Vans cipőszemle srácoknak 2012 tavasz/nyár

A hölgyek után a fiúk is megkapják tavaszi Vans szemléjüket, melyben a technikai cipők mellett egy két klasszikus is befigyel. A tovább után megnézhetitek például, hogy milyen formát öltött az idei TNT 5-ös modell, vagy, hogy milyen színekben érkeztek az országba a fesztivál kedvenc 106 Vulc 2012-es megjelenései.

Lássuk melyek az itthon kapható férfi Vans modellek

A folytatásban az itthon kapható férfi Vans modelleket vettük szemügyre

A lányoknál már előbukkantak az idén debütáló LPE, azaz low profile Era modellek, melyből természetesen férfi méretek is érkeztek hazánkba. Az LPE szövet felsőrészével és a gofri mintára épülő vulkanizált talpával igazán méltó a Vans Classics családhoz. Az Eránál alacsonyabb oldalsó talp magassággal rendelkező LPE két színnel került be a modell szemlénkbe, a vitorlázós cipők szerelmeseinek a fehér modell biztos vagyok benne, hogy nyerő lesz, míg a fekete változat a vékonyabb formájából is adódóan az alkalmibb vonalat erősíti.

Új forma, de klasszikus színekben: Vans LPE

Új forma, de klasszikus színekben: Vans LPE

A farmer kockás ing kombók egyik kötelező kelléke a 106 Vulcanized modell, mely sarkán az “OFF THE WALL” logóval hirdeti az igét. Bőr változatban fekete/páva kék, míg szövet felsőrésszel a victoria blue/true white színben kapható idén tavasszal. Az utóbbi modell világos megjelenésével már a nyár hírnöke, nincs kétségem, hogy jópáran ebben ropják majd a fesztivál nagyszínpadok előtt is.

A páva változat finom betétjeivel bontja meg a fekete/fehér kompazíciót

A páva változat finom betétjeivel bontja meg a fekete/fehér kompazíciót

Természetesen a signature csukákról sem feledkeztünk meg. Mr. Rowley poszterei időtlen idők óta díszítik megannyi szoba falát, és a képeket elnézve sokszor nehéz elképzelni, hogy tudja becsúszni azokat a giga korlátokat. Egy biztos, ő az egyszerű konstrukciók híve és egy öreg róka tanácsát érdemes megfogadni cipőválasztás terén. SPV modellje homok, illetve mustár színben kapható tavasszal. Természetesen vulkanizált talp a tökéletes tapadás érdekében és „one piece toe box”, tehát egy részes rugalmas orr betét segítenek a technikai vonalon.

Rowley mustard vans off the wall

Rowley pro modellje mustár színben igazán merész

Tony Trujillo kedvenc klasszikusa az Old School, melynek jegyei szembetűnnek idei signature modelljént a TNT ötösön is. Vans hullám logó a cipő oldalán és vulkanizált konstrukció. A megerősített olliezó rész és a kivehető egybe öntött talpbetét már a modell technikai extrái. A talpbetét amellett, hogy a sarok részen gél használatával tompítja a lábat érő ütődéseket, még egy metál grafikával is meg lett nyomva, melyen TNT a lángokba veti magát. Emellett a tripla varrással is igyekeztek növelni a tartósságot. Tony ötödik pro modelljének felső része rugalmas bőrből készült, míg oldalt, ahol még engedőbb anyagra van szükség szövet panelek kerültek bevarrásra.

vans off the wall TNT 5

Metál talpbetéttel és gyönyörű kék változatban a TNT 5

A deszkás modellekkel ellentétben az Atwood a BMX ridereket célozza meg hasonlóan letisztult formáival, mint a fentebb említett modellek. Finoman párnázott sarok és nyelv rész, hogy se a pedál, se a többi fémes érintkezés ne okozhasson kárt a lábunkban.  A blue/rum és mid grey kombókból nálam a szürke a nyerőbb és mint tudjuk az idei tavasz színe címet is a szürke kapta.

Az itthon is kapható Atwood modellek

Az itthon is kapható Atwood modellek

Az Omar Hassan közreműködésével készült La Cripta Dos Mid fekete/fehér színben kapható, szürke betéttel az oldalán. Egy igazán szép megjelenésű cipőről beszélünk annak ellenére, hogy komoly párnázottság jellemzi a nyelv részen, így a masszívabb deszkás modellek közé sorolnám. A cipő oldalán minden varrás kétszeres, emellett kétrétegű, megerősített ollie panelekkel rendelkezik.  A La Cripta Dos Mid esetében kiemelném még a narancs sárga belső részt, ami véleményem szerint minden egyes felvételnél, gyakorlatilag, mint egy szivárvány ég bele a retinánkba és dobja fel a napunkat. A low változat farmer és fekete kombinációjában kapható tavasszal.

Omar hassan low és mid profilú signature modellje

La Cripta Dos, Omar Hassan low és mid profilú signature modelljei

A végére következzen az Era 59, mely melóba is lazán felvehető finom barna bőr betétjeivel és fűzőivel. A cloudburst/brunette (ferhőszakadás/barna 🙂 és a dress blues/brunette kombók annyiban térnek el az alap Era modellektől, hogy a nyelv rész kellemesen párnázott, illetve a varrások is meg vannak erősítve az oldalakon.

Az itthon is kapható ERA 59 színek

Az itthon is kapható Era 59 színek

Ne feledjétek, hamarosan itt a csak klasszikusokat felvonultató szemlénk is. Addig pedig a fenti Vans modelleket megtaláljátok a siófoki és a budapesti Westend Speed üzletekben, a Zone Mammutban, illetve a fővárosban még a The Lab store-ban, illetve az Office Shoes üzleteiben. Online a The Lab shop webáruházban és a többi, hazai Vans cipőt árusító üzletben.

vegi

Évek óta mint aktív részese és szemlélője követem a deszkás, illetve egyéb freestyle sportokat a magyar miliőben, illetve all over da globe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×