Sean Malto első signature cipője: Etnies Malto

Sean Malto, a 19 éves kansasi gördeszkás „csodagyerek” megkapta első signature cipőjét az Etnies Malto-t. Írásunkban kicsit utánanézünk ennek a tehetséges és jó fej deszkás srácnak és persze szemügyre vesszük, hogy mit tud az új cipője. Érdekességek, képek, videók a tovább után.

Itt a van Sean Malto első cipője az Etnies Malto

Itt a van Sean Malto első cipője az Etnies Malto

Általában a „nyugati parti” vagy a „keleti parti” deszkások vannak reflektorfényben és az ember majdnem elfelejti, hogy van vagy 2500 mérföldnyi Amerika a két part között 🙂 Az a „majdnem” szó az olyan deszkások miatt van ott, mint Sean Malto.

Sean a Középnyugatról, Kansasből származik és büszke is rá: szinte mindig kék, Kansas feliratos pólójában látható.  A most 19 éves srác 2008 óta deszkázik az Etnies csapatban, szponzora még a Girl, a Spitfire és a Thunder és ahogy mondani szokták: még sokan mások 🙂 Sean Malto ugyanis sokak szerint egy olyan új generáció képviselője, aki a „következő szintre” tolja a deszkázást és elég nagy körülötte a tolongás.

Sean Malto 50-50 kicsit szűkösen (Kép: etnies.com)

Sean Malto 50-50 kicsit szűkösen (Kép: Aaron Smith / etnies.com)

Természetes könnyedséggel ad be akár hibátlan ötös trükksorozatot, vagy 360 flipet egy tetőről, esetleg száll át egy utat. A Transworld Skateboarding 2009-ban az év fiatal tehetségének (Rookie of the Year 2009) választotta, itt megnézheted a TWS 5 Trick Fix sorozat ebből az alkalomból készített részét.

Szerencsére a sok rajongó, a duplaoldalas hirdetések és videórészek miatt egyáltalán nem szállt el magától: akik ismerik mind azt mondják, hogy ő egy olyan srác, akivel szívesen haverkodsz és deszkázol együtt.  Ha gördeszkáról van szó mindent belead, és amikor pedig éppen nem gurul, akkor vagy kedvenc indiai fekete teáját szürcsöli vagy kansasi haverjaival lóg… ez a videó itt egy napjáról szól 🙂

Kansas változatlanul a kedvenc helye Sean-nak, és azok a deszkások szerint, akik elmentek megnézni, hogy mi lehet ebben a középnyugati  államban a két part között félúton, erre minden oka megvan. A fővárosban Kansas Cityben (KC) elég sok spot és jópár betonpark, de ami még fontosabb egy összetartó deszkás közösség van: jókedvvel, egymást ösztönözve tolják neki. Egy percig sem felejtik el, hogy miről kell szólnia a gördeszkázásnak: csapasd és érezd jól magad a barátaiddal!

A lényeg, hogy Sean Malto megérdemelte első signature cipőjét 🙂

Ahogy Sean ebben a videóban is elmondja, nem akart semmi komplikált dolgot, csak egy jó kis cipőt az utcai deszkázáshoz. Az Etnies Malto egy egyszerű, vulkanizált talpú cipő, amiben a speckó talp- és zselés sarokbetéttel puhítottak az ér(ke)zésen, a tartósabb e-suede nubukbőr felsőrész az orrán háromszor is át van varrva. Nincs túltömve sem, Sean egy vékony cipőt akart, ami azért védjen valamennyire. A kiemelt modell a kék színű lett, mint a deszkás kedvenc kansasi pólói – és persze nem maradtak le a KC (Kansas City kezdőbetűk sem, de a másik négy színben is jól néz ki a cipő. A cipőről reklámfilm is készült, ezt itt nézheted meg.

Etnies Malto mind az 5 színben, középen Sean kedvenc kékjében és Kansas City kezdőbetűivel

Etnies Malto mind az 5 színben, középen Sean kedvenc kékjében és Kansas City kezdőbetűivel

 

Nem csak Sean kapott új cipőt év elején, múlt héten mutatták be az új Etnies Sheckler 4-et is, erről is elolvashatod bemutatónkat (és egy interjút Ryan Shecklerrel).

 

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×