adidas UltraBOOST 19

Teljesen újragondolták és -tervezték az adidas ikonikus futócipőjét, az UltraBOOST-ot. Hogy miért érdemes a továbbra kattintani? Optimalizált BOOST – értsd: még több! –, Torsion rugó, Primeknit 360 és 3D saroktámasz! Mindez a hamarosan megjelenő adidas UltraBOOST 19-ben.

adidas_ultraboost_19_1

adidas UltraBOOST 19

Az alapoktól újragondolva

Az adidas UltraBOOST 19 megalkotása során az alapoktól gondolták újra a futócipők felépítését, hogy létrehozhassák a legjobban reagáló, teljesítményorientált UltraBOOST-ot. A folyamat során új tesztelési-, termelési- és színezési módszereket is alkottak a tervezők. Az UltraBOOST széria során most először nem csak ráncfelvarrásról beszélünk, szakítanak is a korábbi sorszámos elnevezéssel.

adidas_ultraboost_19_2

Az UltraBOOST tervezőcsapata – szemüvegben Sam Handy, az adidas Running alelnöke

17 helyett 4

A futók visszajelzései alapján egyszerűsítettek a cipő felépítésén. Így az első modell 17 részből álló felépítését mindössze 4 (!) fő elemre sikerült egyszerűsíteni. Persze hozzá kell tenni, hogy az elemek számolása nem teljesen volt azonos 🙂 Az alábbi képen szerintem nektek is egyből feltűnik a nem teljesen fair összehasonlítás. Persze az egyszerűsített felépítés ennek ellenére megkérdőjelezhetetlen.

adidas_ultraboost_19_3

Balra az eredeti UltraBOOST, jobra az UltraBOOST 19

Optimized BOOST

Ahogy az első képek felbukkanásakor beharangozónkban írtuk, a középtalp az eddigieknél is robosztusabbnak tűnik! Ezt most már a számok is alátámasztják. Még leírni is sokkoló: 20 százalékkal több BOOST van a középtalpban, mint az első modellben! Hát milyen komfort, csillapítás, energia-visszaadás lesz itt kérem szépen?! Mindez minden eddiginél jobban van optimalizálva futáshoz…

adidas_ultraboost_19_4

Még több BOOST

Torsion Spring

Bevallom először ez a részlet keltette fel legjobban az érdeklődésem. Reménykedtem benne, hogy anno az adidas Futurecraft M.F.G.-ben látott Torsion System debütál tömeggyártásban. Mivel ezt egyelőre sem megerősíteni, sem megcáfolni nem tudom tovább reménykedek. A lábfej gördülésének energia-folyamatait mindenesetre maximálisan támogatni fogja a továbbfejlesztett rendszer.

adidas_ultraboost_19_5

Torsion Spring

Primeknit 360

A kötött felsőrészek óta beszélünk zokniszerű élményről. A Primeknit 360-nal az adidas ezt most teljes mértékben kimaxolja. Ez a felsőrész már tényleg “csak” egy zokni. Persze a tartás miatt nem kell aggódni, a szükséges helyeken feszesen tart, míg máshol kellően rugalmas.

adidas_ultraboost_19_6

Primeknit 360

3D Heel Frame

Az eredeti UltraBOOST egyik ismertetőjele, a saroktámasz sem kerülhette el az egyszerűsítést. A 19-es modell esetében egy légiesebb, 3D nyomtatott elem tartja a sarkunkat. A megnövekedett BOOST mennyiségnek köszönhetően szervesebb részévé vált a középtalpnak.

adidas_ultraboost_19_7

A 3D saroktámasz (kép: SoleCollector)

Mikor lehet az enyém – vagy a tied ?

Az új UltraBOOST december 15-től korlátozott számban érhető el a képeken látható Laser Red színösszeállításban. A teljeskörű árusítás 2019. február 21-én indul. Abban nem vagyok biztos, hogy elődeihez hasonló sikereket ér el lifestyle vonalon, hiszen bár a külső szubjektív, az elődök talán egy cseppet szebb megjelenésűek voltak.

adidas_ultraboost_19_8

Egyszerűbb, mégis robosztusabb felépítés

Solar-, vagy UltraBOOST?

Azt a következtetést már korábbi beharangozónkban is leszűrtük, hogy látszólag az UltraBOOST visszakanyarodik a performance vonal felé – miután kellően megágyazott a BOOST középtalpas, Primeknit felsőrészes lifestyle modelleknek. A kérdés már csak az, hogy az adidas miként különbözeti meg két csúcs-futócipő modelljét, a Solar– és UltraBOOST-ot. Bár a pozícionálás legyen a marketingesek baja, nekünk meg marad a nehéz választás okozta fejfájás.

Hír-, és képforrásunk az adidas volt.

kbalint

Magam sem tudom nálam mi volt előbb: a Run-D.M.C., vagy az adidas Superstar. Mindenesetre eléggé megfertőződtem a sneakerek iránti vonzalommal.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×