TOP3 a Speed, Zone és a The Lab cipőiből

Eddig már jól ismert egy márka – egy cikk cipőszemléink mellett szeretnénk most egy újdonságot mutatni nektek: egy adott shop vagy hálózat választékából kiválasztani a szerintünk TOP3 cipőt és azokat a már megszokott részletességgel bemutatni. A TOP3 sorozat első tagja Mammut Zone, a The Lab és a Speed üzletek választékából kiválasztott Vans Owens Hi 2, Etnies Number Mid és Emerica Romero 2 cipők lesznek.

2012 tavasz-nyár TOP3 cipőszemle a The Lab, Speed és Zone üzletekből

2012 tavasz-nyár TOP3 cipőszemle a The Lab, Speed és Zone üzletekből

Vans Owens Hi 2 (fekete/szürke/zöld)

A Vans Owens Hi 2 cipőket már tavaly is alaposan körbejártuk, amikor Turányi Rómeó tesztelte a sneakerboxon ezt a stílusos és a BMX-esek igényeire kihegyezett Vans cipőt.

A modellt Chase Hawk közreműködésével fejlesztették tovább a korábbi Owensből. A BMX-esek a bokát jobban védő maga szárú cipőket szeretik, nem meglepetés, hogy az Owens Hi 2-nek kifejezetten magas a szára, amit egy tépőzárral tudsz atombiztossá rögzíteni. A vulkanizált technológiával készült talp vékony, de azért gondoskodtak az ütődéscsillapításról: A tapadós goffrimintás (a  pedálnál a tapadás miatt kétszer olyan sűrű a minta) vulc gumitalp és a te a talpad között figyel a poliuretán anyagból készült, Megathane betét, melyet a talp és a felsőrész találkozásánál van egy odaolvasztott stabilizáló perem is támogat, hogy ne csúszkáljon a lábad.

Rómeó nagyon szerette ezt a cipőt, személyesen tanúsíthatom, hogy amíg meg nem adta magát a cipő, állandóan a lábán láttam: akár biciklizett, akár összefutottunk a városban, vagy buliban 🙂 Ő a puha talpú cipőket, illetve a tépőzárral való rögzítést szereti, az Owens Hi 2 pont megfelelt ezeknek az igényeknek.

Idén tavasszal és nyáron ebben a fekete/szürke/zöld (Black/Grey/Green) változatban találod meg a Mammut Zone, a The Lab és a Speed üzletekben a cipőt, a sneakerbox krú és Romo ajánlásával.

Vans Owens Hi 2 (fekete/zöld/szürke)

Vans Owens Hi 2 (fekete/zöld/szürke)

Etnies Number Mid (szürke/kék)

A TOP3 szemlénk következő darabja az Etnies Number Mid. Aaron Ross Etnies modellje sem lehet már ismeretlen a sneakerbox olvasók előtt: amióta megjelent rendszeres szereplője a cipőszemle cikkeinknek, mert nemcsak konstrukcióját találták el nagyszerűen, de arra is ügyelnek, hogy minden szezonban valami elb*szottul jó színekben jelenjen meg 🙂 Nem volt ez máshogy idén tavasszal sem. Ez a szürke-kék (Grey/Blue) szépség nemcsak nekem volt szerelem első látásra, de mikor Ajkay Ádi (aki Number Mid és RVM cipőkben bicózik) még szezon elején megszellőztette a cipő képét a Facebookon, akkor majdnem kétszázan rálájkoltatok – szóval nem volt kérdés, hogy az idei tavaszi TOP3-ban itt a helye 🙂

Ha „bekukkantanál a motorháztető alá is”, akkor íme a cipő technikai tulajdonságai: Mint az a képről is kiderül, a Number Mid a masszívabb BMX-es cipők közé tartozik, NBS400 iparági sztenderd kopásállóságú gumitalpa varrott-ragasztott (cupsole) szerkezetű. Könnyített STI Foam™ Lite 2 talpbetéttel készül, sarka alatt a System G2™ zselépárnácskával, baktériumölő és nedvességelvezető Ortholite talpbetéttel. A kétszeresen, bizonyos helyeken háromszorosan átvarrott felsőrész a tartósabb és szakadásnak jobban ellenálló wax off/rip stop nubukbőrből készült, a rejtett fűzőlyukakkal (bár ez inkább deszkázáshoz fontos tulajdonság) a cipőfűzők élettartamát is megnövelheted. Az Ádám által írt cipőteszt eredményét itt elevenítheted fel.

Etnies Number Mid (Grey/Blue)

Etnies Number Mid (szürke/kék) <3 <3 <3 😀

Emerica Romero 2

Leo Romero harmadik signature Emerica cipője az oldszkúl vonalvezetés és a „szinte már elegáns” deszkás cipők irányába mutat. Teljesen vékony kivitelű félcipő, nincs kitömve, könnyed és laza. A NBS 400-as dupla rétegű (double-wrapped) vulkanizált talpkonstrukció, a talp teljes hosszán végighúzódó ütődéscsillapító PU-középtalp és STI Foam™ Lite 1-es talpbetét felel a kényelemért. Ezt a könnyű deszkás cipőt használhatod a tavasz-nyári városi deszkázáshoz, és egy buliban is bátran megjelenhetsz vele 🙂 A TOP3-ba mi a keki (Khaki) színt választottuk be, de most tavasszal-nyáron kapható lesz itthon a kékben (Blue) is.

Emerica Romero 2 (keki és kék)

Emerica Romero 2 a TOP3 válogatásban (keki és kék)

.

Ezeket a cipőket biztosan megtalálod a The Lab, a Zone Mammut és a Speed üzletekben és a The Lab shop webshopban, az árakról, az aktuálisan elérhető méretekről az üzletekben tudnak neked felvilágosítást adni!

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×