Freegun rider mini interjúk: Ajkay Ádi és Turányi Rómeó

Ajkay Ádámmal és Turányi Rómeóval már olvashattatok korábban interjút itt a blogon, Ádival itt és itt, Romoval pedig itt. A legutóbbi kérdés-válasz körök óta sok víz lefolyt a Dunán – a történések része volt, hogy mind a ketten Freegun szponoráltak lettek. Így most mini rider interjú sorozatunkban kaptuk el a srácokat, hogy megkérdezzük őket a közelmúlt eseményeiről, a nyári tervekről, és (mivel ez egy BMX-es egyik leginkább látszó ruhadarabja) melyik Freegun minta tetszik nekik a legjobban. Mindezeket megtudhatod a tovább után!

Freegun rider interjúk: Ajkay Ádi és Turányi Romo

Freegun rider interjúk: Ajkay Ádi és Turányi Romo

Ajkay Ádi

Ádi veled idáig kétszer csináltunk interjút, az első inkább BMX-es témájú volt, a másodikban pedig már a zene és a dj-zés is szóba került, épp akkoriban próbálgattad szárnyaidat különböző dubstep és elektro bulikban. Mi most a helyzet veled zenei fronton?

Mivel télen kevésbé tudtunk biciklizni, ezért eléggé ráálltam erre a zenei témára, főleg hogy egyre jöttek a felkérések játszani és szívesen elvállaltam őket. A Skullcandytól kaptam egy Mixmasters fülest a télen, jól jött a dj-zéshez! Miután az ilyen kisebb és közepesebb bulikban már sikerült egy kis underground nevet szerezni magamnak, nagyon örültem, hogy most Szilveszterkor kaptam egy órás lehetőséget egy Hajógyári szigetes buliban.

Előtte pár nappal kicsit hezitáltam, hogy menjek-ne menjek, de Rómeó és Törpe mondták, hogy megölnek, ha nem megyek, mert ez egy elég jó lehetőség – szóval lementem. Iszonyat sok ember, iszonyat jó hangulat volt és másnap mondták a Trasheres szervezők, hogy tetszett nekik és hogy látnak bennem lehetőséget.

Ádi - Dj @ Work

Ádi – Dj @ Work

Na és a Coronita Commandózás?
Hát egy ideje már ár vagyok állva a tech-house és minimal vonalra és ismeretségen keresztül megkérdeztem, hogy lehetséges lenne-e, hogy a Coronitában is kipróbáljam magam. Persze a válasz az volt, hogy nem olyan egyszerű oda bekerülni, de azért kaptam egy esélyt: bevittek a Coro Caféban és ott mondták, hogy tegyek össze, amit szeretnék és eldöntik, hogy jó-e vagy nem. Tetszett nekik, de mondták, hogy gyakorolni kell, mert ez nem elektro, itt az emberek jobban odafigyelnek a pontos keverésre… Adódott egyszer, hogy beugorhattam egy másik dj helyére, aki nem tudott elmenni a fellépésre. Hatalmas bulit csináltunk és utána még hívtak, nem hibáztam – így a Coronita Commando tagja lettem én is 🙂

Na és mik most a kedvenc zenéid?
Julien Jeweil – Soho
Mouse T – Horny (B-Sensual vs. No!End Remix)
Anil Chawla – Mayflower One
Kanye west & Jay-z – Niggas In Paris
Tim Ismag – Crappy Diamonds

Na és a kedvenc FREEGUN minták az új kollekcióból?
A Samo mintából a lila, az űrlényes Inv-ből a sárga, na meg a Jamaica feeling 🙂

Ádi kedvencei a friss FREEGUN minták közül

Ádi kedvencei a friss FREEGUN minták közül

Turányi Rómeó

Gratula a GyulaBikeFest park első helyedhez! Mesélj, mekkora menet volt most Gyulán?
Egy végtelenül hosszú és unalmas vonatút után érkeztünk meg Gyulára, első este megpróbáltuk a város összes kocsmáját bejárni. Azt hiszem sikerült 🙂 Másnap volt a park verseny. Iszonyatosan örültem az első helyemnek, de úgy érzem, hogy ennél jobb kört is össze tudtam volna hozni. A bemelegítésen nagyon stabil kört mentem, úgy éreztem a döntőben kicsit szétestem. Ezzel együtt azért sikerült a barrell roll a spine-on, meg a 270 hip szaltó – ezeket nem is csinálta más. Persze az este megadtuk a módját az ünneplésnek.

A dirt nap számomra a pihenésről és a chillelésről szólt, nem is terveztem a dirt pályán indulni, és az idő sem volt kedvező, nagyon erős szél fújt. Ehelyett a városban a híres Burger Bárban és környékén töltöttük az időt.

Ez volt a GyulaBike első nagy rendezvénye és olyan színvonalú volt a szervezés meg minden, hogy iszonyat nagy respect nekik ezért.

Rómeó a GyulabikeFest park verseny után, a dobogó tetején

Rómeó a GyulabikeFest park verseny után, a dobogó tetején (fotó: photonestudio.com)

Van valami trükk vagy cél így a nyáron, amire rágyúrsz?
A dupla kápé, amit mostanában Ádival próbálgattunk, azt mondjuk beletenni 360-ba. Meg cél visszagyúrni régi trükköket, aerial dupla vázpöri, előreszaltó. Ezek motiválnak, hogy beadjam akár versenyen, akár egy jó hangulatú közös biciklizésen.

Van-e most olyan elem, amit nagyon hiányolsz Magyarországon?
Egy hatalmas rezibox, sőt ha már kívánságműsor, akkor egy jó nagy szivacsgödör egy nagyon jó kidobóval és mellette egy ugyanakkora, ugyanolyan kidobóval rendelkező rezibox. Ha ez a kettő meglenne Magyarországon, akkor a magyarok előtt nem lenne lehetetlen 🙂 Mert így is nagyon szépen kigyúrták ezt a sportot a magyar gyerekek, külföldön speciális elemeken tanulnak meg, mi meg itt kénytelenek voltunk az itthoni körülmények között bevállalni ezeket.

Turányi Rómeó: Pár trükk Gyuláról

Turányi Rómeó: Pár trükk Gyuláról

Ha már a fiatalabb generációról van szó, a Facebookon láttam, hogy volt ez a tábor is, ahol oktatóként tevékenykedtél!
Egry Gábor meginvitált engem, Fazekas Nikoszt és Tuntut a miskolci Factory skate parkba egy egyhetes BMX táborba oktatónak. Nagyon jól éreztem magamat, nagyon pozitív volt a végig légkör, sikerült megértetni magamat a skacokkal. Kábé a 13-16 éves korosztályból voltak, volt közöttük félénkebb és merészebb is. Jópár srácnál láttam a tehetséget a BMX-hez, kiemelném közülük a győri Lukovics Áront – neki tudtam a legtöbbet átadni, ő például megtanult air kp-zni, step up 360 kpt adni, Szeiber Dávid és Horváth „Lölö” Lőrinc is nagyon tehetségesek voltak. Jó élmény és érzés volt az új generációnak átadni valamit a tudásomból és jó volt belelátni a gondolkodásukba – úgy érzem, hogy teljesen mások, mint én voltam tizenöt-hat évesen 🙂 Visszamennék még így oktatni és jól esett, hogy mondták, hogy visszavárnak.

Romo tanár úr és a diákok

Romo tanár úr és a diákok

Na és mik a te kedvenc FREEGUN mintáid az új kollekcióból?
Hát van pár 🙂 Például a kék Duck, ilyen oldszkúl hápit úsztattam fürdéskor a kádban, amikor még kis pöcsös gyerek voltam :)(: Aztán ott van X-Games modell, mert magadon tudni az X-Games-t az jó érzés… és ott van a Muertből a lila, mert olya rajta a koponya, mint az én nőm a karomon – egy mexikói halottak napi face.

Rómeó kedvenc FREEGUN mintái: Duck, X-Games, Muert

Rómeó kedvenc FREEGUN mintái: Duck, X-Games, Muert

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)
×