2010 tavaszi Etnies cipők srácoknak

Folytatjuk szemezgetésünket a 2010 tavaszi deszkás cipő márkák kínálatából: most a fiú Etnies cipők legjavából választottam ki jónéhányat. Ez egyelőre a nemzetközi felhozatal, hamarosan jön majd a válogatás az itthon megvásárolható Etniesekből is! Katt tovább!

Etnies 2010 tavaszi válogatás fiúknak

Etnies 2010 tavaszi válogatás fiúknak

Első játékosunk az Etnies Barge. Az egyszerű vonalvezetés deszkázáshoz megfelelő tulajdonságokkal párosul: A talp az új „kétszer burkolt” vulkanizált technológiával (double wrapped vulcanised construction) készült, ami annyit jelent, hogy plusz egy gumiréteggel van „körbetekerve” a talp, ami a növeli a tartósságot és a stabilitást. Az említett gumi egyébként a jobb deszkás cipőknél megszokott 400 NBS kopásállóságú. A cipő orr-része a tartósság érdekében egy darabból, varrás nélkül készült. A trendeknek megfelelően a bélés sem a nyelvben, sem a boka körül nincs eltúlozva.

Etnies Barge alapmodellek - 2010 tavasz

Etnies Barge x enjoi és Thunder

Már a három színváltozatban készült „alap” Barge modell is az Etnies Recognition sorozat része, ami azt jelenti, hogy csak kiválasztott core deszkás boltokban kapható, de a modellből még két collab is készült. Az egyiket a 2008 vége óta Etnies team rider José Rojo és lapszponzora, az enjoi neve fémjelzi: ennek megfelelően van rajta mexikói zászlós-enjoi pandás címke és Señor Rojo spanyol-amerikai származására utaló, nyelvet díszítő mehjikói minta. A másik collab egyszerűbben „értelmezhető”, a szíves-kézigránátos logo adja, hogy a Thunder felfüggőkkel közösen készült.

Etnies Barge x enjoi és Thunder

Etnies Barge x enjoi és Thunder

A 2010-es Etnies Recognition katalógust egyébként ide kattintva flashlapozhatod át.

Az Etnies Everton úgy gondolom azoknak fog tetszeni, akiknek annyira nem jön be az oldszkúl újhullám, azaz a visszanyúlás a deszkás cipők kezdeti formáihoz. Az Everton pufi nyelve mellett szinte eltörpül az orr-rész, és ebbe a cipőbe nem sajnálták a bélésanyagot… A két bemutatott színben (White/Black/Gum és Brown/Tan/Black ) szerintem tök sikerült jól passzintani a felsőrész, a hatalmas Etnies logo és a sarokrész mintáját/anyagát.

Etnies_Everton

Etnies Everton – 2010 tavasz

 

Az Etnies RVL és RVM cipők tesók, az L-esek a félcipők, az M-esek pedig a midek, azaz a középmagas szárúak. Az Etnies RVL cipők talpban (400 NBS kopásállóságú gumiból készült vulkanizált gumitalp és G2-es zselés párna a sarok alatt)  és felsőrészük vonalvezetésben teljesen hasonlók, de az egyes modellek nemcsak különböző színükben, de a felsőrész anyagában is különböznek, ez pedig befolyásolja a deszkázhatóságukat és tartósságukat. Az összesen hatféle 2010 tavaszi szín közül például a képen első fekete/zöld (Black/Green) RVL felsőrésze eSuede, azaz griptapejólbírósított hasított bőr, a mögötte felsorakoztatott lila-fehér (Purple/White) cipő teljesen textilből készült, így azok is bátran csapathatják benne, akiket megnyugvással tölt el a tudat, hogy egyetlen állatot sem kellett lemészárolni a deszkázásukhoz, a sorban harmadik fekete-kék színkombó (Black/Turquoise) pedig csak „szimplán” bőrből készült.

Etnies RVL - három szín az összesen hat 2010 tavaszi színből

Etnies RVL – három szín az összesen hat 2010 tavaszi színből

Az RVL hatféle változata sem kevés, de mid szárú Etnies RVM-nél idén 10-féle színt hozott ki tervezőcsapat, így ennél a modellnél választhatsz a legtöbb fajtából. A tulajdonságai megegyezik félcipő változatával, pl. neki is háromszor van átvarrva az orr-része, van rejtett fűzési lehetőség, az egyetlen különbség a magasabb szár. A modellek nagy része sima bőr, a piros-fekete (Black/Red/White) és a sokszínű (Black/Royal/Gold) készül eSuede, az alsó sor baloldali kék-szürke (Black/Grey/Blue) modellje pedig vega.

Etnies RVM - az összes 2010 tavaszi színváltozat

Etnies RVM – az összes 2010 tavaszi színváltozat

 

A következő három cipőről már volt alkalmatok korábban is részletesen olvasni a sneakerbox.hu-n, most „terv szerint” megérkeztek az üzletekbe (reméljük, hozzánk is – ez hamarosan kiderül). A legfelső az Etnies egyik BMX-es cipője, a The Number, pontosabban az Odyssey és Aaron Ross nevével fémjelzett színváltozat. Az Etnies x Odyssey Numberről, Aaronról és biciklijéről itt ebben a korábbi írásunkban olvashatsz többet.

Alatta látható Sean Malto első signature cipője az Etnies Malto, azon belül is a Royal/White „Kansas City” szín.  A 19 éves kansasi deszkásról és a cipőjéről év eleji cikkünkben írtunk részletesen.

Ryan Sheckler negyedik signature cipője a Sheckler 4. Ryan életének negyedik signature modelljéről többet és egy interjút vele ide kattintva olvashatsz el.

Aaron, Sean és Ryan korábban már bemutatott Etnies signature cipői

Aaron Ross, Sean Malto és Ryan Sheckler korábban már bemutatott Etnies signature cipői

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×