Lotek cipők őszre-télre (majdnem mind Mike :)

Néhány hete a ‘Milyen a jó BMX-es cipő?’ szavazós cikkünkből kijött, hogy top deszkás márkák által gyártott cipők még mindig népszerűek a BMX-ezéshez, de szépen jön fel a „core” bicós cipők rajongótábora is. Az Orchid cipőkről múltkor már olvashattatok egy összeállítást, most pedig a Lotek BMX-es cipők kerülnek terítékre. Válogatás a Lotek magyarországi választékából és egy szavazás arról, hogy a bicózáshoz a többrétegű vagy a vulkanizált talp-e a jobb a tovább után.

Lotek BMX-es cipők: 2009 őszi/téli válogatás

Lotek BMX-es cipők: 2009 őszi/téli válogatás

 

A Lotek Mike cipő Mike Aitken pro modellje két színben, fekete/barna/aranyban illetve „Cameron Wood” fehérben készült, mind a kettő kapható itthon is. A cipő felső része teljesen műbőr (a fehér színű „öregített bőr”). A Mike magasított szára a boka környékén illetve nyelve gazdagon párnázott, a talp középső része EVA ütéscsillapító habosított műanyagból van, ezzel védi a bokád és a sarkad. A tartósságot a háromszor átvarrt orr-rész és a talp elejének NBS 400-as kopásállóságú gumi anyaga hivatott biztosítani. A Mike-ot 19.000 Ft környékén vásárolhatod meg.

Ha valamelyikőtök megvette ezt a cipőt örülnék, ha megosztaná velünk a tapasztalatait a kommentekben, hogy bírja a műbőr felsőrész a strapát.

Lotek Mike (barna/fekete/arany és cameron wood színben)

Lotek Mike (barna/fekete/arany és Cameron Wood színben)

Mike Aitken a Lotek Mike körösztapja

Mike Aitken a Lotek Mike körösztapja (Kép: www.lotekbrand.com)

 

A következő játékosunk a Lotek Mike Mid BMX-es cipő piros puha bőr anyagból készült és fekete műbőr felsőrésszel vásárolható meg itthon is. A talp középső része EVA anyagból készült, a külső része pedig vulkanizált gumiból, tehát ha jól értelmezem az infókat, akkor ez egy „vulkanizált talpnak látszó tárgy”, ami kívül úgy tapad mint a gumi (plusz divatos :), de azért jobban elnyeli az ütődéseket, mint egy sima vulc talp. A Mike Mid ára 16.000 Ft környékén van.

Lotek Mike Mid (piros puha bőr felsőrész)

Lotek Mike Mid (piros puha bőr felsőrész)

 

A Lotek nem túl fantáziadús névválasztása következtében ez már a harmadik Mike a sorban, bemutatjuk a Lotek Mike Slim cipőt. Teljesen klasszikus vonalvezetése van, olyan mint egy Vans Era, nem is csoda, hogy csak „alap” színekben, fekete felsőrész + fehér talp, illetve fekete felsőrész + fekete talp színkombinációkban kapható. Az oldszkúl jelleget a vulkanizált gumitalp (ez nemcsak annak látszik, az is) teszi teljessé. A slim a nevében azt is jelzi, hogy párnázottsága igencsak csekély, cserébe könnyű, és az ára is megáll 14.000 Ft alatt.

Lotek Mike Slim (fekete-fehér) és a vulkanizált talp

Lotek Mike Slim (fekete-fehér) és a vulkanizált talp

 

A jó deszkás cipő tulajdonságokat kutató cikkünkben élénk szavazás alakult ki arról, hogy a többrétegű (cupsole) vagy a vulkanizált (vulcanized) talp jobb-e a deszkázáshoz és a vulkanizált talp alaposan elhúzott. Korábbi, a jó BMX-es cipőt kereső szavazásnál a hozzászólásokban Králik Dani is kifejtette, hogy mik a tapasztalatai biciklizésnél a különböző talpakkal. Úgyhogy most jöjjön a magyar riderek hangja, mi a véleményetek, tapasztalatotok, melyik típusú talp jobb a BMX-hez?

 

 

Végül lássunk egy Lotek cipőt, ami nem Mike 🙂 A Lotek Eddie modell szintén az oldszkúl irányt erősíti, fekete felsőrész, fehér vulkanizált gumi talp. Eddie Cleveland signature modelljét a Mike Slim-mel ellentétben viszont jól ellátták párnázással, a középmagas „mid” szárba és a nyelvbe is pakoltak rendesen, plusz megkapta a háromszoros orr-átvarrást is a tartósság érdekében. A Lotek Eddiet 15.000 Ft alatt már viheted is.

Lotek Eddie fekete-fehér színben

Lotek Eddie fekete-fehér színben

 

Ezeket a Lotek cipőket (és persze még többet) megtalálod a Velvárt üzletben és webshopban. Ha valamilyen tapasztalatod van az itt bemutatott modellek egyikével vagy úgy általában a Lotek BMX-es cipőkkel kapcsolatban, szívesen látjuk a kommenteknél!

 

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×