Zone Mammut Store Check

A Zone Shop anno a Bartók Béla úton kelt életre, de kevesen tudják, hogy a hazai üzlet a legendás Skate Zone parkról kapta nevét, mely a Powell-Peralta cég főhadiszállását jelentette még a 80-as évek végén. Itthon legalább ilyen legendás volt a Zone, sok márkát először itt lehetett kapni az országban és mind a mai napig prémium szinten szolgálja ki a hazai deszkás márkák rajongóit. A folytatásban igyekszünk áttekintő képet adni, hogy milyen cuccokat találtok a Mammut Speed helyén feltámadt Zone-ban és persze a tőlünk megszokott módon a helyi crewt és ajánlatukat is megismerhetitek.

Zone Mammut: tetőtől talpig

Zone Mammut: tetőtől talpig

Hölgyeké az elsőbbség szól a jól ismert mondás és nincs ez másképp a Zone-ban sem, ugyanis az üzletbe belépve a hölgy szekció fogad minket. Textilben az Oakley és a Vans finom tapintású nyárias cuccai az uralkodóak. A rövid ujjú felsőkből valóban hatalmas a választék a rózsaszín árnyalatai, illetve a fekete-fehér-szürke vonal mellett a kék és türkiz színek az évszak slágerei. Jól tudjuk, hogy minden női szív repes az örömtől egy új táska látványától, amiben szintén nincs hiány a Vans oldaláról az igényes bőr darabok, míg az Eastpak felhozatalából a színesebb strand táskák szerepelnek az üzletben. A női szakassszal szemközti falon még nagyobb kínálatot találunk hátizsákokból a laptop tartós futár táskákig. Emellett a vitrin ad helyet az elmaradthatatlan Oakley napszemüvegeknek, melyekre  a 30 fokok megérkeztével egyre nagyobb  lesz a szükség.

A nők paradicsoma: táskák minden mennyiségben

A nők paradicsoma: táskák minden mennyiségben

Beljebb indulva Reynolds papa mosolyog le ránk 2Ds változatban a negyedív tetejéről, elvezetve minket a sapka rekeszekhez. A Flexfit, klasszikus New Era és hálós baseball sapik mellett a most sláger snapback modellekből is van választék. Az üzlet közepén egy valódi cipő aréna helyezkedik el, ahol is két íven sorakoznak a Vans és a Sole Tech istállójának legfrissebb nyári modelljei, illetve pár korábbi klasszikust is el lehet csípni. Az üzletben elérhető Emerica, éS és Etnies, illetve Vans modelleket részletesen megtaláljátok cipőszemléinkben az adott márkára kattintva. A középső részen a város talán legkényelmesebb próba fotelja helyezkedik el, mely narancs bőr borítással bír és kör alakú. A cipők mellett a starnd papucsok frontján szintén az előbbi márkákból tudtok válogatni kiegészülve a Reef márkával, mely bikinis modelljeiről legalább annyira neves, mint strand szettjeiről. Az arénában egy Felt bmxet is találtunk, mely a BikeLAB-et hivatott népszerűsíteni, mivel idén a cég a hazai bringás kereskedelemben és életben is elkezdett építkezni.   Az általuk forgalmazott kerékpáros márkákról itt olvashattok bővebben.

A központi helyre természetesen a cipők és a bmx került

A központi helyre természetesen a cipők és a bmx került

A shop belső harmadának végében találjuk a pultot, ahol a deszkás hardware termékek sorakoznak. Nemrég érkezett friss szállítmány lapokból: Baker, Deathwish, SK8MAFIA és Hook-Ups minden mennyiségben a falon. Egyéb hardware cuccokból még többek között Fury és Destructo felfüggők, Bones csapágyak és Deathwish kerekek várják a nyári gurulásokat. Egy ideje kapható átlátszó griptape is a Zone-ban, ami nagy sláger, mivel alatta lehet matricázni, díszíteni a lapot. Móni, akivel már korábban is találkozhattatok nálunk a LAB store check alkalmával, bár ízig vérig nő, rutinos mozdulatokkal tudja felvarázsolni a gripet a deszkákra, így nem csoda, ha gyakran érkezik a kérés, hogy ő tegye fel a srácoknak:) A vitrin üvegek mögött lapulnak még a pultban a G-Shock masszív karórái, illetve pénztárcákból is minden a boltban kapható brand prezentál. A pult előtti szekció a srácoknak van dedikálva, itt találjuk az Emerica és Vans farmerokat, pólókat minden mennyiségben, az Oakley és Etnies modellek természetesen itt is helyet kapnak. A még mindig nagyon pörgő kockás ingekből, mind hosszú, mind rövid ujjú változatok vannak, ezen a fronton is a Vans, Emerica modelleket emelnénk ki, tuti színekben. A spirább Oakley hátizsákokat, illetve  a kiegészítők elmaradhatatlan favoritját, az öv szekciót is ezen a részen találjátok meg.

Hardware, kiegészítők és farmerek a Zone hátsó részében

Hardware, kiegészítők és farmerek a Zone hátsó részében

Kíváncsiak voltunk, hogy történt-e mostanában valami érdekes sztori az üzlet háza táján vagy járt-e valami kirívó arc arrafelé… Mivel a Mammutban vannak, ezért az extravagáns, illetve undergroundabb vevőkből kevesebb vetődik feléjük, de azért vannak érdekes formák, egy középkorú hölgy például rendszeresen visszatér, hogy egy szem, Japánban tanuló főiskolás fiának a leadott szempontok szerint cipőt válasszon, és csomagban kiküldje utána. Ez az internet, a webshopok és a legendás japán sneaker mánia világában egy kicsit azért lesokkolt minket, de ebből is láthatjuk, hogy az anyai szeretet nem áll meg az országhatároknál.  Ami sztori szinten mindenképpen említést érdemel: az örökzöld, a MATRICA 🙂 Minden kis (és nagy) gyereknek megvan a maga stratégiája, hogy némi forró kása kerülgetése után kibökje, hogy szeretne matricát. Őket szeretnénk megnyugtatni: matrica VAN. Gyertek be az üzletbe, és biztosan sikerül valami jót keríteni.

Miután az üzlet minden sarkát bejártuk, megkértük Kriszt, hogy ajánljon nekünk pár terméket az aktuális választékból. Krisz közel két éve melózik a Cégnél, kedvenc sportja a snowboard, a gördeszkát korábban is használta „közlekedési célokra”, de ez épp most fejlődik a „következő szintre”. Nyárról lévén szó, első ajánlata az Oakley egyik friss beach shortja lett. A nadrágot abszolút a szörfözéshez tervezték, strech anyagból készült, nagyon könnyen szárad és jól bírja a strapát is – ez a fajta anyag már jól vizsgázott a tavalyi Balaton Sound alkalmával.

Zone Store Check: Oakley beach short

Zone Store Check: Oakley beach short

A következő ajánlott termék is a szörfhöz kapcsolódik, ugyanis a gördeszka ősét a szörfösöknek köszönhetjük, akik hogy ne csak a vízen, de az utcán is „csúszhassanak”, kerekeket helyeztek fel deszkáikra még anno a sport születésénél. A longboard és cruiser deszkák most reneszánszukat élik, Budapest utcáin is egyre gyakrabban találkozni velük. Rengeteg méretű és alakú deszka létezik. A kisebb cruiser modellek fordulékonyabbak és városi közlekedésre, kisebb távolságokra ideálisak. A longboardok közös jellemzője a gördeszkákkal szemben, hogy szélesebb a felfüggesztésük, a kerekeik is nagyobbak, így hosszabb távú gurulásokat is lehet velük vállalni, a nagyobb méret pedig szinte már a szörfözés érzetét adja az aszfalton. A longboardokból léteznek downhill modellek is, ezekkel a versenyzők akár 90-100 km/h-val is repeszthetnek ..

Megkérdeztem, hogy segít-e a gördeszkás múlt a longboardozás elsajátításához. Krisz azt válaszolta, hogy még ollie-tudás sem szükségeltetik hozzá, a nagyobb kerekek és a masszívabb felépítés megbocsátóbbak az aszfalt hibáival, nem szükséges állandóan ugratni, lehet vele hasítani, mondjuk azért ezt is meg kell tanulni. Longboarddal a városban áramlani egy életérzés, és ehhez persze a deszkák grafikája is sokat hozzáad, az alábbi kettő például egy tökéletes nyári buli minden kellékét felvonultatja 😀

Zone Store Check: longboardok

Zone Store Check: cruiserek

Persze nem maradhat ki egy sneakerbox.hu storecheckből a cipő sem. Krisz egyik kedvenc cipője az Emerica Reynolds 3-as változata, ez idén is kijött sötétkék-piros (Navy/Red) színben, klasszikus forma, de benne egy STI Pro 1 talpbélés. A klasszik kinézetre ráerősít a vulkanizáltnak látszó talp, bár ez egy varrott-ragasztott talpú cipő. A Reynolds 3-ról egyébként többet is olvashatsz tavaszi-nyári Emerica cipőszemlénkben.

Zone Store Check: Emerica Reynolds 3 cipő

Zone Store Check: Emerica Reynolds 3 cipő

Móni már „rutinos” résztvevője Store Check sorozatunknak, amikor tavaly ugyanilyenkor a király utcai The Lab-ben jártunk, ott volt rezidens, egy ideje azonban már a Zone Mammutban tevékenykedik 🙂 Móni most egy Eastpak táskát ajánl a figyelmetekbe, talán emlékeztek ez az a márka, ami mindig csontvázakkal meg zombikkal hirdette magát, 30 éves garanciát vállalnak, arra gyúrnak, hogy túléljen a saját táskád 😀 Anyaga 100% poliészterbőll készült és vízhatlan. Egy 15″-ös laptopot is elnyel és még sok mindent, emellett gördeszkatartó is van rajta, egy „urban action” modell, városi bevetésekre… Móni ezen kívül még egy Vans és egy Etnies pólót ajánl a figyelmetekbe. Ahogy tőle megszokhattuk, nem várhatjuk el, hogy rózsaszín és babakék cuccokat ajánlgasson, ezért a Vans póló „természetesen” fekete, de sikerült rádumálni, hogy egy „csajosabb” póló is kerüljön az ajánló szekcióba 😀

Zone Store Check: Móni ajánlata

Zone Store Check: Móni ajánlata

A Zone Mammut üzletet a budai Mammut II. bevásárlóközpont harmadig emeletén találod meg, a bowlingpálya feletti részen. A Mammut II. közel esik a Moszkva térhez (jelenleg Széll Kálmán tér), ahová a piros metróval is eljuthatsz, a Mammut II. bejárata pont szemben a 4-6 villamos Széna téri megállójával. Hétfőtől szombatig 10 és 21 óra, vasárnap pedig 10 és 19 óra között tartanak nyitva. Ha kérdésed lenne a krúhoz, akkor a 06 20 419 9292 telefonszámon vagy a zone@mofo.hu e-mail címen érheted el őket, de a Facebook oldalukra is dobhatsz kérdést/üzenetet.

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)
×