Skullcandy Air Raid teszt #stayloud

A Skullcandy dokkolók és hangfalak közül eddig egyik sem jutott el Magyarországba, azonban a Bluetooth speakerek elterjedése úgy látszik megtörte a jeget. Az Air Raid a hordozható kategóriában versenyzik és, ami igazán vonzóvá teszi az aktív életet élőknek, az a por és ütésálló kivitel! Elpusztíthatatlan darabról beszélünk, ami megcsinálja a hangulatot és menőn is néz ki kézben, snowboardon, vagy majd hónapokkal később a tóparton. Mindemellett pedig nem sértődik meg, ha telibe öntöd egy pohár sörrel. Nem hátrány! A Skullcandy Hungary jóvoltából mi is megpörgettük a kicsikét, elvittük egy körre Hintertuxra csúszni és persze jó pár más helyre is. Élmények és teszt a tovább után.

Megérkezett a Skullcandy Bluetooth hangszórója

Megérkezett a Skullcandy Bluetooth hangszórója

Az Air Raid megjelenése nincsen túlbonyolítva, letisztult minimál forma. Robusztus megjelenés és súly, ami bírja a strapát. A speaker kapott egy gumi borítást is, bár szerintem e nélkül is megállná a helyét, de talán, ha magasabbról ejtenénk le, akkor pont ez a gumi réteg mentheti meg a komolyabb karcoktól. Külső design elemként van rajta egy nagyobb gyűrű, mellyel karabinerre rögzíthetjük, ami jópofa, ha mondjuk túrázunk vele, vagy hasonlók. Két 50 milliméteres speakerből szólalnak meg a zenék, amiket Bluetoothon és Jack kábelen keresztül küldhetünk rá az Air Raidre. A BT csatlakozás nem vészes, ha többen is használjuk az eszközt, akkor már jönnek a kombók, hogy ki legyen rá feljelentkezve. Három gomb található az elülső oldalon, a hangerő szabályzók és egy fő gomb. Ezekkel minden főbb funkciót elérünk, meg tudjuk szakítani a kapcsolatot a csatlakoztatott eszközzel és az újnak engedélyt adni például. Angolul vannak felvéve a rendszer hangok, csatlakozásnál „Connected”, eszköz keresésnél „Pairing” szöveget mond be Skullcandy hoszteszünk. Be- és kikapcsolásnál pedig kamu rádió hangot ad az Air Raid retro hangulatot lopva a napunkba.

komoly felépítménnyel rendelkezik az Air Raid

komoly felépítménnyel rendelkezik az Air Raid

Az Air Raid hangereje igen komoly, az ilyen árú Sony és Bose cuccokat is kipróbáltuk, hangerőben nem tudták felülmúlni. Hangzásban, ha csak otthonra kerestek speakert, akkor nem feltétlenül a Skullcandy lesz a nyerő, de ha már kiléptek a házból, akkor kitűnő választás. Emellett egy házibulit is meg tud csinálni of course, ahogy azt nekünk is igazolta a Halloweeni bulin, ahol egy feltöltéssel végig bírta közel max hangerőn. Ha naponta pár órára kapcsoljuk csak be, akkor két hétig is bírja egy töltéssel. Az aksira így nem lehet panasz, mínusz hőmérséklet alatt sem. Első utunk ugyanis az osztrák Hintertux gleccserre vezetett, ahol már a síliftben megcsinálta a hangulatot kis barátunk, majd az egyik snowboard kötésbe bújtatva jutottunk el vele a csúcsig, nem kevés zavarodott tekintetet gyűjtve a hegyen. Az erőteljes zenét ugyanis mindenki hallotta felőlünk, de a tekintetével már senki nem találta meg a beatek forrását. YouTube, Shazam és MP3 forrásokból is szépen dolgozik az Air Raid, torzítással egyszer sem találkoztunk.

Itthon is elérhető színek az Air Raidből

Itthon is elérhető színek az Air Raidből

Fantasztikus, hogy egy ilyen kompakt hangszóróban mekkora erő rejtőzik, jó kézbe venni az Air Raidet, van benne anyag, de nem is fog szétesni egyhamar. A kétkedők nagyjából fél nap alatt szerettek bele a mi teszt példányunkba, így aki ilyet választ magának, hosszú távú partnert talál zene fronton úgy érzem. Elsősorban, mint játékszerre tekinthetünk, ami a minőségi zenehallgatást lehetővé teszi bárhol és bármikor. Legnagyobb előnye a mobilitás és, hogy aksijának köszönhetően ritkán kell csak töltenünk. A csomag részét képezi egy mini USB kábel, amivel gépen keresztül, vagy hálózati adapterrel tudjuk tölteni. Sok helyen megszólaltattuk az Air Raidet és mindenhol otthonosan érezte magát, egyedül egy helyen nem tudott versenybe szállni, az alpok legmélyebb bugyraiban az osztrák sramli diszkó még rajta is kifogott:

Az Air Raid jelenleg az általunk is tesztelt fekete/szürke/kék, illetve all black változatban kapható itthon a headphones.hu webshopjában. Friss infóink szerint most érkezett meg az új szállítmány a speakerekből, mert az első darabokat hamar elkapkodták, szóval érdemes résen lenni. 2015-ben újabb színek is várhatóak majd a modellből!

vegi

Évek óta mint aktív részese és szemlélője követem a deszkás, illetve egyéb freestyle sportokat a magyar miliőben, illetve all over da globe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×