Black History Month – adidas Basketball

A Fekete Történelmi Hónap, azaz a Black History Month komoly tradíciókra tekint vissza az Egyesült Államokban. Nekünk, cipőrajongóknak ez annyit jelent, hogy új színösszeállítású sneakerek érkeznek 🙂 A tovább után az adidas kosaras vonalára vetünk egy pillantást.

adidas_dame3_bhm_arthurashe

adidas Dame 3 Black History Month/Arthur Ashe

Az adidas elég erős pro vonalát díszítette fel az ünnepsorozatra, amihez a témát ezúttal Arthur Ashe biztosítja. Arthur az első afro-amerikai, aki Grand Slam tornát nyert – 1968-ban diadalmaskodott a US Openen –, amit még két másik győzelem követett. A teniszező komoly polgárjogi küzdelmet is folytatott, nyíltan bírálta a dél-afrikai apartheid rendszert. Ezen felül az AIDS veszélyeire is igyekezett minél több ember figyelmét felhívni, ugyanis szívműtétje kapcsán ő szerencsétlen módon megfertőződött a vírussal.

adidas_drose7_bhm_arthurashe

adidas D Rose 7 Black History Month/Arthur Ashe

A fekete-fehér cipőkön nem csak Arthur arcképe jelenik meg címke formájában, hanem az “AA” grafika is, mely több jelentéssel bír: AIDS awareness, anti-apartheid, és természetesen Arthur Ashe. Egyszerű, mégis frappáns utalás Arthur “munkásságára”.

adidas_harden1_bhm_arthurashe

adidas Harden 1 Black History Month/Arthur Ashe

A fekete-fehér alapot apró színes mintázattal dobják fel, melyek afrikai törzsektől lehetnek ismerősek. A Harden 1 140, a Dame 3 115, míg a D Rose 7 szintén 140 dollárba fog kerülni. A kollekció január 23-án kerül piacra.

Hír-, és képforrásunk a SoleCollector volt.

kbalint

Magam sem tudom nálam mi volt előbb: a Run-D.M.C., vagy az adidas Superstar. Mindenesetre eléggé megfertőződtem a sneakerek iránti vonzalommal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×