Skullcandy Icon 3 teszt

Az Icon a Skullcandy palettájáról az a fejhallgató, melyet kifejezetten hóra terveztek, olyan riderek bevonásával, mint Tanner Hall, vagy Stevie Bell. Az elődök már igazolták, hogy az Icon esetében tényleg nem kamu, hogy egy terhelést bíró -profi freesíelők és snowboardosok tapasztalatait felhasználva- kifejezetten sportoláshoz épített modell születik. A harmadik generáció premierjét nagy várakozások előzték meg, mivel a modell első update-je igen jól sikerült, így most sem lehetett csalódást okozni. A Skullcandy Hungary jóvoltábol a Cassette és a Hesh 2 után lehetőségünk volt tesztelni az új Icon 3 modellt is. Teszt fülesünket alapos kiképzésnek vetettük alá, így megjárta velünk az eplényi SíArénát, a Sneakerbox Snowcampet és a Winterfestet is. A folytatásban a technikai részleteken túl ennek a csaknem egy hónapnyi havon töltött időszaknak a tapasztalatairól olvashattok.

[caption id="attachment_24781" align="aligncenter" width="620"]Skullcandy Icon 3 fejhallgató bemutató és teszt Az új Icon hármas nem a szolid kivitelek közé tartozik[/caption]

Már a csomagolás megjelenése megadta a minőségi feelinget, melyben a Skullcandy rosszfiúja megérkezett hozzánk. Hófehér, letisztul doboz rejtette a Galactica Plasma neon zöld fülesünket. Itthon ezen a színen kívül, még fehér, fekete és khaki színekben kapható jelenleg a modell. Az Icon 3 méretében gyakorlatilag megegyzik az Icon 2 dimenzióival, azzal a különbséggel, hogy a fülpárnái vastagabbak lettek, melyek mögött az áll, hogy komolyabb hangszórók kerültek a fülesbe a Supreme Sound jegyében. Az első modellen még két szárból állt a fejpánt, majd a második generációra már egy, de vastagabb pánt került, ami az Icon 3-ason is feltűnik még egy fokkal masszívabb változatban. A milliméterrel növelt vastagság itt inkább optikai tuning, mivel a fejpánt rugalmassága hihetetlen, szinte csomót lehet kötni rá, anélkül, hogy sérülne. Emellett a belső oldal gumírozott betétje gondoskodik arról, hogy ne mozduljon el fejünkről, se sapkában, se anélkül. Mi zömében utcán és havon használtuk a fülest, de futás közben is rendben a helyén maradt, jó tartást biztosítva.

Skullcandy Icon 3 fejhallgató bemutató és teszt

Generációk: az új Icon nem csak méretében,de tudásában is nőtt az elődhöz képest

Az Icon 3 kábele kellően merev ahhoz, hogy ne csomózódjon feleslegesen, a végen pedig aranyozott Jack csatlakozó várja a zenék forrását. Az egész fejhallgató tapintása kellemes, érződik, hogy egy kiforrt konstrukcióval van dolgunk, a design részét képező élesebben tagolt szélek pedig kifejezetten karakteressé teszik. A Supreme Soundra hangolt Skullcandy fülesek alapból Apple termékekkel kompatibilisek, azonban egy egyszerű átalakítóval más okos készülékkel is rendben muzsikálnak. Ettől függetlenül tapasztalataink alapján sokszor az átalakító nélkül is jól szólnak.

Skullcandy Icon 3 fejhallgató bemutató és teszt

Vastagabb fülpárnák és csomózódás mentes kábel

Miután nagy vonalakban megismertük az új Icont nézzük meg, hogyan szuperál a pályán. Először is a fülest úgy alakították ki, hogy kényelmesen felvehető legyen rá a szemüveg, ezzel rögzítve mindkettőt a fejünkhöz. Az masszívabb ugrásokkal, érkezésekkel teli mozgásra nem nagyon van olyan fejhallgató, mely nem esik le rögtön a fejről, így mindenképpen javasoljuk, hogy fejhallgatóitokat a hosszú élettartam jegyében a szemüveg pánttal rögzítsétek, egy nagyobb firkánál persze minden repülhet így is:) A kicsúsztatható pántoknak köszönhetően pillanatok alatt be tudjuk lőni az ideális méretet a fejünkhöz. A kezelő gomb, már a kettes modellen is jól funkcionált, azonban kesztyűben nem volt a legegyszerűbb mondjuk az előző számra váltani, háromszor benyomva a kis méretű gombot. A hármason ezt a problémát a TapTech névre hallgató újítással oldották meg, amikor is a bal oldali fülhallgató tölti be a gomb szerepét. Így, mivel jóval nagyobb a felület, hidegben, merevebb újakkal is könnyedén tudjuk kezelni. Tehát egy „tap” a bal fülesen és már indul is a zenénk, illetve ezzel a mozdulattal tudjuk felvenni a bejövő hívásokat vagy ugyanígy megállítani a zenét.

Skullcandy Icon 3 fejhallgató bemutató és teszt

A csatamezőn is teljesített fejhallgatónk

Miután tisztában vagyunk az Icon funkcióival próbáljuk is ki élesben a havon. A felfelé liftezés során nem árt leinfóznunk merre járnak a többiek, így kihasználva a beépített headsetet a telefont csak a hívás indítás erejéig kell a kezünkben tartani, így a liftből is kisebb eséllyel zúgunk majd ki:) Volt szerencsénk nagyobb szélben is telefonálni teszt alanyunkkal, így a hívások alatt bár nagyobb hangerőn, de jól hallható volt a másik és ő is hallott minket, ami a mikrofon minőségét dicséri. A liftből kiszállva, akár a pályán csúszunk, akár freeride területek után kutatunk, előbb-utóbb bizony hó is kerül Icon 3-asunkra, mely idővel tovább olvad. A Supreme Sound üdvöskéje bár nem vízálló, mégis többszöri havazás és mély hó bukás után is tokéletesen szólaltatta meg a zenét. Az új Skullcandy fülesek lágy magasokkal társuló kellemes hangzását már tapasztaltuk a Hesh 2 és a Cassette esetében is, amit az Icon 3 esetében mindenképpen ki kell emelnünk az az erőteljes, mégis igényes basszus, melyet nem tapasztaltunk eddig hasonló kategóriájú fejhallgatóknál.

Skullcandy Icon 3 fejhallgató bemutató és teszt

Az egész napos csúszás végén az Icon 3

Reméljük sikerült alaposan bemutatni nektek az Icon 3-ast, melyet mi az eltöltött hetek alatt nagyon megkedveltünk és megerősített minket abban, hogy hóra az Icon família az ideális választás, mivel bírja a strapát, megjelenésében hozza a vagány Skullcandy érzést és hangzásában simogató mélyeivel kényeztet. Ha bármilyen kérdésetek lenne írjatok nekünk és igyekszünk tapasztalataink alapján válaszolni Nektek. A fülest megtaláljátok a Skullcandy hazai webshopjában, ahol az új modellek is folyamatosan frissülnek. A Skullcandy facebook oldalán pedig videók és friss infók a szponzorált csapatról és eredményeikről a füleses híreken kívül. Tudjuk, hogy a matricákra ti is rá vagytok gerjedve, így matrica csomagjainkban természetesen megtalálhatóak a koponyás márka stickerjei is. És, hogy hogyan juthattok hozzájuk? Az alábbi linken találjátok a részleteket.

]]>

vegi

Évek óta mint aktív részese és szemlélője követem a deszkás, illetve egyéb freestyle sportokat a magyar miliőben, illetve all over da globe.
 • L szerint:

  Ma megérkezett. Alig vettem le a füleimről. A mély az harap, de iszonyatosan, a szólók pedig sikítanak, ahogyan azt kell, úgyhogy a legjobb szó rá: tökéletes 😀
  A TapTech is működik, a hedset funkció is, minden… 😀
  Iszonyat jó cucc.
  Szóval… én csak megköszönöm 🙂

 • L szerint:

  Nem hittem volna, hogy ilyen korrekt/kielégítő választ kapok, nagyon köszönöm 🙂
  Szóval a nagy helyzet az, hogy Sony készülékem van, mégpedig Xperia L. Úgy döntöttem, hogy letesztelem, mert nekem az Icon3-as kell 🙂
  Vagy működik, vagy nem, de a basszusért mindent 😉
  Mert azt olvastam róla, hogy jó basszusban. Úgyhogy amint megvan, ha gondoljátok, megírhatom, hogyan szerepel a TapTech a mobilomon.
  Köszönöm mégegyszer a segítségeket. Ja! Jó dolog ez a Skullcandy 😉

 • Skullcandy Hungary szerint:

  Hello L,
  a SKDY fej- és fülhallgatók vezérlői (akár vezetékbe épített, akár TapTech) olyan eszközökkel képesek együttműködni, melyeknek a jack csatlakozó aljzata fel van készítve arra, hogy nem csupán a hangot továbbítja, de fogadja a kezelőszerv jelét is. A telefongyártók jelenleg sajnos többféle kiosztást használnak, ebből az Apple féle az egyik legelterjedtebb, de létezik rajta kívül még 2 másik is. Tovább bonyolítja a dolgot, hogy egyes gyártók menet közben térnek át másféle kiosztásra, tehát megeshet, hogy egy tavalyi, vagy korábbi készülékük még másféle szabványt használt, mint a jelenlegi termékeik. Igyekszünk folyamatosan tájékodzódni ilyen téren, de nem egyszerű lépést tartani 🙂 Nagy általánosságban elmondható, hogy a HTC, az LG, a Blackberry, a Samsung telefonoknál működik a híváskezelés, illetve a zenelejátszó funkciók is elérhetőek. Nokia készülékeknél jellemzően egy olcsó adapterrel érhető el ugyanez, viszont pl Motorola telefonok esetén nem ismerünk olyan megoldást, amivel használható lenne a fejhallgatóink headset funkciója.
  Ami a másik kérdésed illeti: zenelejátszók közül kevés olyan típus létezik, aminél az eszköz működtethető lenne a zsinórba épített kezelőszervvel. Ezeknél a jack aljzat puszán a sztereo hang 2 csatornájának jelét továbbítja a fejhallgatónak, de semmiféle jelet nem képes fogadni. Kivételt képeznek ez alól az Apple termékei, az iPodok (adott generáció felett) működtethetőek így is, a különböző típusok kompatibilitásáról bővebb információt találsz az alábbi linken: http://headphones.hu/download/pdf/skullcandy_mikrofon_kompatibilitas.pdf

 • L szerint:

  Nagyon szépen köszönöm 🙂
  Csak azért fontos ennyire, mert ha nem tudom hasznát venni a mobilommal, akkor mást nézek. Fusztrálna a tudat, hogy van benne egy tök jó cucc, de nem vehetem hasznát…

 • L szerint:

  Üdv!
  Nos, lenne egy kérdésem, amire remélem, a segítségemre lesztek. Szóval azt szeretném tudni, hogy ez az ún. TapTech csak iPhone készülékekkel kompatibilis? Gondolok itt a híváskezelésre. És még annyi, hogyha nem mobilra, hanem egy egyszerű zenelejétszóra kötöm, akkor a zeneszám váltás ugyanúgy működik a fejesen található gombbal, vagy ez is iPhone-hoz kötött? (Nincs iPhone-om…)

 • GM szerint:

  Icon 3at vagy cassettet érdemesebb venni?
  Meik a jobb?

  • vegi szerint:

   Hi GM, a két fejhallgató hasonló kategóriában szerepel, így hangjukban minimálisan különböznek, az Icon3-as erőteljesebb a mély hangok megszólaltatásában. A Cassette előnyei a cserélhető kábel, illetve az extra szilikonos fejpárna, mely pl. kötött sapkán viselve ergonomikusabb. Az Icon3-as esetében a TapTech egy nagyon jó skill, mivel egyszerűen tudsz számokat léptetni és a telefonodat kezelni. Azt javaslom olvasd el Cassette tesztünket is mielőtt döntést hozol;)
   Cassette teszt a sneakerboxon:
   http://www.sneakerbox.hu/2012/06/19/skullcandy-cassette-teszt-es-bemutatkozo/

 • DeWitt szerint:

  Igaz-igaz 🙂 a skullcandy-k tartósak csak nekem a lowridernek a kábele nem bírta túl sokáig ://

 • János szerint:

  Azt mondjál a Skullcandynél csak a kinézetet kell kifizetni..
  Van eg 2 éves Skcy uprock-om, beleesett hangszóróval többször teába, megszáradt és ugyanúgy működik mint előtte, hangminőség faja, meg napi szinten akadok bele a kábelébe, komoly szakitópróbának kitéve, de meg sem gyengült, szintén sokszor esik le 130 centi magasról (a tv állványon van a számítógép, annak a tetején a fejhallgató) szintén nem árt neki..

×