Érkeznek az őszi-téli Orchid cipők

Ezen a héten érkeznek meg a Velvart üzleteibe az Orchid cipők. Szinte a teljes 2009 őszi választék kapható lesz, két félcipőt és két „mid”-et emelnék ki, amik a legjobban megtetszettek. Képek, részletek és pár szó az Orchid márka történetéről a tovább után.

Orchid Footwear 2009 őszi-téli BMX-es cipők

Orchid Footwear 2009 őszi-téli BMX-es cipők

 

Az egyik félcipő, ami megtetszett, a Randy Brown pro modell Function turquoise/white volt, a színe szerintem elég király(kék). Látszik rajta, hogy alaposan kibélelték, ami nemcsak a téli hideg, de az ütődések ellen is jól fog jönni. A felsőrész hasított bőrből van, a talpát pedig varrásokkal erősítették meg. Az itt bemutatott szín mellett kapható lesz még tökfekete felsőrész és természetes gumiszínű talpú (black/gum) színváltozatban is.

Az állatbarát bicósoknak ajánljuk az Orchid Vegan cipőt, melyhez állati eredetű alapanyagot nem használtak fel. A színváltozatokban nem volt túl sok variálás, van a tök fekete (all black) és az itt megmutatott fekete felsőrész fehér fűzővel és fehér talppal (black/white).

Orchid Function és Orchid Vegan a 09 őszi-téli kollekcióból

Orchid Function és Orchid Vegan a 09 őszi-téli kollekcióból

 

Két közepes szárú cipőt is megmutatnék, az egyik a V2 Mid, Van Homan pro modellje. A fekete hasított bőr és a természetes gumiszínű talp elég klasszikus kinézetet ad a cipőnek, és a tépőzár, az (arany?)sárga fűzőlyukak és a kétszínű fűző eléggé feldobják.

A Midpoint black/burgundy színben a másik mid cipő a képen, ez a Cobra cipő magasított változata, a hasított bőr felsőrész és a szín (a másik színváltozatban a vörös helyett szürke van) a visszafogottabb stílusú ridereknek fog bejönni 🙂

Orchid V2 Mid és Midpoint

Orchid V2 Mid és Midpoint

 

Az itt megmutatott Orchid cipőket megtalálod a Velvart üzletekben és a webshopjukban.

 

Legvégül pedig egy rövid márkatörténet: Az Orchid Footwear BMX-es cipőmárkát a Little Devil ruhamárkát is megalapító srácok csinálják. A Little Devil-t Derek Adams alapította: a pincéjében 1995-ben kezdték pólónyomással. A márka a kezdetektől fogva a BMX-ezés világához tartozott és nemsokára már mindenféle ruhát csináltak, de  cipő még hiányzott a kínálatból. Így hát 2002-ben egy Black Sabbath szám inspirálta névből megszületett az Orchid, egyetlen céllal: kényelmes cipőket csinálni a bicózáshoz. 2003-ban 500 pár készült a Van Homan „platinum” cipőkből és a jó fogadtatásnak köszönhetően felpörgött a gyártás, most már minden szezonra hoznak ki új modelleket és színeket. A Vegan-t kivéve minden cipőjük pro modell, mert a csapat és a modellek száma nagyjából megegyezik 🙂 Az Orchid legfrissebb, egy délután alatt telefonnal leforgatott reklámját megnézheted az Offline BMX rovatában.

 

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×