Cipőteszt: Parley x adidas Ultra BOOST Clima LTD

Az elején lelövöm a poént: igen, a Parley x adidas UltraBOOST Clima LTD egy kiváló futócipő! Bár a Parley együttműködés és a lenyűgöző megjelenése miatt erről hajlamosak vagyunk megfeledkezni, de muszáj emlékeztetni magunkat, hogy ez valójában egy futócipő. A tovább után rendeltetésszerű használat közben mutatjuk be a két cég eddigi együttműködésének egyik legszebb darabját.

parley_adidas_ultra_boost_1

Parley x adidas UltraBOOST Clima LTD

Külső vs. belső

Manapság hajlamosak vagyunk csak a külsőségekkel törődni, hiába az értékes belbecs. Töredelmesen be kell valljam, a Parley x adidas UltraBOOST Clima LTD-vel én is így jártam. Óriási megtiszteltetés volt, hogy felkértek a modell bemutatására az adidas Runners budapesti Parley Run For The Oceans rendezvényén, ugyanakkor előre féltem, hogyan fogok nem csak arról beszélni, hogy milyen gyönyörű lett ez a cipő… Mert tényleg az! Már képeken is remekül mutat, de élőben meg egyenesen leesik tőle az ember álla. Az igazat megvallva az elején kicsit féltettem is felvenni futáshoz.

parley_runfortheoceans_adidasrunners_budapest_hungary

Az adidas Runners budapesti Parley run for the ocean rendezvényén

Parley az óceánokért

Hogy valamelyest a szerepemben tudjak maradni, a Parley tevékenységéről kezdtem el mesélni az előbb említett eseményen. Úgy gondolom ez cipőtesztünkben is fontos elem. Sajnálatos módon évente 8 millió tonna szemét kerül az óceánokba. Hogy jobban el tudjuk képzelni ez 1 kamionnyi szemetet jelent percenként. Ha így folytatjuk 2050-re több műanyag lesz az óceánokban, mint élőlény.

Persze legyinthetnénk, hogy minket magyarokat ez nem érint. A rossz hírem az, hogy nagyon is. A műanyag ugyanis így bekerül a táplálékláncba, továbbá az óceánok állítják elő a rendelkezésünkre álló oxigén 50%-át. És hogy még több számmal szolgáljunk: 2017-ben 1 millió pár Parley cipőt adott el az adidas, ezáltal 11 millió műanyag palacktól szabadították meg az óceánokat. A 2018-as célszám már 5 millió pár cipő! Hosszú távon pedig az, hogy ne csak a kötött anyagok, hanem a cég által felhasznált minden anyag  újrahasznosított műanyagból készüljön – beleértve a BOOST középtalpat is!

adidas_parley

Így készülnek a Parley x adidas termékek

Fussunk egy kicsit: Parley x Ultra Boost Clima cipőteszt

Miután kigyönyörködtük magunkat és a társadalmi felelősségvállalást is kellőképp megismertük vegyük a bátorságot, és irány futni! Akin már volt UltraBOOST nem fog meglepődni az extra kényelmen. Az egybefüggő felsőrész komfortosan öleli körbe a lábfejet. Szinte be se akarnánk kötni a fűzőt, de ezt a hibát ne kövessük el.

parley_adidas_ultra_boost_2

Parley, adidas, Continental

A már tökéletesen bevált, jól megszokott összeállítást kapjuk: Stretch Web talp Continental gumikeverékből, méretes BOOST középtalp, Torsion System, Primeknit felsőrész. A különbség a Clima típus miatti ritkább kötés a felsőrészen – a ketrec is ebből a ritkább kötésű Primeknit anyagból készül –, illetve a Parley miatti más típusú sarokmerevítő. Attól ne tartsatok, hogy ezek közül bármelyik is a cipő tartásának rovására menne.

parley_adidas_ultra_boost_3

A megváltozott sarokmerevítő

Az UltraBOOST első 4 szériája során csak apróbb ráncfelvarrásokon esett át – nem úgy a hamarosan érkező 5.0 verzió –, így meglehetősen hasonló élményekkel gazdagodunk a futások során, mint az általunk már tesztelt 1.0, vagy 2.0 verzióknál. A neutrális futóknak ajánlott modell számomra rövidebb és hosszabb távokra is beválik, mivel szeretem a jól párnázott cipőket. Az extra kényelemért a plusz grammokat is szívesen cipelem magammal.

parley_adidas_ultra_boost_4

Légies könnyedséget sugároz

A „Conti” talp jó tapadást biztosít minden felületen, a BOOST továbbra is extra kényelmet és energiavisszaadást nyújt, a Primeknit felsőrész a Clima kivitelnek köszönhetően pedig extra szellőzést biztosít – oké, az idei szeptemberben kicsit soknak is bizonyult a szellőzés, de később a vénasszonyok nyara során kifejezetten élveztem a ritkább kötést a felsőrészen.

parley_adidas_ultra_boost_5

A Clima modell még jobban szellőzik

Három az egyben

Kell-e bármilyen kompromisszumot kötnünk a Parley miatt? Egy cseppet sem! Sőt, szerintem még nyerünk is vele. Egyrészt kapunk egy szuper futócipőt. Másrészt szerintem ez az egyik legszebb UltraBOOST most a piacon, így utcai viseletként is bőven megállja a helyét, sőt… – kényelmes és gyönyörű, mi kell még? És végül, de nem utolsó sorban egy kicsit teszünk bolygónk védelme érdekében. A sneakerbox.hu shopban most akciósan szerezhetitek be!

Nézzétek meg a videót is!

Bár a srácok nem futnak benne, mégis érdemes megnézni Gergő és Matyi videóját a YouTube csatornánkon, amiben alaposan bemutatják a Parley UB-t!

kbalint

Magam sem tudom nálam mi volt előbb: a Run-D.M.C., vagy az adidas Superstar. Mindenesetre eléggé megfertőződtem a sneakerek iránti vonzalommal.
×