Omori San újabb remekműve – adidas adizero Pro

Az adizero sorozat mindig is a csúcsok megdöntését tűzte ki célul. Nincs ez másként a legújabb, adidas adizero Pro esetében sem! A tovább után megtudhatjátok miként igyekszik a három csíkos márka visszaszerezni a trónt a futócipők király kategóriájában.

adidas_adizero_pro_1

Omori San újabb remekműve – adidas adizero Pro

Megváltozott erőviszonyok

Bár az UltraBOOST-nak köszönhetően futócipő fronton (is) meglehetősen nagyot megy az adidas a BOOST technológia színre lépése óta, a Formula 1-nek tekinthető király kategóriában, azaz, hogy ki uralja a maratoni távot, alulmaradni látszik az elmúlt években. A Nike-nak nem csak a világcsúcsot – hivatalosat és nem hivatalosat egyaránt – sikerült visszaszereznie, de egy újabb potenciális cipő betiltási hisztéria is az amerikai cég malmára hajtotta a vizet.

Bár 6 év sem telt el, mióta legutóbb adidas cipőben futottak maratoni világcsúcsot, mégis rengeteg dolog változott ezen időszak alatt. Akkoriban a minimál elv uralkodott a futócipők király kategóriájában. Minél vékonyabb talp, minél könnyebb felsőrész. Ehhez képest, ha ránézünk a Nike mai csúcsmodelljére hirtelen egy sci-fiben érezhetjük magunkat.

nike_alphafly_next%

Nehéz elhinni, de tényleg itt tartunk – Nike Alphafly Next%

Karbon lemez és sok-sok újítás

Az adidas mintha valahol a két véglet között igyekezne visszavágni. Az adidas adizero Pro elsőre egy teljesen átlagosan cipőnek tűnik a korábbi minimál cipők és a Nike jelenlegi elborult modelljei között. Persze egy percre se gondoljuk, hogy nincs teletömve innovatív megoldásokkal, technológiákkal! A tradicionális alapot mindenesetre a Yoshitori Omori által készített kaptafa adja. Omori San több, mint 20 éve segíti a német márkát a műhelyében tradicionális módon készülő eszközökkel. Természetesen nem kell lemondanunk a BOOST középtalpról és a Continental nyújtotta tapadásról. Lássuk azonban az újdonságokat:

  • Quickstripe DSP: továbbfejlesztett talpszerkezet – könnyű, flexibilis és tartós. Mindemellett természetesen tökéletes tapadást biztosít betonon és rekortánon egyaránt.
  • Lightstrike középtalp: futócipőben most debütál a NXTLVL és Harden Vol. 4 kosaras cipőkben megtalálható könnyű középtalp, mely az adizero Pro elülső és oldalsó részén fogja közre a termoplasztikus poliuretán cellácskákat – ezáltal irányítottabb energia visszaadást biztosít a BOOST középtalp.
  • Carbitex karbon lemez: a középtalpba még ez is belefért. A merev lemez jelentősen segíti az elrugaszkodást és az energia-visszaadást. A konkurencia modelljeiben szintén megtalálható, de nem újdonság. Szögescipők talpánál már a 2000-es évek elején is használták.
  • Celermesh felsőrész: tökéletes tartás az eddigi legvékonyabb kialakítás mellett.
adidas_adizero_pro_2

adidas adizero Pro 2

Elég lesz a trón visszaszerzéséhez?

Számomra meglehetősen szimpatikus kombinációt tett le az asztalra az adidas. Különös tekintettel a BOOST-Lightstrike-Carbitex trióval. Még fel se vettem, de már érzem, hogy a lehető leggyorsabban akarok futni ebben a cipőben. És tudom, hogy szubjektív, de nekem a cipő megjelenése is meglehetősen tetszetős!

Mindenesetre az adidas nem bízza a véletlenre a trón visszaszerzését, egy teljesen megújult kollekcióval hozza nehéz döntési helyzetbe a futás szerelmeseit. Az adizero Pro mellett érkezik a Takumi Sen 6, a Boston 8, a Bekoji és az SL20. Ti melyik mellett teszitek le a voksotok?

adidas_adizero_pro_3

Celermesh, BOOST, Lightstrike, Quickstrike DSP – szinte minden újdonság egy képen

Hír-, és képforrásunk az adidas volt.

kbalint

Magam sem tudom nálam mi volt előbb: a Run-D.M.C., vagy az adidas Superstar. Mindenesetre eléggé megfertőződtem a sneakerek iránti vonzalommal.
×