Nike PG 4 – Ez lenne a jövő?

Ahogy az elmúlt évekből megszokhattuk, a január igen mozgalmas, ami a sneakermegjelenéseket illeti az NBA-ben. Rengeteg új színállás és új modell látott napvilágot az elmúlt időszakban és nagyon sok várható még, ahogy közeledünk a februári All-Star gálához. Ebből a cipő dömpingből a Clippers sztárja, Paul George sem akart kimaradni és pár napja a Nike-val közösen bejelentette a PG 4-et. Minden szempontból érdekesre és különlegesre sikeredett a sú kialakítása. Ha szeretnél többet tudni róla, akkor kattints a továbbra!

Az első kiszivárgott képek alapján a PG 4 nem tűnt egy tipikus kosaras cipőnek és ez az érzés a bejelentés után csak erősödött. Nagyon sok új dolgot pakoltak bele, és a kinézete is merőben más lett az előzőekhez képest, vagy éppen azzal szemben, amit esetleg vártunk. De kezdjük is az elején, mi az, ami megváltozott!

Nike PG 4 Black/White

Nike PG 4 Black/White

A megváltozott és felújított belső

A legjobb hír a lépővel kapcsolatban, hogy Full-Length Zoom légtalpat kapott, amelyet egy új fajta Air Strobel technológiával ellátott középtalban helyeztek el. Mindezt közvetlenül úgy varrták, hogy a lábunk direktben a párnázáson helyzekedjen el. Ez ránézésre olyan lehet, mintha egy puha és rettentően kényelmes matracon járkálnánk, vagyis kosaraznánk. A Nike elmondása szerint George visszajelzései eredményeként egy felhőszerű rendszert sikerült kialakítani, amely rugalmasságot nyújt a ritmikus játékstílus kiegészítéseként. Cserébe a kinézete viszont számomra enyhén szólva érdekes lett.

Merőben más külső

A PG 4 kívülről egy félig átlátszó, hálószerű burkolatot kapott, amely alatt csipkés anyagot találunk. Ezek egyvelege kényelmesen illeszkedik a cipőhöz, amelyben még egy kopoltyúszerű gyorsfűző rendszert is elhelyeztek. Stílusos módon a lépő beköthető a burkolat alatt fűzővel két lyukon keresztül vagy afölött cipzárral. Összességében nagyon az Adapt BB kinézetére és technológiájára hajaz, megspékelve a teljes hosszúságú légtalppal.

Full-length zoom és az Air Strobel

Nike PG 4 Black/White

Megjelenés

Hivatalosan a fekete-fehér színállás megjelent Kínában január 8-án, világszerte pedig január 24-én kerül a boltok polcaira. Mindezért 120 eurót kell kiperkálnunk, ami mintegy 40 ezer jó magyar forintnak felel meg.

Nike PG 4 Black/White

Megjelenés: Globálisan – 2020.01.24.
Ár: 120 EUR
Színállás: Black/White
Színkód: CD5082-001

Vélemény

Mielőtt bármit írok, el kell mondanom, hogy imádom a PG vonalat, nekem is van egy PG 2 a polcomon, ami a valaha volt legjobb kosaras cipőm, eddig! A legújabb modellbe nagyon király újításokat raktak bele, tényleg minden megtalálható, ami a jövőt mutatja meg számunkra. A full-length zoom egy olyan dolog, amit már nagy rég várunk. Ezt a Strobel középtalppal még jobbá tették. Kényelem és komfort mindenek felett.

Nike PG 4

Nike PG 4 Black/White

A legnagyobb probléma nekem a kinézettel van. Úgy érzem nincs igazi profilja a cipőnek. Egyedinek egyedi, az biztos, de nem egy kosaras sú benyomását kelti. A középtalp kialakítása picit az idősebbek által használt gyógypapucsokra hajaz és ezt minden tisztelettel mondom a Nike-nak. Kicsit olyan, mintha annyira a jövőt szerették volna megmutatni, hogy inkább hátrafele léptünk és már-már túl egyszerű lett a dizájn. Az Adapt BB stílusát átültették Paul George új modelljébe. Nem mellesleg ez a cipzáros megvalósítás sosem tetszett igazán. A talpán lévő lyukacsok pedig erőteljesen játszadoznak a minimális tripofóbiámmal. Ezek ellenére biztosan a lehető legkényelmesebb lépő lesz a piacon, és láttam kiszirvágott képeket a majdan megjelenő színállásokról, amik nem is rosszak. Egyszerűen az elődjeihez képest többet vártam, nem egy merőben más összeállítást, de ízlések és pofonok. A kinézettel szemben majd beszéljenek az első tesztek, úgyis az az igazán fontos a pályán! 🙂

Mondd el te is a véleményed kommentben, hogy mit gondolsz a PG 4-ről! Cop or drop?

Kép- és hírforrásunk a SoleCollector volt.

aladeen

A kosárcipők az egyik szenvedélyem a dj-zés és a kosárlabdázás mellett.
  • Bitrabe szerint:
    A hozzászólás rendszer-moderációra várakozik. Ez egy előnézet, a hozzászólás az engedélyezést követően fog megjelenni.
    Cases and controls are matched for maternal age, ethnicity, and gestational age at assessment cialis online without
  • Attila szerint:
    A hozzászólás rendszer-moderációra várakozik. Ez egy előnézet, a hozzászólás az engedélyezést követően fog megjelenni.
    Üdvözlöm! Attila vagyok .van egy pg4 a birtokomba szerentnék minden megtudni róla szerintem nagyon egyedi de lehet hogy tévedek a két félpár különbözik egymástól ès az egyiken szerepel egy 7 szám és a lakers színeiben pompázik tudna segíteni hogy mit lehet róla tudni? váaszát előre is köszönöm!
×