Kicks R Good 08 beszámoló

Október 20-án megrendezésre került hazánk és a közép-európai régió egyik legszínvonalasabb sneaker eseménye a Kicks R Good 08. A sneakerfesztnek idén először a Dürlin rendezvényközpontja adott otthont, melyen természtesen a sneakerbox csapata is képviseltette magát. Csekkoljátok most írásos beszámolónkat, katt és tudjatok meg mindent a nyolcadik KRG-ről!

Kicks R Good 08 beszámoló

Kicks R Good 08 beszámoló

Nézd meg KRG 08 beszámoló videónkat!

Zseniális hangulat

Ahogyan már az előző KRG-ken is megszokhattuk, a szervezők most is igyekeztek megspékelni az egyébként is baromi jó hangulatot néhány különlegességgel. Ez most annyira jól sikerült, hogy konkrétan leesett az állunk: az igen tágas helyszínen helyet kapott egy, a Vissza a jövőbe filmekben klasszikussá vált eredeti DeLorean DMC–12-es autó és Marty McFly legendás Mag lépője is a második részből. A dologban a legnagyobb pozitívum, hogy míg eddig az ilyen jellegű popkulturális utalások elsősorban a kilencvenes évek „gyermekeinél” voltak népszerűek, most már a fiatalabb korosztály is átvette ezt az életérzést, még jobban összekovácsolva a sneakerhead közösséget.

Kicks R Good 08 - Minden együtt: Delorian, Nike Mag és légdeszka

Kicks R Good 08 – Minden együtt: Delorean, Nike Mag és légdeszka

A 2018 októberi KRG ismét magasabbra tette a lécet!

A 2018 októberi KRG ismét magasabbra tette a lécet!

Pazar sneaker felhozatal az asztalokon

Az asztalok most is tele voltak különleges darabokkal, az igazi hypebeast grálokoktól kezdve a felkapottabb alapmodellekig. Láttunk olyan asztalt, amin csak Yeezy kapott helyet, de számos Balenciaga, BAPE, KAWS, vagy Off-White lépő is új gazdát keresett (és sok talált is). A klasszikusok mellett sem szabad elmennünk: számos OG színállást láthattunk Jordan, NMD, vagy akár Puma téren is, de tény ami tény, a hype modellek vitték el a showt.

Private Tables @ KRG_08

Private Tables @ KRG_08

Magán eladók cipők a Kicks R Good-on

Magán eladók cipők a Kicks R Good-on

Privát asztalok a nyolcadik KRG-n

Privát asztalok a nyolcadik KRG-n

Yeezy (r)evolution

Hogy áll a Yeezy hype? Nos, még mindig rengeteget láttunk a lábakon és az asztalokon, de talán-talán lecsengőben van Kanye kreációnak első hulláma: 750-esből keveset láttunk, a 350-nél pedig a számos CW, release és a tömegével gyártott változatok némileg megtépázták a modell limitáltságát, de tény, ami tény: még mindig az egyik legkelendőbb lépő volt az eseményen.

Vajvásár a KRG piactéren - nem volt hiány Yeezy 350 Butterből...

Vajvásár a KRG piactéren – nem volt hiány Yeezy 350 Butterből…

És támadt az új Ye generáció: sokan 500-asban és 700-asban jöttek káergézni, olyannyira, hogy 700-asból kifejezetten sokat láttunk. Hazánkban először a Footshop csapata egy mini kiállítást is összepattintott az eddigi ikonikus releasekből, ami kiváló modellismereti lehetőség volt azoknak, akik csak az elmúlt időszakban kóstoltak bele a sneakerhead életbe, vagy még csak az Instagramon találkoztak ezekkel a hypeolt modellekkel. Sokan nem elégedtek meg a nézelődéssel, a Footshop standja előtt kígyózó sorok álltak a raffle és a vásárlás miatt is.

Kicks R Good 08: Yeezy evolution kiállítás a Footshop prezentálásában

Kicks R Good 08: Yeezy evolution kiállítás a Footshop prezentálásában

Footshop x Sneakertracker fashion-tech előadások

Üde színfoltja volt a rendezvénynek a sneaker kultúra szakmai oldalának bemutatása, természetesen csak részben kötött, párbeszédekre nyitott formában. Az első session sikere után a szervezők már nagyobban gondolkodtak és a helyszínen egy külön 100 m2-es termet alakítottak ki a kerekasztal beszélgetéseknek. Rengeteg érdekes előadást hallhattunk, bőven bírtuk volna még tovább is! 🙂 Nagy pacsi az előadóknak és a közönségnek, ahonnan számos értékes (és jónéhány értelmetlen 🙂 kérdés érkezett!

Sneaker Tracker x Footshop Fashiontech @ KRG08

Sneaker Tracker x Footshop Fashiontech @ KRG08

Real-time on-feet

A SneakerTrackeresek mással is készültek: élőben mérték, hogy a rendezvényre kilátogatók milyen cipőben érkeztek – ehhez a mobilodon egy weblapot kellett megnyitni és bepötyögni, hogy mi van éppen a lábadon.

Real Time Sneaker Tracking

Real Time Sneaker Tracking

Maklari x KRG

A tavaszi KRG-n debütáló magyar márka, a Maklari is egy izgalmas standdal képviseltette magát a Dürlinben. A mostani eseményre egy limitált lépővel készültek, amiből összesen 8 db-ot lehetett megvásárolni, de nem csak ez volt benne a pláne: az új tulajdonosok a helyszínen nézhették végig, ahogy kézzel elkészítik a cipőiket. A különleges darabokra gyorsan lecsaptak, és Maklári Eriktől, a márka megálmodójától később azt is megtudtuk, hogy hamarosan újabb kollekcióra számíthatunk, új színállásokkal és anyagokkal. Izgatottan várjuk!

A Maklari cipők kézzel készültek a helyszínen

A Maklari cipők kézzel készültek a helyszínen

Maklari - magyar KRG-re magyar sneakert

Maklari – magyar KRG-re magyar sneakert

Sneaker márkák @ KRG

A Converse, a Saucony és a Puma szó szerint a rendezvény középpontjában voltak, a kiállított darabokkal reprezentálták saját szeletüket a hazai sneakerhead kulturából.

Saucony in da house

Saucony in da house

Converse @ KRG_08

Converse @ KRG_08

Zoknik minden mennyiségben

Egy igazi sneakerhead odafigyel arra is, hogy a tökéletes cipő mellé tökéletes zokni kerüljön fel a lábra. Rengeteg Stance zoknit láttunk, a magenta rózsaszíntől kezdve, a Star Wars darabokon keresztül, a klasszikus Tupac darabokig, és itt csak azok közül emeltem ki néhány darabot, amiket megvásárolhattunk a standnál. A látogatókon is milliónyi féle és színű zoknit láttunk: volt, ami direkt az outfithez passzolt, de voltak olyanok is, akik inkább arra mentek, hogy minél jobban elüssenek a színek. Szerencsére most mind a kettő divatosnak számít.. 😀

Sneaky cipőtisztítás

A szokásokhoz híven idén sem kellett pánikba esni, ha esetleg a Dürlinbe vezető úton megbotlottunk, vagy neadjisten’ valaki rálépett volna a cipőnkre. A Sneaky Magyarország csapata gondoskodott róla, hogy ismét csillogó sneakerekkel folytassuk a körutunkat a kiállítók és a resellerek asztalai között. A srácoknál emellett minden típusú cipőhöz beszerezhettük a megfelelő tisztítőeszközöket is.

Sneaky cipőtisztítás @ Kicks R Good

Sneaky cipőtisztítás @ Kicks R Good

Nézd meg on-feet recap videónkat!

Idén leginkább a hype darabok uralták a KRG-t, de néhány klasszikus darabbal is összefutottunk. On-feet videónkban a saját szemeddel is láthatod a 2018-as őszi felhozatalt!

Raffle

A nyolcadik KRG sem maradhatott el raffle nélkül, méghozzá nem is akármilyen cipőket lehetett zsákolni. A regisztráltak között a Footshop csapata kisorsolt egy ingyenes Yeezy 700-ast, illetve még 8 darabot retail áron lehetett mergvásárolni. Kell ennél több? Igen! A VIP és VIP Gold jegyet vásárlók között Szabó Simon közreműködésével kisorsoltak egy Nike Off-White Prestot, melyet ugyan az első két szerencsés megjelenés hiányában nem vitt el (részvétünk), a harmadik tartaléknyertes örömmel vásárolt meg retail árcimkével. Külön „élmény” volt látni a tehetős (szülővel rendelkező) tiniket, akik a nyertest körbeállták és licitáltak a cipőjére. Hiába, a hypevonaton nincsen fék 😀

sneakerbox.hu a KRG-n

Végre beérett a hosszú munka, több hónapos előkészítés és gyártás után most debütált teljes egészében ‘Art projectünk’ élőben. Sneaker camping kit-ünket már láthattátok nyári videónkban, azonban most személyesen is kipróbálhattátok. Új jövevény volt az egyedi DR.Relax babzsákfotel, ami mindamellett, hogy extra kényelmes, nagyon gizda is. 😀 Természetesen mi sem hagytunk titeket kedvezmény nélkül, a standunkat látogatók 20% kedvezményben részesülhettek a sneakerbox.hu shopjában történő vásárlásokból. Köszi srácok, hogy hozzánk is elnéztetek, örültünk, hogy sokatokkal tudtunk pacsizni!

sneakerbox.hu Sneaker Camping Kit @ Kicks R Good 08

sneakerbox.hu Sneaker Camping Kit @ Kicks R Good 08

Streetwear in da house

Ahogy nemrég megjelent videónkban is láthattátok (bár azért már korábban is mondtuk) a jó sneakerhez jó szett dukál. Ezért örömmel láttuk, hogy ismertebb (pl. az Alpha Industries) és feltörekvő márkák (pl. az Unreal Industries) és ezek kombója, például a Bp x Avenoir kollab cuccok is ott voltak.

Egyre magasabban a léc

Kijelenthetjük, hogy a nyolcadik KRG ismét (már megint) egy szinttel feljebb lépett. A szervezők remekül vizsgáztak, jól összehozták a Dürlinben a hazai sneakerheadek által legjobban várt eseményt, ami már a régiónkban is meghatározó szereplővé nőtte ki magát.

Kicks R Good - ismét egy fokkal feljebb!

Kicks R Good – ismét egy fokkal feljebb!

Sneakerhead generációk

A látogatóknál is megfigyelhető volt a nemzetközi tendencia: jelenleg a hype a legfontosabb, a fiatal korosztály és a körükben hódító márkák domináltak, ami talán az idősebb korosztálynak még mindig furának tűnhet. A visszhangokból is ezt lehetett leszűrni (ami egy nagyon szubjektív dolog), hogy néhányan hiányolták a klasszikus arcokat és a hozzájuk köthető outfiteket/lépőket. Mindenhol látható, hogy a fiatal srácok/lányok elképesztő intenzitással vetik bele magukat a fashion- és sneakerkultúrába, ezzel kapcsolatban pedig azt tanácsoljuk, hogyha zavar, hogy „túl sok” a fiatal az ilyen eseményeken, akkor gyere el te is, és képviseld az idősebb korosztályt! 😉

Sneakerhead generációk

Sneakerhead generációk

Nem volt elég a képekből?

Akkor csekkold Kicks R Good 08 galériánkat a Facebookon!

Kicks R Good 08 – összegezve

Mindig nagyon jó kijönni a KRG-re, hiszen most is ott volt mindenki, aki valóban számít a hazai sneaker életben és tényleg érdeklik a cipők. Jó érzés volt pacsizni ismerős arcokkal és megismerni újakat. Köszi a fő szervezőknek, Rolinak és Ákosnak, és persze mindenkinek, aki részt vett abban a munkában, hogy idén ősszel is létrejöhessen a hazai sneaker ünnep! Ne feledd, már meg is van a dátuma a következő KRG-nek: kétezertizenkilenc négyhúsz, azaz 2019. április 20-a!

Fotók: Tóth Kristóf & Cseh Laci

alexpeeee

Love is in the AIR.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×