Emerica cipőszemle a hideg évszakra

Az éS és az Etnies után elérkeztünk a Sole Technologies harmadik márkájához, hogy megnézzük mely modelleket lehet már itthon is megkapni az őszi/téli választékból. A folytatásban bemutatkozik a hazai Emerica triumvirátus.

A folytatásban a hazai Emerica kínálat

A folytatásban a hazai Emerica kínálat

Jerry Hsu második pro modellje már az STI Fusion technológiájával készült. A lényege, hogy a felsőrészt, a középtalpat és a járófelületet folyékony PU (poliuretán) befecskendezésével “elszakíthatatlanul” egyesítik, melyhez kevesebb gumira van szükség. Így könnyebb is lesz a cipő, ami nem elhanyagolható szempont, pláne ha deszkázáshoz választod. A Fusion technológiáról itt olvashatsz bővebben. A vulkanizált talpakból megjelenésben a kedvencem került rá, az orr ragasztás finoman rücskös felületű. Itthon a sötét szürke változat kapható ősztől, melynek felső része igazán tetszetős bőrből készült, tripla öltésekkel megerősítve. Mivel egy mid-top cipőről van szó, így a boka számára extra tartást biztosít. A kényelemről emellett az éS modellekből jól ismert STI PU Foam™ Lite level 3-as talpbetét gondoskodik. A cipő itthon 20.990,- forintért kerül ki a polcokra.

Az itthon kapható mény szürke HSU

Az itthon kapható mély szürke Emerica HSU 2 Fusion

A következő videóban Jerry is mondd pár szót a cipőről és a szürke és fekete színváltozatok is feltűnnek:

 

A következő modell mind utcára, mind pedig deszkázáshoz egyaránt jó választás. Az Andrew Reynolds Crusers egy letisztult low top, finoman párnázott boka és nyelv részekkel. A korábbi modelleknél a névadó kedvenc tulajdonságai, a cipő hajlékonysága és a System G2™ talpbetét kényelme voltak, melyek az őszi/téli modellnél is megmaradtak. A G2-es talpbetét spéci SoleTech fejlesztés, mely az átlagos deszkás talpbetétekkel szemben 20%-al több erőt tud elnyelni, így ennyivel kevesebb terhelés éri a gazdit. A cipő orra egy anyagból áll, így kevésbé kell aggódni a varrások mentén jelentkező szakadásokért. A nyelvén 70’s retró logóval varrt vulkanizált Cruisers 17.990,- magyar valutáért vásárolható meg.

A krúzerz

A fekete krúzerz

Befejező darabunk az Emerica itthoni kínálatából Kevin „Spanky” Long pro modellje, mely immár negyedik éve csiszolódik. A Situation vékonyabb STI Foam™ Lite level 1-es talpbetéttel rendelkezik, mivel a talp teljes hosszába épített EVA betét viszi el a balhé nagy részét az érkezéseknél. Megjelenésre abszolút utcai a modell, sőt a bőr felső rész és a sötét színek miatt az alkalmi jelzőt is megkockáztatnám. Ára 17.990,- forint, amivel a közép kategória jeles képviselője. A cupsole konstrukciónak köszönhetően magas védelmet kap a lábunk, a vékony párnázottság pedig nem megy a boardfeel rovására.

The Situation, melyből itthon a fekete/gumi színváltozat elérhető

The Situation, melyből itthon a fekete/gumi színváltozat elérhető

 A fenti Emerika modelleket megveheted a siófoki és budapesti Speed üzletekben (Mammut, Arena Plaza, Westend), illetve a király utcai The Lab shopban, de online is megrendelhetőek a speedstore.hu webshopból. A vidéki  üzletek listáját pedig itt találod.

vegi

Évek óta mint aktív részese és szemlélője követem a deszkás, illetve egyéb freestyle sportokat a magyar miliőben, illetve all over da globe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×