Emerica, éS cipőszemle 2012 tavasz-nyár

Folytatjuk tavaszi cipőszemle sorozatunkat és most három-három Emerica illetve éS modellt veszünk górcső alá. Két népszerű márkáról beszélhetünk a hazai deszkás és bmxes körökben, természetesen nem véletlenül, hiszen az ár/minőség kategória élbolyába tartozó két brand megnyerő stílusával, és az egész világon elismert húzóneveivel sikeresen belopta magát a hazai közönség szívébe. Most hogy közeleg a nyár főleg a kevesebb anyagból dolgozó modelleket mutatjuk be nektek, de szót fogunk ejteni néhány masszívabb darabról is. Kattintsatok a továbbra részletes beszámolóhoz!

Emerica, éS cipőszemle 2012 tavasz-nyár

Emerica, éS cipőszemle 2012 tavasz-nyár

Emerica

Először lássuk az Emerica tavaszi felhozatalát, melyek közül három modellt emeltünk ki a számotokra. A Laced szürke és fekete változata a nyár nagy slágere lehet, hiszen mindene megvan ami egy jó félcipőhöz kell. Vékony, letisztult, mégis egyedi. Az Emerica tervezői figyelembe vették ezeket a tervezőasztalnál, de elsősorban a riderek lábára öntötték a formákat, az ő igényeiket tekintették elsődlegesnek. A talp EVA betétet kapott ami a legújabb modellek stabilitását biztosítja, de a vulkanizált talp sem marad el a vetélytársaktól. A szuperkönnyű cipőről tényleg csak szuperlatívuszokban lehet beszélni hiszen a megnyerő külsőhöz megnyerő árcímkét is adtak, keressétek bátran a hazai forgalmazóknál!

Emerica, éS cipőszemle 2012 tavasz-nyár

Az Emerica Laced a nyár nagy slágere lehet.

Második Emerica modellünk számozása is beleilleszkedik a felsorolásba, hiszen ismét a Romero 2-t ajánljuk a figyelmetekbe. Ahogyan Gergő már korábban említette, a cipő igencsak elegáns, de a bő színválasztéknak köszönhetően, lehet a viselője feltűnő és elegáns is egyben.

Emerica, éS cipőszemle 2012 tavasz-nyár

A Romero 2 kék és khaki színekben is elérhető.

Az Emerica vonal zárásaként a Reynolds 3 pro signature cipőt mutatjuk be, ami szolid kinézete és pont eltalált vastagságú, ütődéselnyelő System G2 zselékorongot rejtő talpa miatt került a szemlénkbe. A cipő velúrbőr felsőrészt kapott, ami nyugodt szívvel állíthatjuk, megfelelően rugalmas és könnyen betörhető. A tervezők külön figyeltek arra, hogy a nagyobb kopásnak kitett részeken ne legyenek varrások – így sikerült növelniük a tartósságot. Ha csak a belsőt nézzük, a Reynolds 3 maga a kényelem. A kipárnázott nyelv, és a megerősített sarokrész csak ízelítő a különleges STI PU Foam™ technológiával operáló talpbetéthez, ami egyaránt tökéletes  akár rideoláshoz, akár a flaszter koptatásához.

Emerica, éScipőszemle 2012 tavasz-nyár

Andrew Reynolds hármas számmal szignózott cipője.

éS

éS válogatásunkat a márka talán legnépszerűbb modelljének a Bedford Mid-nek egyik legújabb, lime/fekete színkombinációjával nyitjuk. A manapság igen népszerű, felsőrésztől teljesen elütő talpszínezés egyik legszebbre sikerült darabja a zöldes-sárgás gyümölcs színét kapta, de ez egyáltalán nem hagyott savanyú szájízt maga után sneaker berkekben. A Bedford Mid párnázott nyelve és bokarésze kényelmesen tartja a lábat a pedálokon, de a STI Foam Lite saroktámogatási technológia biztosítja a maximális stabilitást. A cipő külseje háromszoros varrást kapott, ami legyünk őszinték, jótékony hatással volt  a cipő tartósságára.

Emerica, éScipőszemle 2012 tavasz-nyár

Ha egy kis feltűnésre vágysz.

Az éS Edward modelljének megtervezésekor szembement a trendekkel és nem félt a bőr alkalmazásától. Természetesen az Edward nem komplett bőrcipő, csupán a szokásos velúr felületeket némi plusszal bolondították meg a tervezők. A külsőt leszámítva a talprész letisztult fehér vulkanizált talpat kapott, amely NBS 400 kopásállósággal dicsekedhet. A cipő megkapta a korábban már a Bedfornál emlegetett saroktámogatási rendszert, de az előbbi modellel ellentétben itt már a STI Evolution Foam közép és felsőrész támogatás is beépítésre került.

Emerica, éS cipőszemle 2012 tavasz-nyár

éS az ollókezű.

Szemlénk zárásaként pedig egy igen különleges darabot ajánlunk a figyelmetekbe. Az éS Holbrook Low modelljének ezen változatát nem a megszokott velúr, vagy szintetikus elemek borítják hanem a világ talán egyik legnépszerűbb ruhaanyaga, a farmer. A tervezők visszanyúltak a nyolcvanas évekbe, és a manapság reneszánszát élő farmeranyagot szegték rá a klasszikus modellre. Természetesen a cipő technikailag már igencsak mai, hiszen a Foam Lite talpbetét és közép lábfej támogatása klasszis stabilitást biztosít. Ha feltűnésre vágysz, de az élénk színek nem a Te stílusod, akkor ez a modell biztosan a szemek kereszttüzébe helyez 🙂

Emerica, éS cipőszemle 2012 tavasz-nyár

éS farmerra szabva.

Ahogy írtuk, ezeket a cipőket mind megtalálhatjátok 2012 tavaszán-nyarán a magyarországi Emerica illetve éS viszonteladóknál, és Budapesten például a Zone Mammut, a király utcai The Lab vagy a Westend Speed üzletekben.

ármin

Don’t count your shoes, make your shoes count.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×