Aaron Ross és cipője az Etnies Number

Aaron Rosst, az Etnies BMX csapat oszlopos riderét leginkább bevállalós street biciklizéséről ismerik a BMX-esek, akinek a fantáziája legalább annyira színes mint a bicója. Írásunkban bemutatjuk Aaron Ross cipőjét, az Etnies Numbert egy színben, amit idén itthon is megvehetsz, illetve a Odyssey-vel közösen készült exkluzív collabet. Utána elolvashattok egy magyarra fordított interjút Aaronnal és adunk egy bike check ízelítőt. Mindezt a tovább után.

Etnies Number - Aaron Ross signature modell

Etnies Number – Aaron Ross signature modell

 

Az Etnies Number BMX-es cipőt Aaron Ross és team menedzsere Povah együtt tervezte, kifejezetten a bicós igények figyelembe vételével. Talpban elég erős a cipő: A többrétegű cipőtalp közepét alkotó EVA „gumihab” ott, ahol a pedálon állsz, sűrűbb, a sarkoknál és az orr-részen pedig könnyített, a sarkok és a lábujjak alá pedig bepakolták a Sole Technology System G2 ütéselnyelő párnáit. A járófelületet úgy alakították ki, hogy megkönnyítsék a pedáltüskék beakadását, oldalt pedig végig nagy kopásállóságú gumiréteg borítja a talpat.

Etnies Number barna/természetes gumi (brown/gum)

Etnies Number barna/természetes gumi (brown/gum)

A hasított bőrből készült felső részen nincs túl sok extra, de azért tisztességes: párnázott boka körüli rész és nyelv, háromszoros varrással megerősített orr-rész, rejtett alsó fűzőlyukak, hogy ne kelljen pénzzel tömni a cipőfűző-maffiát a gyors rongyolódás miatt 🙂
A képen a barna/természetes gumi (brown/gum) színváltozat látható, ezen kívül itthon kapható lesz még a kék/narancs/fehér (navy/orange/white) szín, mind a kettő 19.000 Ft környékén. Ebben a videóban Aaron beszél az új cipőjéről (mondjuk sok újat nem mond, de közben is biciklizik 🙂

 

Ez itt pedig egy kis ízelítő a 2010-es Odyssey x Etnies Number cipőből. A sötétindigó/fekete farmeranyag felsőrész, a háromszínű orrvarrás, a fröcskölt színű EVA középtalp a világoskék varrással, a rafkós talpbetét – gyönyörű na 🙂 Kattintsatok a képre és megnyílik a galéria.

Etnies x Odyssey Number * Kattints még több képhez!

Etnies x Odyssey Number * Kattints még több képhez!

Etnies x Odyssey Number

Etnies x Odyssey Number

Etnies x Odyssey Number

Etnies x Odyssey Number

Etnies x Odyssey Number

Etnies x Odyssey Number

 

Ez az interjú az Etnies oldalán volt fenn Aaron Ross-szal, lefordítottam, ha inkább az angol eredetetit olvasnád, itt megteheted.

A nevem Aaron, és a texasi Corpus Christi városában lakom. Amikor kölyök voltam, akkor imádtam a szabadban lenni és mindent kipróbáltam, amit csak el lehet képzelni: egy csomót sportoltam, lógtam a parton, deszkáztam és bicikliztem. Amire nagyon ráakadtam, az a BMX volt. Az első BMX-emet 9 vagy 10 évesen kaptam, egy Mongoose Hooligen volt. Először a flatlanddel próbálkoztam, de az nem ment túl jól és inkább gördeszkáztam helyette. Aztán a legjobb barátom kapott egy BMX-et a 12. szülinapjára és utána mindig mindenhová azzal mentünk, és ez volt mindennek a kezdete. Azóta nem alig telt el olyan nap, hogy ne bicikliztem volna, kivéve ha annyira sérült voltam, hogy nem tudtam.

Aaron Ross

Most Austinban élek, viszont még mindig ugyanúgy tekerek. Mostanában vagyok olyan szerencsés, hogy utazhatok a világban és biciklizhetek, mintha csak 12 éves lennék, viszont mindezt gyönyörű és érdekes helyeken. Ez fantasztikus, hogy ez a dolog, amit csak úgy gyerekként a barátaimmal csináltunk így kinőtte magát, hogy ennek köszönhetően juthattam el a világ másik felére is, és olyan új barátokat és lehetőségeket adott nekem, ami egyébként lehetetlen lett volna. Sok ember van, aki velem tartott, a barátaimtól a szüleimen át, akik mindig mögöttem álltak. A szüleim megengedték, hogy egy rámpát építsek a hátsó udvarban, és ez nagy szó, mert anyukámnak az udvar és a virágai a mindene. Úgy nőttem fel, hogy folyamatosan versenyeztem, és a szüleim ott voltak velem minden versenyen. Apukám nézett, anyukám pedig csak ült egy egy könyvre szegezte a tekintetét és egyre csak kérdezte, hogy „Egyben van?”  Apukám és a húgom is versenysportolt, de anyukám mindig túlzottan izgult, hogy megnézze valamelyikünket is. De azért ő is kíváncsi, és most már megnézhet a videókon és látja, hogy megúsztam, hiszen ott ülök mellette.

Aaron Ross @ Liverpool (Fotó: espn.go.com / Walter Pieringer)

Azt hiszem, hogy úgy jutottam el ide, hogy a biciklizéssel együtt nőttem fel. Még mindig olyan örömmel biciklizek, mint egy kiskölyök, és nem is akarok mást csinálni. Még mindig úgy alszom el, hogy arra gondolok, milyen újdonságot csináljak, amikor reggel felkelek készen a bicózásra. És ez nem is fog egyhamar megváltozni. Imádok BMX-ezni és nagyon örülök, hogy ide juthattam általa, hogy az egyik legnagyobb BMX-es cég csapatának tagja vagyok, a legnagyobb arcokkal tolhatom együtt, olyanokkal is, akikre gyerekként és most is felnézek. És még fasza cipőket is viselhetünk (Hiába, ez mégiscsak az Etnies oldal volt 😉 Ezek olyan dolgok, amiket sosem fogok maguktól értetődőnek venni. Végezetül szeretnék köszönetet mondani a szüleimnek és mindenkinek az Etnies-nél. Ez egy jó év lesz!

A digbmx.com oldalon találtam egy májusi bike check-et Aaron biciklijéről. A tavaszi setup-ot és Aaron válaszait pár kérdésre itt megtalálod, azóta van még frissebb is, megtalálod az Offline BMX-es rovatában.

Aaron Ross bike check (2009 május, forrás: digbmx.com)

Aaron Ross bike setup 2009 november (Fotó: Jeff Zielinski / bmx.transworld.net))

 

Ha más Etnies cipőkre vagy kíváncsi, akkor nézd meg az idei őszi, itthon is kapható Etnies cipőkről készült összeállításainkat, a srácokét és a csajokét. Ha pedig megnéznéd, hogy milyen cipőkben bicózik Scotty Cranmer vagy Garrett Reynolds akkor katt a nevükre.

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×