába esett rá a választásom. Azonban a Vol. 4 szakított a szilárd – BOOST esetében igazából pihe-puha – alapokkal és a Lightstrike-ra tért át. Bevallom ezen technológiához még nem volt szerencsém, de úgy tűnik a nagy igyekezet ellenére sem tudja megközelíteni a termoplasztikus poliuretánok királyát, a BOOST-ot. A Harden Vol. 5-ben mindenesetre a kettő kombinációjával találkozhatunk, mely megoldást előszeretettel alkalmaz a három csíkos márka a futócipőiben.

adidas_harden_vol_5_2

Az adidas Harden Vol. 5 felépítése

Futurenatural

A sportszergyártók régóta törekednek a cipők két fő egységének, a talpnak és a felsőrésznek a legtökéletesebb integrációjára. Ennek újabb megnyilvánulása a Futurenatural technológia, mely a Harden Vol. 5-ben debütál. A Futurenatural az alapoktól kezdte újra a folyamatot. Több, mint 1000 kosárlabdázó lábfejét vizsgálták, mely alapján anatómiailag tökéletesítették a kaptafát. Az egy darabból álló felsőrész már ez alapján készült, melyet hő és nyomás 360 fokos alkalmazásával formálnak egységgé az előző bekezdésben részletezett talppal. Mindezt egy videó jobban vissza tudja adni, íme:

Eltérő technológia egy eltérő sportolónak

Az adidas természetesen igyekszik előnyt kovácsolni Harden megosztó játékstílusából és személyiségéből és mindezt a marketing szerves részévé tenni. A szakállas sztár mostani hisztijei azonban ezt nem tudom mennyire fogják segíteni – bár a rossz reklám is reklám. Napjaink sztárocskáival összhangban elkezdett elégedetlenkedni jelenlegi csapatával és megfogalmazta mely csapatokban játszana szívesen… Ez a színösszeállításokra lehet, hogy hatással lesz. Ha ettől eltekintünk az adidas Harden Vol. 5 (számomra) ismételten egy izgalmas kosaras cipő képét mutatja mind megjelenésében, mind technológiájában. Felcsillantotta bennem a reményt, hogy visszatér a kezdeti egyediség is a szériába. Amire valljuk be szükség is van napjaink meglehetősen unalmas signature vonalait nézve. Amire viszont igazán kíváncsi leszek, az Trae Young saját kosaras lépője. Az Atlanta Hawks fiatal titánja 2021-ben kap saját nevével fémjelzett cipőt.

adidas_harden_vol_5_3

Izgalmas és kényelmes(nem tűnő) kialakítás

Hír- és képforrásunk az adidas volt.

kbalint

Magam sem tudom nálam mi volt előbb: a Run-D.M.C., vagy az adidas Superstar. Mindenesetre eléggé megfertőződtem a sneakerek iránti vonzalommal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×