Black History Month Adidas módra

Nemrég bemutattuk nektek a Nike új cuccait, melyek a Fekete Történelmi Hónap előtt tisztelegnek. Ezúttal az Adidas-on a sor! A német márka két teljesen friss modellel erősíti a BHM pack-ot. Részletek a tovább után!

adidas_bhm_2015

A kollekció

A cipőkhöz az inspirációt a márka korábbai arca, Kareem-Abdul Jabbar nyújtotta. Aki nem mellesleg a legtöbb pontot szerezte az NBA-ben… A szépia tónusokat sok idézet és részlet egészíti ki, melyek fejet hajtanak Abdul-Jabbar karrierje, ezáltal az egész afro-amerikai népesség előtt.

adidas_bhm_2015_kareem_abdul_jabbar

A legenda: Kareem-Abdul Jabbar

A pack-ban megtalálható a régi kedvenc Crazy 8, a Boost-tal felvértezett D Rose 5, a nemrég bemutatott J Wall 1, és a friss, ropogós D Lillard 1. A cipők csak úgy hemzsegnek a részletektől és utalásoktól. A 4 modell Kareem karrierjének 4 meghatározó állomása előtt tesz tiszteletet. A Crazy 8 a kezdetekről és a gimis évekről szól, a J Wall 1 a UCLA egyetemen töltött időről, a D Rose 5 Kareem híres mozdulatáról, a horogdobásról, mely az első bajnoki címéhez segítette a Milwaukee Bucks-szal, míg a D Lillard 1 a Los Angeles Lakers-ben elért sikerek előtt hajt fejet. A termékek eladásából származó bevétel egy részét Kareem alapítványa kapja, mely nehéz sorsú gyerekeken segít.

adidas_bhm_2015_drose_5

Végletekig kidolgozott részletek a D Rose 5-ön

Itt ragadnánk meg az alkalmat, hogy a pack legfrissebb darabját, a D Lillard 1-et kicsit részletesebben bemutassuk. A cipő érkezéséről már régóta tudni lehetett, hiszen képek és videók is felkerültek róla a világhálóra. Rendhegyó módon azonban nem elmosódott, rossz minőségű felvételekre kell gondolni. Az Adidasnál megelőzték ezeket, és maga Damian Lillard leplezte le cipőjét egy rövid négysorossal:

Mivel Lillard a Portland Trailblazers játékosa, és az Addas amerikai főhadiszállása is itt található, Damian aktívan részt vett a cipő tervezésében. Az All-star irányító egész életében Adidas-ban játszott, így könnyű volt összehozni milyen cipőt szeretne. Kedvelte a Gil Zero alacsony szárát – néha megfeledkezünk róla, hogy nem Kobe-nak volt először alacsony szárú signature cipője –, a Crazy 8 tapadását, a Crazy Light-ok színösszeállítását. Mindezt összegyúrták, és Lillard kérésére külön figyelmet szenteltek arra, hogy a cipő jól tartsa a lábat. Összefoglalva azt hiszem ígéretes cipőt várhatunk az Adidastól! Január 31-től a boltok polcain, 105 dolláros áron.

adidas_dlillard_1

Adidas D Lillard 1

Hír- és képforrásunk az Adidas volt.

kbalint

Magam sem tudom nálam mi volt előbb: a Run-D.M.C., vagy az adidas Superstar. Mindenesetre eléggé megfertőződtem a sneakerek iránti vonzalommal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×