NIKE iD: Mit is nyújt nekünk a szerkesztő?

A NIKE iD szolgáltatását szerintem a mai sneaker világban már senkinek sem kell bemutatnom. Ha mégis akkor röviden: kiválasztasz egy neked tetsző cipőt és olyan színkombinációban rakhatod össze, ami a legvadabb álmaidat is megvalósíthatja. Nem mellesleg a nevedet is felírhatod rá. Nem régiben én is kipróbáltam és rendeltem is magamnak egy menő PG 2-t. Hogy mit tapasztaltam a megrendelés és a kiszállítás folyamán, azt megtudhatod a tovább után.

PG 2 NIKE iD dizájn

PG 2 NIKE iD dizájn

Nagyon sokszor elgondolkoztam már, hogy rendelek egy igazán egyedi lépőt a NIKE iD-n keresztül, ugyanis kb minden megjelenő kosárcipőn végig szoktam zongorázni a színállásokat, hogy mit is tudnék kihozni belőle. Most úgy döntöttem élek is ezzel a lehetőséggel és egy PG 2 lesz a szerencsés áldozat.

PG 2 NIKE iD dizájn

PG 2 NIKE iD szerkesztői kép felülnézetből

NIKE iD Dizájn

Egy fehér alapot választottam, amit megfűszereztem kicsi farkasszürkével, hogy ne legyen olyan snassz. A talpa és a nyelv, valamint az ahhoz tartozó bélés csapatvörösben pompázik. Legbelül hidegszürke szín fogad, viszont a pipa és a PG logó fémes aranyat kapott, hogy még jobban kitűnjön a pályáról. A sarka pedig fekete színben pompázik, amire aranyban fel van írva a nevem első két betűje és a születési dátumom. Végül kapott egy szimpla fehér fűzőt, semmi fancy-zés, csak visszafogottan. A nyelvre pedig arannyal írattam bele a saját nevem, mert jobb ötletem nem volt, így meg legalább tudja mindenki kié a cipő. 😀

PG 2 NIKE iD dizájn

PG 2 NIKE iD dizájn szerkesztői kép szemből

Összeállítás és Szállítás

Megrendelésemet a NIKE felé július 10-én adtam le, valamikor az esti órákban, olyan 9-10 fele. Azonnal jött a visszaigazolás is. A rendszer azt jelezte hogy max 5 hét mire elkészül és kiszállítják, tehát valamikor augusztusban érkezett volna meg. Ehhez képest július 23-án délután már a kezemben fogtam a lépőt. Folyamatosan kaptam az értesítéseket, hogy felvették a megrendelést, épp elkezdték összevarrni a cipőmet vagy hogy már feladták kiszállításra. Kb 2-3 naponta kaptam egy-egy e-mailt, amiben infókat közöltek az állapotokról. Július 20-án adták át a futárnak.

PG 2 NIKE iD

PG 2 NIKE iD

Itt megjegyzem, hogy 10 nap alatt futott le az egész elkészítés procedúrája, ekkor vette át a UPS. Az ő rendszerükben az volt írva hogy 24-ére érkezik meg, ehhez képest egy nappal korábban ideért, úgy hogy hétvégére esett a nemzetközi utazás és az oldalukon tökéletes pontossággal nyomon tudtam követni a csomag útját. Kínából indult, volt Dubaiban és Németországban, majd Csehországban és végül megérkezett Magyarországra és Szegedre hozzám. Röpke 13 nap alatt eljutott tökéletes állapotban egyenesen a lábamra.

PG 2 NIKE iD

PG 2 NIKE iD

PG 2 iD Árazás

A PG 2 maga 110 euróba kerül, a NIKE iD-s változatot egy picit drágábban, 140 euróért (akkori árfolyamon 46 ezer forintot perkáltam ki érte) vesztegetik. Tekintve az egyediséget és hogy express szolgáltatással hozzák át a fél világon, szerintem megéri és tényleg egy olyan lépőd lesz, ami soha senki másnak.

PG 2 NIKE iD dizájn

PG 2 NIKE iD szerkesztői kép hátulról

Összegezve én nagyon elégedett vagyok a NIKE iD szolgáltatásával és a PG 2-vel. Tényleg figyeltek minden apró részletre, amit beállítottam és egy nagyon exkluzív sút kaptam készhez. Azt pedig hogy hogyan viselkedik a lépő a pályán és milyen hordani, azt egy másik cikkben olvashatjátok majd el, ahol alaposabban is letesztelem.

PG 2 NIKE iD

PG 2 NIKE iD

Te rendeltél már a NIKE iD-től valamit? Ha igen, akkor oszd meg velünk a tapasztalataid vagy képeid kommentben.

aladeen

A kosárcipők az egyik szenvedélyem a dj-zés és a kosárlabdázás mellett.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 • Bagga szerint:

  Köszi a választ, ez jól hangzik!
  Lehet összerakok magamnak akkor egy sukár Air Jordant!

 • Bagga szerint:

  Hali, amit az oldalon ír végösszeg arra még jön vám, áfa esetleg?
  Mert ugye Kínából jön a cipő.
  És még egy, bármelyik cipőt lehet tuningolni, vagy csak pár modellt:

  • aladeen szerint:

   Szia. 🙂 Azoknak a lépőknek lehet vairálni a színét, amit úgy gondolom a Nike, hogy bevon az iD szolgáltatása alá, kosoras vonalom ez kb mindre szokott vonatkozni. Van külön egy fül erre, a magyar oldalon a testreszabás menüpont alatt, ahol megtalálod az össze variálható cipőt. 🙂 A megrendelésnél a szállítás úgy van írva, hogy ha Nike+ tag vagy, akkor ingyenesen kiküldik. Nike+ tag pedig az aki be van regisztrálva az oldalukra, esetleg használ valamilyen Nike+ appot mint pl a Nike+ Running 🙂 Ahova ingyenesen regisztrálhatsz simán facebookkal is. 😀 Ebben az esetben a feltűntetett ár, mint mondjuk az én esetemben a 140 euró, mindent tartalmaz, a vámot, a szállítást, szóval mindent. 🙂

×