Cipőteszt: adidas Ultra Boost II

Talán már eljutottunk arra a szintre, hogy nem kell ajnározó beharangozót írni egy Ultra Boost cikk elé. Pláne nem kell egy Ultra Boost teszt elé! A cipő nem csak elfogadott lett még az adidas ellenes körökben is, hanem rendkívüli népszerűségnek örvend mind sport, mind pedig lifestyle vonalon. A felturbózott modellt is alapos terhelésnek vetettük alá. A tovább után olvashatjátok tapasztalatainkat!

adidas_ultraboost_ii_teszt

adidas Ultra Boost teszt: a második verziót is lecsekkoltuk nektek

Az előd tesztelésénél mindössze két dologba tudtunk belekötni. Az új modell rövid bemutatásánál már jeleztük, hogy pont ezen a két ponton találhatóak változások a cipőn. Persze hatalmas újításra, vagy design-beli változásra nem kell számítani. Sőt, ha hirtelen ránézünk a cipőra talán észre sem vesszük a különbséget. Nézzük hát meg közelebbről!

adidas_ultraboost_ii_1

Hirtelen nem tűnik szembe a változás

Kezdjük a felsőrésznél! Ha kicsit közelebbről megnézzük már észrevehető, hogy teljesen más kötési mintát alkalmaztak az új modellnél. Kinézetre nekem a korábbi sokkal tetszetősebb – az újon a „szivárvány” mintával mai napig nem bírtam megbarátkozni –, azonban kétségtelen, hogy sokkal feszesebb így a felsőrész. Mikor először felvettem rá se ismertem a cipőre. Természetesen a struktúrából adódóan a használat során valamelyest ereszt az anyag a feszességéből. A fűzés nélküli hordás értelemszerűen továbbra is opció maradt.

adidas_ultraboost_ii_teszt_2

Sárga „sarokban” a korábbi bajnok, piros „sarokban” a trónkövetelő

A másik változást a talpon kell keresnünk. Bár nem a cipőgyártásból, de egy nagyon is ismerős márkanévvel találkozhatunk a cipő ezen részén: Continental. Az autógumi gyártóról okkal feltételezhettük, hogy segít kijavítani a talp gyors kopását érő kritikákat.

adidas_ultraboost_ii_2

Continental

Egy gyors, ismétlő technológiai áttekintés: Primeknit felsőrész, ergonómikus sarokkiképzés, a lehető legtöbb Boost a középtalpban – avagy sneaker témában a kedvenc kifejezésemmel élve termoplasztikus poliuretán cella 🙂 –, az elmaradhatatlan Torsion System és a Stretch Web talp ezúttal a Continental gondozásában.

adidas_ultraboost_ii_3

Teljes pompájában más perspektívából

elkezdődött az Ultra Boost teszt

A cipő tesztelését a második District Battle Run-on kezdtem egy klasszikus szigetkörrel. Ahogy az előd, úgy a második modell is kiválóra vizsgázott a moderált, lendületesebb iram közben. A rekortán csíkon futva igazából már túl puha is volt számomra az összhatás, így ahol tehettem ösvényen futottam. Ezután már nem a teljesen megszokott terhelést kapta az atlétikapályán a sok futóiskolával, szökdeléssel, résztávos futással és kondival.

adidas_ultraboost_ii_teszt_3

Az első bevetésen családi Pure Boost X teszteléssel kiegészítve

A jó hír, hogy a cipő ezeknél a terheléseknél is kiválóra vizsgázott! Persze tegyük tisztába a dolgot, ez egy teljesen szobjektív dolog. Mindenkinek más felépítésű anatómiailag a lába, biomechanikailag máshogy fut, mások az egyéni preferenciái. Így nem lehet mindenkit egy kaptafára venni. Én annyit tudok mondani, hogy az Ultra Boost számomra nagyon bevált!

adidas_ultraboost_ii_4

Számomra szinte már varázsszó: Ultra Boost

Ennyi Boost a középtalban, ezt tényleg meg kell tapasztalni! A szélesen elterülő cellák stabilitást biztosítanak, az energia-visszaadásuk pedig elképesztő. Klasszikus futómozgással – sarkon talajt foga, talpon továbbgördülve – nekem eddig a legnagyobb komfortot nyújtotta. Ebben sokat segít a sarok kialakítása, ami továbbra is titkos kedvencem az Ultra Boost-tal kapcsolatban. Az „S” alakú forma, a két oldalról merevített műanyag betéttel nálam nagyon bevált.

adidas_ultraboost_ii_teszt_4

Továbbra is az egyik kedvenc részem: a sarokkialakítás

A talp hogy bírja? Ez egy kiváló kérdés. A Continental név magas elvárásokat ébresztett bennünk. Valamelyest javult a helyzet, de kemény terheléssel az újabb modellt is le lehet amortizálni – ahogy természetesen bármelyik más cipőt is. De szemmel láthatóan a talp kevésbé kopik.

adidas_ultraboost_ii_teszt_5

Continental-lal (felül) azért jobban bírja

Engem a kötött felsőrészű cipők megvettek kilóra, még ha néha kötekszem is kicsit a tartásukkal kapcsolatban. Oké, sikerült 36,5-ös 300 métert szaladnom a cipőben. A kanyarban futva éreztem kis bizonytalanságot az oldaltartással kapcsolatban. Azonban bármennyire is szigorú akarok lenni, azt kell mondjam ennyi belefér. Ez már nem az a terep, ahol UB-ban kéne futni.

adidas_ultraboost_ii_5

Primeknit

Ultra Boost teszt összegzés

Az első után bizonytalanok voltunk miben tud tovébbfejlődni a cipő. A tervezők mégis csiszoltak rajta, pont az általunk kifogásolt pontokon. A felsőrész tartásában egy nagyobbat, míg a talp kopásállóságában egy közepeset sikerült előrelépni. Vajon a harmadik Ultra Boost-nál is csak apróbb csiszolgatások lesznek, vagy sikerül valami forradalmival megspékelniük? Persze szóljatok rám, ha telhetetlennek tűnnék! 🙂

adidas_ultraboost_ii_6

Kezdem úgy érezni elfogult vagyok, de ez gyönyörű

Az Ultra Boost-nak továbbra is egyetlen súlyos hibája van: túlzottan addiktív! Erről külön cikkben is be kellett számoljak, hogy mennyire megváltoztatta ez a modell a cipőkhöz való hozzáállásom. Ha tehetném mindig ez lenne a lábamon. Úgyhogy amit az előző tesztben zárszóként írtam továbbra is él: hogy a legnagyszerűbb futócipő-e? Nem mindenkinek, de biztosan sokak ízlésének tökéletes! Hogy a legkényelmesebb cipő-e? A hype alapján úgy tűnik igen! Akinek még esetleg nem volt hozzá szerencsére nyugodt szívvel bíztatlak titeket egy próbára!

adidas_ultraboost_ii_7

Nekem jelenleg az Ultra Boost az etalon

Ezúton is köszönjük az adidas Magyarországnak az újabb tesztpéldányt!

kbalint

Magam sem tudom nálam mi volt előbb: a Run-D.M.C., vagy az adidas Superstar. Mindenesetre eléggé megfertőződtem a sneakerek iránti vonzalommal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×