Megváltozott a cipőgyártás – adidas Futurecraft M.F.G.

Az adidas bemutatta első, iparágat forradalmasító SPEEDFACTORY-ben készült cipőjét, az adidas Futurecraft M.F.G.-t (Made for Germany). A tovább után körbejárjuk hogy változtatja meg a cipőgyártást az ansbachi gyár, illetve milyen újdonságokat tartogat számunkra a német sportszergyártó!

adidas_futurecraft_mfg_1

Itt a jövő: adidas Futurecraft M.F.G.

Kezdjük a SPEEDFACTORY-vel. Milyen manapság a cipőgyártás? Lassú folyamat a tervezéstől a piacra kerülésig, minimális az egyéni igények kielégítése, rugalmatlan. És milyen lesz a jövője? Az intelligens robottechnológiának köszönhetően gyorsabb piacra kerülés, bővülő kielégítése az egyéni igényeknek, nagyobb fokú automatizálás és rugalmasság. A SPEEDFACTORY pontosan ebbe az irányba mutat. A gyárak szinte bárhova telepíthetőek, így a termelés az igény helyszínére kerül, nincs felesleges és hosszas szállítás, tárolás. A gyártósor kisebb igényeket is gyorsan ki tud elégíteni. Az első ilyen gyár a németországi Ansbach-ban került felállításra. Jövőre jön az amerikai egység, majd újabb nyugat-európaiak.

adidas_speedfactory

Az adidas SPEEDFACTORY

A SPEEDFACTORY-ben első körben “dedikált” termékek készülnek. Az első nem is készülhetett másnak, mint a cég hazájának, Németországnak (Made for Germany). A tervezőket az ARAMIS technológia alkalmazása segítette, hogy jobban megértsék a lábfej mozgását. Ennek eredményeképpen búcsút intettek a klasszikus három csíkos ketrecnek és a sarokmerevítésnek. Ehelyett tapaszokat alkalmaztak, melyek elhelyezése segíti a lábfej mozgását.

adidas_futurecraft_mfg_2

Az újonnan alkalmazott tapaszok

A felsőrész természetesen Primeknit, míg a középtalp Boost. Ide azért még jutott egy kis csavar: a Torsion System-et sikerült feltúrbózni, erről izgatottan várjuk a részleteket. Bár nagyon letisztult cipőt dobtak össze az új gyártástechnológiával, reméljük túl nagy elköteleződés senkiben sem alakult ki. A Futurecraft M.F.G-ből mindössze 500 pár készült. Mindenesetre ez egy izgalmas új út kezdete, kíváncsiak vagyunk hova vezet.

adidas_futurecraft_mfg_3

Az újragondolt Torsion System

Zárásként pedig álljon itt egy videó, melyben betekinthettek a SPEEDFACTORY gyárba és a Futurecraft M.F.G gyártásába. Ilyen lesz a jövö cipőgyára. Reméljük akár Magyarországon is 🙂 A korábbi Futurecraft modellekről itt olvashattok.

Hír-, és képforrásunk az adidas volt.

 

kbalint

Magam sem tudom nálam mi volt előbb: a Run-D.M.C., vagy az adidas Superstar. Mindenesetre eléggé megfertőződtem a sneakerek iránti vonzalommal.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×