Skullcandy Hesh 2 Wireless teszt

A hordozható Air Raid speaker volt az első itthon is kapható Skullcandy modell, mely már Bluetoothon keresztül is tud kommunikálni a telónkkal, vagy laptopunkkal és nem kell a kábelekkel bajlódni. Végre a fejhallgatók között is elérhető az első kábelmentes változat a Hesh 2 Wireless személyében. A Hesh kettőt már jól ismerjük, azonban az új modell sok helyen túllép az elődön. A karcsúbb design mellett a beépített aksi és a fülesbe integrált kezelő gombok egy új dimenziót nyitnak meg. A szabad mozgás nagykövete ez a fejhallgató. Hesh 2 Wireless tesztünk következik a folytatásban.

Hesh 2 a rejtőzködő tech füles

Hesh 2 a rejtőzködő tech füles

Kezdjük azzal, hogy a modell már itthon is kapható a Skullcandy hazai webshopjában, ahol két színben is megtaláljuk. A fekete változatot nem kell túlragoznunk, szép letisztult darab, azonban van itt egy camo társa is, melynek mintáját a korábbi Realtree kollabok is megirigyelnék. A fülpárnák kellemes szintetikus bőr borítást kaptak, melyek a teljes fület betakarják maximális szigetelést és kényelmet biztosítva. Korábban az Aviator és Navigator modelleknél találkoztunk hasonlóan prémium részletekkel. A Hesh 2 modellnél vékonyabb lett az új Wireless fülhallgató doboza, ami szerintem jót tett a modell megjelenésének, bár még mindig egy oversized darabról beszélünk. A fejpánt az elődökhöz hasonlóan igen rugalmas itt is. Extraként, ahogy azt a Skullcandy fejhallgatóknál megszoktuk, itt is kapunk egy selymes anyagú hordozózacskót a füleshez.

Itthon is kapható színváltozatok

Itthon is kapható színváltozatok

Mi a camo változatot kaptuk meg tesztelésre, ami designban megannyi finomságot hordoz. A terepminta mellett a narancs kapott még szerepet a fejhallgatón, a nyomó gombok, a fülpárnák melletti díszcsík és a speakerek belső borítási is ezt a színt viseli. Utóbbira rákerült egy peace jel is, szóval No war just music! gyerekek. A Bluetooth csatlakozás könnyen megy a Heshel, az Air Raiddel volt, hogy több percet is pepecseltünk, itt mindig elsőre sikerült. A hatótávolság 12 méter körül volt az iPhone 4-esemmel, amin jó feature, hogy külön megjeleníti a fejhallgató aksijának töltöttségét, amit nagy valószínűséggel a többi okosteló is megugrik. A kábel mentes lét elsőre is jól hangzik, azonban a saját bőrünkön, illetve fülünkön tapasztalva az igazi. Nem akadunk bele a kábelbe, ha otthon hallgatunk zenét, össze-vissza mászkálhatunk a lakásban akár egy szál fejhallgatóban is. A Hesh 2 BT könnyű, így akár futni, sportolni is tudjuk használni.

Bluetooth és kábel egy fülesben

Bluetooth és kábel egy fülesben

A beépített aksi a leírás szerint 15 órát bír egy fullos töltés után, amit bár nem mértünk le, de közel áll az igazsághoz. Napi pár órás használat mellett nekünk egy hétig dübörgött a Hesh. A töltés mini USB kábelen keresztül megy, akár laptopról, vagy hálózati töltőről a bal fülhallgatóba rejtett csatlakozón keresztül. Végre felkerültek a vezérlő gombok magára a fülesre is, ami a második legjobb feature a kábelmentes kialakítás után. Ha egy régi iPod kerülne elő akkor sem kell megijedni, mivel egy megerősített szövet borítású cserélhető kábel is jár a füleshez, amivel Jack dugón keresztül bármilyen nem Bluetooth eszközhöz is csatlakoztatható. Egy LED jelzőfény bújik meg a jobb oldali fülesen található bekapcsoló gomb mögött, ami lila színnel világít, amikor aktív a Hesh, illetve 10%-os töltöttség alatt pirosan villog.  Emellett +/- hangerő szabályzó gombokat is kapott a füles, így nem kell a telefonunkat előszedni minden egyes alkalommal, amikor kakaóra van szükség, illetve a számokat is tudjuk léptetni a fülesről.

Szövet burkolatú kábel és fülesre integrált hangerőszabályozó

Szövet burkolatú kábel és fülesre integrált hangerőszabályozó

„Liber ad musica” áll a latin idézet a fejhallgató szárán és a Hesh valóban kibontja kedvenc számainkat. A vezeték nélküli fülest Supreme Sound™  technológiával pakolták meg, a speakerek erőteljes basszust, meleg, lágy vokálokat és precíz magas hangzást produkálnak. Nagyon bejön emellett a füles szigetelése, a düsti fülpárnáknak köszönhetően már light hangerőn sem zavarhatnak meg minket. 

A mérete ellenére maximálisan rugalmas a Hesh 2 BT

A mérete ellenére maximálisan rugalmas a Hesh 2 BT

Summa summarum a Hesh 2 Wireless a laza design mellett egy igazi tech kütyü, mely az okostelónk mellé tökéletes választás és nagyon szerethető mind hangzásban, mind megjelenésben. A fenti füleseket megtaláljátok a headphones.hu webshopjában, a Skullcandy teljes termékpalettájával egyetemben. A jövőben újabb színek is várhatóak majd a modellből!

vegi

Évek óta mint aktív részese és szemlélője követem a deszkás, illetve egyéb freestyle sportokat a magyar miliőben, illetve all over da globe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×