A gamerek álma – Nike PG-2 “PlayStation”

Körülbelül egy éve jelent meg az OKC klasszis játékosának Paul Georgenak az első signature lépője a PG-1. A cipő nagy siker lett világszerte. A Nike rengeteg vad és tűz colorwayt hozott ki ebből a modellből, viszont az az igazi esszenciális egyediség hiányzott belőle. Ezt úgy értem, hogy nem volt meg egyik cw-ben sem az az átütő erő, mint ami például megvolt a Nike Kyrie 3 Bruce Lee lépőben. De a Nike tanult a dologból és idén a Playstation segítségével már kettes számmal ellátott modell első darabjától is tátva maradt a szánk. A részletekért kattints a továbbra!

Ezt a cikket Z. Gergő írta, aki ekkor még padawanként „gyűjtötte a kilométereket”, hogy sneakerbox.hu bloggerré váljon.

Paul George és új lépője

Paul George és új lépője

Az előd

A Nike-nak az első modellel elég egyszerű terve volt: piacra dobni egy olyan minőségi cipőt, amely valamelyik nagy NBA sztár nevével fémjelez, viszont az ár szolidabb, mint a hasonló típusú cipőknél (Lebron, KD). A 110 USD és Paul George neve tényleg egy vonzó ajánlatnak tűnt a “csapattársak” elrugaszkodott áraival szemben. A sajtó is csak pozitívan tudott hozzá állni a Nike új üdvöskéjéhez. Ezeknek hála a cipőt vitték, mint a cukrot és már csak azon kellett gondolkodni Oregonban, hogy mivel tudják majd a második cipőnél fenntartani ezt a hype-ot.

Miért pont Playstation?

Sok oka lehet annak, hogy az egyik legnagyobb konzolgyártó kollaborált egy cipő erejéig a Nike-val. A hivatalos közlemény szerint viszont van egy sztori, ami miatt ez a cw lesz az első, amiben a Tony Hardman által tervezett cipő tündökölni fog. Paul George hatalmas Playstation fan. Azóta folyik nála ez az őrület, mióta édesapájától megkapta első PS2 konzolját karácsonyra. Paul a mai napig lojális maradt a japán céghez, a Sony pedig hálaképpen alkotta meg ezt a kollabot.

A PS colorway

A figyelmes és a gamer világból is informálódott sneakerheadek rengeteg finom és annál elegánsabb utalást fognak találni a lépőn a Sony által készített konzollal kapcsolatban. Kezdjük talán lentről felfelé. A talp egy átlátszó réteget kapott, amelyen át látszik a Zoom betét és PG saját logója.

Nike PG 2 “PlayStation” talpa

Nike PG 2 “PlayStation” talpa

Ha elkezdünk felfelé lépkedni láthatjuk, hogy a cipő felső része egy durva kötésű mesh anyaggal van körbevéve. A sarok stabilizálására egy nagyon masszív fekete lakkfestékkel bevont műanyag darabot alkalmaztak. Ennek a résznek a felszínén találjuk ez egyik legjobban eltalált díszítőelemet a dombornyomattal rányomott kört, négyzetet, háromszöget és ikszet. Ha valaki fogott már valaha Playstation kontrollert pontosan tudja, hogy ez a kontroller bal oldalán található ikonikus gombokat szimbolizálja. Az egyik heel tab-en egy vonal kód szerűséget látunk a másikon pedig a PG13 feliratot.

Nike PG 2 “PlayStation” oldal profilja

Nike PG 2 “PlayStation” oldal profilja

Nike PG 2 “PlayStation” sarok része

Nike PG 2 “PlayStation” sarok része

Felülről szemlélve a cipőt észre vehetjük, hogy a fűző utolsó két sorának négy lyuka a már előbb említett gombok színére van festve. Ha pedig már itt tartunk, én most külön kitérnék egy olyan elemre is, amelyet nem igazan szoktunk kiemelni ez nem más, mint a cipő betétje. Gyönyörű galaxy tematikájú alapon Paul és a PS logója található.

Nike PG 2 “PlayStation” felülről

Nike PG 2 “PlayStation” felülről

Elérkeztünk a szerintem legmenőbb részhez, a cipő a nyelvhez. Ha viccesen szeretném megfogalmazni: nyelv fényesebb a Napnál, hiszen tényleg, tud világítani! Három mód található rajta: egy folyamatosan világító, egy nem világító és egy pulzáló.

Verdikt

Ez a lépő minden olyan sneakerhead álma, aki edzés után hazaér és pihenés gyanánt másra sem vágyik, mint, hogy beugorjon, a TV elé be izzítsa a Playstation 4-et és tolja az NBA 2K-t. A lépő 2018. február 22-én 9 órakor jelenik meg a Nike SNEAKRS appban és a ha szerencsés voltál a sorsoláson, akkor 110 USD kiperkálása után már izgatottan várhatod is, hogy felhúzd a lépőt és tündökölj a pályán. Sajnos a cipő nagyon limitált számban fog megjelenni, ezért egy próbát megér, viszont nem kell nagy reményeket fűzni a coppoláshoz.

Kép és hírforrás: Sneaker News 

Gera Z

Több évig magas szinten kosárlabdáztam, ekkor szeretem bele a sneaker világba.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×