A végtelenbe és tovább! – Itt a Nike PG3 „NASA”

Amikor az űrutazás, a tudomány vagy a világ feltérképezése a téma, nem igazán jutna eszünkbe kosárlabdázókról beszélni. Főként figyelembe véve azt, hogy néhány NBA sztár titokban vagy nyíltan hisz a lapos föld teóriában. Ezekkel együtt érdekes volt hallani egy NASA-val közös kollaborációról, és kíváncsian vártam a fejleményeket. Az idő eljött: itt a Nike PG3 „NASA”. Ha szeretnél többet megtudni a különös együttműködés miértjéről és az OKC legújabb, a nevét viselő sneakerről, akkor kattints a továbbra!

Nike PG3 "NASA"

Nike PG3 „NASA”

NASA Inspirálta PG3

Azt a tényt már megszokhattuk, hogy az új lépők, újabb színállások visszavezetnek az adott sztár életének egy fontos momentumára vagy épp egy kedves ismerősnek állít emléket. Ez a PG3-mal sincs másképp, ugyanis Paul sosem felejtette el honnan is jött. Az NBA veterán Palmdale-ben nőtt fel, amely közelében a NASA-nak az egyik kutatócsoportja is fellelhető.

Nike PG3 "NASA"

Nike PG3 „NASA”

Űrtechnológia

Tony Hardman a cipő tervezője elmondta, hogy a PG3 megalkotásánánál a fő irányvonal a könnyedség, gyorsaság, személyesség hármasa alkotta a fő szempontot. Az új technológiás Air Zoom Bag légtalpnak és a lépőt alkotó könnyebb hambnak köszönhetően, úgy néz ki sikerült is elérniük, amit szerettek volna. A sú 28 grammal lett könnyebb. Ha tényleg hihetünk a Nike-nak, hogy ennyivel jobb a PG3 az előző modellekhez képest, akkor egy igazán kötelező darabot fog látni, minden aktív kosárlabdázó. Ezzel a kijelentéssel azonban még várunk a január 26-ai megjelenésig és az azt követő tesztekig.

Nike PG3 "NASA"

Nike PG3 „NASA”

Merőben új dizájn! Vagy mégsem?

Az űr és a gyermekkor motívumai határozzák meg legjobban a lépő jellemét. A szülővárosának irányítószámától kezdve a mezszámán vagy a születésnapja dátumán át, egészen a tetoválásainak a számáig, minden megtalálható a legújabb lépőn George életéből. A nyelven a PG logó mellett megtalálható az amerikai zászló, egy Apollo 14-es rátét, valamint a sarok részen a NASA logója is. A talp kráterekre hasonlító mintázatot kapott, amely erősen szimbolizálja az alábbi idézetet: „Ne mondd nekem, hogy a határ a csillagos ég, amikor lábnyomok vannak a Holdon”, ami nem mellesleg szintén megtalálható a cipőn.

Nike PG3 "NASA"

Nike PG3 „NASA”

NASA x PG Collection

Január 26-án nem csak egy új Paul George neve által fémjelzett lépőt kapunk, hanem vele együtt egy teljes ruhakollekció is. A boltok polcain fellelhető minden darabon megtalálható lesz az Oklahoma kosarasának összes fontos motívuma. Hivatalos árat sajnos sehol nem találtam, viszont a lépő valószínűleg követi az előző évek vonalát, és 34 ezer forintért bárki a lábán viselheti.

Nike PG3 "NASA"

Nike PG3 „NASA”

Vélemény

Összességében a formán nem sokat változtattak. Apróbb ráncfelvarrásokat kapott, kicsit elnyújtottabb összhatása lett, valamint a midsole-on található Nike logót és környezetét „2019-esitették”. Így nekem inkább tűnik egy plaztikázott PG2-nek vagy ha úgy tetszik egy PG2.6-nak (mivel a PG2.5 már létezik), mintsem egy merőben új modellnek.

Kép- és hírforrásunk a NIKE volt.

aladeen

A kosárcipők az egyik szenvedélyem a dj-zés és a kosárlabdázás mellett.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×