STI Fusion – újgenerációs vulc talpú deszkás cipők

A gördeszkázás elmúlt évtizedekben folyamatosan és nagyon durván fejlődött, de vulkanizált talpú cipők fejlődése ezzel nemigen tartott lépést, olyannyira, hogy egy időben majdnem teljesen felváltották őket a varrott-ragasztott cupsole típusú talpakkal készülő modellek. Bár az oldszkúl stílus visszatértével most a vulc cipők is a reneszánszukat élik, de szükség volt rá, hogy a cupsole cipőknél közben már megszokott kényelmet valahogy belecsempésszék a vulc cipőkbe is, ezért minden szezonban újabb és újabb fejlesztések látnak napvilágot, ilyen az STI (Sole Technology Institute) Laborjából most kikerülő STI Fusion technológia, ami erősebb, könnyebb és a környezetet kevésbé terhelő vulc cipőkkel kecsegtet. Ha érdekelnek a részletek, katt a továbbra!

STI Fusion - a vulc cipők újabb generációja

STI Fusion – a vulc cipők újabb generációja

A technológia lényege, hogy a felsőrészt, a középtalpat és a járófelületet folyékony PU (poliuretán) befecskendezésével „elszakíthatatlanul” egyesítik, és így kevesebb gumira van szükség hozzá. Az ígéret szerint olyan tartósságnövekedés érhető el így, hogy már nincs szükség például arra, hogy kétszeres réteg gumi oldaltalpat ragasszanak a cipőre, ami így nemcsak kb. 20%-kal könnyebb lesz, de a betörési idő és lerövidül. A „sütés” is kikerült a képből, amivel időt és energiát spórolnak a gyártásnál, ami persze elsősorban a gyártóknak jó hír, de egy kicsit te is jobban érezheted magad azzal, hogy a környezetet kevésbé terhelte meg a cipőd legyártása 😛 Egy kis videó készült a témában, itt megnézheted.

Információink szerint három cipő készül most ősszel az új technológiával, az Emerica Hsu 2, az éS Square Two Fusion és az Etnies Malto LS. Reméljük a hazai deszkások is tesztelhetik majd ősszel az új Fusion cipőket, addig nézd meg őket a galériában!

Emerica Hsu 2 Fusion * Katt a többi Fusion cipőhöz! *

Emerica Hsu 2 Fusion * Katt a többi Fusion cipőhöz! *

éS Square Two Fusion

éS Square Two Fusion

Etnies Malto LS Fusion

Etnies Malto LS Fusion

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 • Szikora Szilárd szerint:

  Lehet későn írok de nekem is van egy emerica jinxem…
  Nem tudom te milyen selejtet kaphattál de nekem kb január óta van meg és még mindig bírja… a talpa kezd lyukadni de mit várjunk ha az ember jó párszor már deszkázott is benne meg majdnem mindennap abba mentem suliba : )
  Nekem egyik kedvenc cipőm, meg a Reynolds 3, és a vans holder is még : )

 • CFM szerint:

  Nos, engem csak annyi érdekelne, hogy kevésbé kopik-e a húzásoknál mint a vulkanizált cipők… Mert volt egy emerica Jinx – em ami kemény 1 hónapig bírta pedig nem is deszkáztam benne sokat és olyan marha nagy lyuk van a talpán meg az oldalán hogy rohadtul de nem érte meg megvenni annyi pénzért… Persze egyértelműen sehol sem mondják meg hogy tényleg jobban bírja-e a sti a húzást mint a vulkanizált fosok…

 • danika. szerint:

  vulc talp próbálva..
  Supra Vaider Low Black/Rasta szétette magát..
  nem is deszkázok, csak nagyon sokat megyek.. még szerencse, hogy 11-ért vettem és nem 22-ért.. szIvrohamot kaptam volna.: )

 • ekioner szerint:

  Mivel a DC lassan a Barátok Köztbe is beeszi magát, meg az ertéel Babapercekben is mindenki Ken Block technikai dzsekiben szoptat, marha nagy presztízs márka lett. Nem a minőséget, a technológiát vagy a dizájnt kell megfizetned, hanem a kétbetűs logót. Na ez a lehúzás. Amugy a hülyéken kell keresni, és jól csinálják…

 • Bödi szerint:

  ez az… nekem azt mondták a boltban hogy azért van ez a vulkanizálás eljárás hogy ne menjenek fel annyira az árak a csillagos égig. De emberek amikor egy vulkanizált DC meg egy varott 6.0 ugyanolyan árban van. Akkor ne mondjátok már hogy nincs lehúzás a vulkanizálás bizniszben…

 • Bobafet szerint:

  Hátnemistudom……..

  ez nem azt jelenti,hogy tovább birná a grippet a cipő…csak a gyártónak lett olcsóbb…

×