Megérkezett James Harden első cipője – adidas Harden Vol. 1

A héten végre elkezdődött az NBA, háromszoros hip, hip, hurrá! A napi szintű izgalmak mellett cipő téren is tartogat meglepetéseket az új szezon. Kezdésként lássuk James Harden első saját cipőjét, az adidas Harden Vol. 1-et. Katt a továbbra!

adidas_harden_vol_1_pioneer

adidas Harden Vol. 1

Miután kilépett Kevin Durant és Russell Westbrook árnyékából, James Harden az NBA egyik legnagyobb sztárjává nőtte ki magát. Nem csak pályán mutatott játéka, de megjelenése is nagy feltűnést kelt. Az adidas 2015-ben csábította el a konkurens Nike-tól. Pletykák szerint 200 millió dolláros szerződést dugtak az orra alá.

adidas_jamesharden

Nem csak játéka, megjelenése is feltűnő

A váltás mégsem a pénz miatt volt, legalábbis Harden elmondása alapján. Az alkotás lehetősége ragadta meg, hogy a termékeken keresztül hallathatja hangját és ízlését. A Nike-nál csak meglévő cipők csapatszíneknek megfelelő változatait kapta meg. Itt azonban csapatváltásához hasonlóan kiszélesedtek a lehetőségei.

adidas_jamesharden_2

James Harden

A német sportszergyártó szorosan együtt dolgozott az új kollekció megalkotásánál a kosarassal. Játékát különböző szoftverekkel elemezték, hogy megismerjék mozgását és a főbb nyomáspontokat a talpán. Ezen adatok alapján „öntötték” a lábára a Hardan Vol. 1-et, hogy maximálisan támogassa játékát az éles irányváltások közben. Szoftverek helyett nekünk egy rövid karrier mix segít megismerni játékát:

Természetesen a történet mesélés is megjelenik a cipőn, hiszen manapság nem jöhet ki signature lépő személyes kapcsolódási pontok nélkül. A sarokrészen édesanyja és nagymamája születési dátumai, cipő belső felén saját aláírása, míg a nyelven új logója látható. A logóhoz a kezdőkör adott inspirációt, melyben szépen megfér egymás mellett a „H” bető és a három csík. Ha huzamosabb ideig nézem én a szakállát is felfedezni vélem benne, bár ez lehet csak a kevés alvás mellékterméke.

adidas_jamesharden_logo

A logó

Technológiáját tekintve teljes középtalpban Boost-ot találhatunk, mely kiváló csillapítást ígér az alacsony szárú cipőnek. Az aszimmetrikus fűzőelrendezés a lábfej rögzítését segíti, míg a sajátos „extra” a megszokottnál komolyabb párnázottság a felsőrészen, ugyanis betörések közben elég sokszor rálépnek Harden lábfejére. Mindezt kötött és hálós anyagok ízléses egyvelegével tették lehetővé.

adidas_harden_vol_1_pioneer_2

Végre lássuk teljes pompájában a cipőt – adidas Harden Vol. 1 „Pioneer”

Első színállásként a Pioneer fantázianevű kerül a boltok polcaira. Ez még Harden középiskolás éveiből merít ihletet, amikor kétszer is állami bajnoki címig vezette a Lakewood’s Artesia Középiskola csapatát. A fekete-fehér-piros akkori csapata színei voltak. Még szerencse, hogy a Houston Rockets is ezekkel a színekkel operál.

adidas_harden_vol_1_home

„Home”

Harden személyiségéből adódóan természetesen nem csak a pályán látná szívesen cipőit, hanem az utcán is. Ezt szem előtt tartva alakították ki a designt, amit például „Cargo” vagy „Gila Monster” színösszeállításokban inkább tudunk elképzelni a hétköznapi életben. A kollekció természetesen ruhákkal is ki fog egészülni.

adidas_harden_vol_1_cargo

„Cargo”

A Pioneer színállás december 3-án jelenik meg 140 amerikai dolláros áron. A többi színösszeállítás érkezését illetően látogassatok hozzánk rendszeresen, mi beszámolunk róla! 🙂

adidas_harden_vol_1_gilamonster

„Gila Monster”

Hír- és képforrásunk a SoleCollector volt.

kbalint

Magam sem tudom nálam mi volt előbb: a Run-D.M.C., vagy az adidas Superstar. Mindenesetre eléggé megfertőződtem a sneakerek iránti vonzalommal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×