2011 tavaszi Vans cipők srácoknak

Ismét nekiláttunk szezonális cipőbemutató cikksorozatunknak:  mostani írásunkban a 2011-es tavaszi és nyári srácoknak szánt Vans deszkás és BMX-es cipőket járjuk körül. Technikás bicós cipők, praktikus deszkás cipők – leírásokkal, képekkel és még valami, amit mostanában sokan kértétek, hogy szintén nézzünk utána: infóval, hogy hol lehet megvenni őket 🙂 Tovább!

Vans cipők: 2011 tavaszi-nyári hazai választék srácoknak

Vans cipők: 2011 tavaszi-nyári hazai választék srácoknak

Kezdjük talán a 2011-es tavaszi, hazai Vans választék legtechnikásabb játékosával, a Vans Desurgent modellel. A cipő fejlesztésében – bár nem signature modell – Scotty „Buldózer” Cranmer is részt vett és tavaly ugyanilyentájt számoltunk be az új változat technikai újdonságairól. Scotty valószínűleg elégedett lehetett az elvégzett munkával, mert idén tavasszal nem történt változtatás a modellen, viszont négy nagyon fasza színben jött ki a cipő, melyből kettőt, a fekete/kék/lime (Black/Blue/Lime) és a fekete/kék/sárga (Black/Blue/Yellow) itthon is megvehetitek, 19 990 Ft-ért.

A Desurgent cupsole típusú talpába a nagyon könnyű VansLite EVA középtalp került – ezt a könnyítést az tette lehetővé, hogy a talp különböző pontjain eltér az anyagsűrűség. A járófelület a Vans Waffle Grip szerkezetű: A pedál tapadási helyén kétszer sűrűbb mintázatú, puhább gumiból készült, hogy a tüskék jobban megtapadjanak. A talp többi része és oldala, pedig az autóabroncsoknál is alkalmazott SBR gumiból készült a nagyobb kopásállóság érdekében.

A mostani trendeknek megfelelően a boka körüli rész és a nyelv módjával bélelt. A felsőrész bőr, hasított bőr és hálós szövet kombinációjából áll, a cipő oldalpanelei perforáltak, így segítve a jó szellőzést. A tartósság érdekében, a Desurgent mindenütt kétszeresen, sőt az orr-részen eháromszorosan varrott, az olliezó (vagy inkább footjamező 🙂 részre három réteg anyag került.

Vans Desurgent: 2011 tavaszán ezeket a színeket megkapod az itthoni üzletekben és webshopokban

Vans Desurgent: 2011 tavaszán ezekben a színekben kapható Magyarországon

Ha egy normál, egyszerű vonalvezetésű cipőt keresel gördeszkázásra, amelyiknek „mindene megvan, ami a deszkázáshoz kell”, de nem jön be az oldszkúl stílus, akkor vess egy pillantást a Vans Baxter cipőre. A Blucher stílusú cipő ollie és kickflip paneleit kétszeres varrásokkal rögzítették egymáshoz, az orrot ezen a modellen is háromszorosan varrták át. A talpban méretre vágott EVA középtalp került, az ütődések csillapítására, a járófelület tapadós gumiból készült. A Baxter idén tavasszal és nyáron fekete/kék/fehér (Black/Blue/White) színben, 19 990 Ft-ért lesz kapható az itthoni üzletekben és webshopokban.

Vans Baxter fekete/kék/fehér színben - ezt itthon is megveheted

Vans Baxter fekete/kék/fehér színben – ezt itthon is megveheted

A Vans Holder egy klasszikus, oldszkúl vonalvezetésű deszkás cipő, de a talp belsejében valamivel több van, mint egy sima oldszkúl vulkanizált gumitalpban szokott – egy ugyanolyan ütődéscsillapító EVA réteg, mint pl. a Baxter cipőben. Az első részen kétszer olyan sűrű a goffriminta, ez a pedálozásnál és az ollie-k elhúzásnál is hasznos. 2011 tavaszán-nyarán két színben juthatsz hozzá a Holder modellhez Magyarországon: az egyik az „alapszín” a fekete/fehér/fehér (Black/White/White), ezért 17 990 Ft-ért kell leszurkolni, a másik a kék/fehér/zöld (Navy/White/Green), ez 18 990 Ft-ért zsákolható be.

Vans Holder: 2011 tavasz/nyár, itthon is kapható színek

Vans Holder: 2011 tavasz/nyár, itthon is kapható színek

A Vans Ellsworth egy nagyon kellemes megjelenésű, közepes szárú (mid) deszkás cipő, jó kis színekben. Ha tetszik a Vans Skink vagy az Etnies RVM cipő, akkor szerintem ez is fog 🙂 A vonalvezetése más, de technikai tudásában leginkább a kettővel feljebb bemutatott Baxter cipőhöz hasonlít, mind a talpa (EVA középtalp, RBS kopásállóságú gumi járófelület), mind pedig a felsőrész (hasított bőr/bőr, kétszeresen ill. a kritikus pontokon háromszorosan átvarrva). Két színben lesz kapható ebben a tavaszi-nyári szezonban, 21 990 Ft-ért: a szén/fekete/kék (Charcoal/Black/Blue) és a kék/fehér/szürke (Navy/White/Grey) változatban.

Vans Ellsworth: a 2011 tavaszi színek, amiket itthon is megvehetsz

Vans Ellsworth: a 2011 tavaszi színek, amiket itthon is megvehetsz

A Vans Skink Mid cipőt már korábbi szezonális bemutatóinkban (pl. itt és itt) alaposan körbejártuk és Szalay Norbi is ezt a cipőt választotta ki tesztelésre: az ő tapasztalatait a súzzal itt olvashatjátok el. Idén tavasszal ez a közepes szárú Skink-ből, a képen látható fekete/fehér/zöld (Black/White/Green) lesz itthon kapható, mégpedig 21 990 jó magyar forintért.

Vans Skink Mid: most tavasszal egy csak egy Skink van a vidéken

Vans Skink Mid: most tavasszal egy csak egy Skink van a vidéken

A fenti Vans cipőket megvehetitek például a Speed üzletekben a Mammutban és a Westendben, vagy a The Lab üzletben a budapesti Király utcában, de a modellek nagyobb részével biztos találkozni a Vans cipőket árusító deszkás és bicós boltokban szerte az országban, vagy éppen a webshopokban (pl. speedstore.hu). A Zone/Vans oldalon egyébként csináltak egy pár jó kis képet, ahol felvették a cipőket, ebből a szögből is érdemes ránézni 🙂

Ezeken túl lesz még egy izgalmas Vans modell-páros a tavasszal: A Vans és a Shadow Conspiracy összeállt egy közös BMX-es kollekcióra, aminek két core stílusú Vans BMX-es cipő, a félcipő Vans Brasco és a magas szárú Owens Hi a főszereplője, szigorú, fekete core rocker stílusban 🙂 Mindkét modell március közepétől-végétől lesz kapható a Velvart Wesselényi utcai üzletében. Ha többet is szeretnél tudni erről a két cipőről és a kollab-ről, akkor nézd meg a nekik szentelt cikkünket!

Vans x Shadow Conspiracy cipők (Alistair Whitton: nothing, fotó: Zielinski)

Vans x Shadow Conspiracy cipők (Alistair Whitton: nothing, fotó: Zielinski)

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×