Atya gatya, vagyis a Freegun sztori

Az alsónemű jóval több már manapság, mint egy eltakart ruhadarab, mely csak akkor kapja meg a figyelmet, amikor már minden más lekerült viselőjéről. Sportolás közben, de a mindennapjainkban is szem előtt van, nem beszélve arról, hogy a jóidő megérkeztével egyre kevesebb a textil mind a hölgyeken, mind a srácokon. A Freegun különlegessége az extrémsportokhoz való elválaszthatatlan kötődés, illetve hogy mindkét nem igényeit kielégíti az igényes underwear iránt, melynek köszönhetően mi is foglalkozunk most vele. Persze nem utolsó szempont, hogy a brand idén robbant be Magyarországra, de nézzük is meg a Tovább után, hogy is indult hódító útjára a Freegun és kik állnak mellette.

Külföldi és hazai nagyágyúk hordják a Freegun cuccait

Külföldi és hazai nagyágyúk hordják a Freegun cuccait

A Freegunt Dél-Franciaországban alapították egy évtizeddel ezelőtt, amikor is még kis cégként, ha nem is a garázsból, de a sztori szerint a konyhájukból, Sylvain Caire és felesége, Sophie kiküldték az első megrendelésüket. Trendet diktáló designjaival és a magas minőség mellett elérhető áraival sikerült Európa és a 2011-es premierét követően Amerika szerte is megannyi lelkes viselőt toboroznia a márkának az évek során. A brand emellett elkötelezetten támogatja a sportokat, a freestyle motocrosstól kezdve a gördeszka, BMX, szörf és stunt motorozás vonalon a legkomolyabb a jelenléte. A nemzetközi BMX csapat tagja az Almond háza tájáról is ismert Ben Hucke és az Osiris friss üdvöskéje Devon Smillie, de a flatland guru Terry Adams is rendelkezik saját szignó modellel. Hoppá-hoppá, mintha kihagytam volna valakit, ugyanis a februárban a világon először 720 dupla vázpörit ugró Daniel Sandoval is a Freegun csapatát erősíti. A következő videóban Terry Adams gurít pár trükköt és számol be friss signature modelljéről (tudom, hogy a signature ebben a vonatkozásban furcsán hangzik, de lassan megszokjuk, hogy az óráktól a fülhallgatókig sorra jelennek meg a riderek által fémjelzett modellek):

A brand rengeteg kollab megjelenéssel rendelkezik, például nem rég jött ki az X-Games produkcióval közösen tervezett line up. Persze az extrém sportok olimpiájának számító X-Games mellett számos egyéb eseményt is aktívan támogatnak, mint például a Snowboard Freeride Világ Kupát. A boxer-alsónemű vonalon több, mint 200 modell szerepel a Freegun választékában és két havonta jelenik meg az új kollekció, így ekkora választékból nem nehéz csemegézni.  A cég mottója “Show your true colors.”, vagyis mutasd meg az igazi színeidet és ahogy az a képekből látszik ezt igen komolyan is veszik. Sokan megszokásból vásárolják a boxerjeiket és a kockás-csíkos kombókon túl nem is gondolkodnak, mivel az üzletekben is ritkán futunk bele a színes és megfogó darabokba. Itt az összetett minták dominálnak és mivel egy-egy minta több színben is létezik, így nagyobb az esély, hogy legyen nekünk tetsző változat. A design mellett, ami még legalább ennyire fontos az az anyagminőség, pláne egy ilyen ruhaneműnél. Az alsóneműk új generációs mikroszálas anyagból készülnek, melynek köszönhetően sportolás közben sem izzadsz bele, illetve tökéletesen illeszkedik az alakodhoz rugalmas anyagának köszönhetően. A neten talált beszámolókban ezt többször is viszont olvastam és még anyukák beszámolójában is szerepelt, ami viccesen hangzik, de valljuk be, nekik van rutinjuk benne és kinek ne vett volna már alsóneműt az életadója.

Ashley Fiolek motocross amazon is a fedélzeten

Ashley Fiolek motocross amazon is a fedélzeten

Nade ennyi külföldi rider után vessünk csak egy pillantást a magyar csapatra, mely 2012-ben szép neveket vonultat fel. BMX vonalon a bandita triumvirátus Turányi Rómeó, Ajkai Ádám és Nagy Gabcsi erősítik a csapatot és velük készült az első hazai Freegun fotózás is, melyről egy kisvideót itt láthattok. A deszkás sportok vonalán, a két szezonos, mind snowboardban, mind wakeboardban az élmezőnybe tartozó Kis Beni és a nemzetközi versenyeken egyre erősebben jelen levő Szigeti Viktor, Szigi is Freegun cuccokban mozogja ki trükkjeit. Az előbbieken kívül a hazai triál legenda Hegedűs Laci, Hege is a teamet erősíti. Infóink szerint a hazai csapatban további bővülés várható még a nyár során, reméljük hasonlóan tehetséges riderekről számolhatunk be majd.

Hazai Freegun csapat

Hazai Freegun team

A Freegunhoz hasonló élettel teli brendekkel mindig jó foglalkozni, pláne, ha az itthoni riderekben is látják a fantáziát és támogatják is őket. A közel jövőben tervezzük, hogy a kapható modelleket alaposabban is szemügyre vesszük, de addig is, ha nektek is bejövős ez a vonal, akkor csekkoljátok a Facebookon, ahol, ahogy látjuk minden héten pörög valamilyen nyereményjáték. Az aktuális hazai választékot pedig a Boxershop oldalán találjátok, itt a boxerek mellett pólókat és pulcsikat fedeztünk még fel.

vegi

Évek óta mint aktív részese és szemlélője követem a deszkás, illetve egyéb freestyle sportokat a magyar miliőben, illetve all over da globe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×