Az MVP új cipője – adidas Harden Vol. 3

Az NBA legutóbbi szezonjának legértékesebb játékosa, James Harden az amerikai válogatott három napos mini-edzőtáborában villantotta meg először új signature lépőjét. Azóta kijöttek a hivatalos fotók is. A tovább után lássuk az adidas Harden Vol. 3 kosaras cipőt!

adidas_harden_vol_3_1

Az új adidas Harden Vol. 3

Harden Vol. 3 – ezüstös csillogás nélkül

A hivatalos képek sajnos már nem olyan extra színösszeállításban pompáznak, mint a válogatott keretedzésen viselt ezüst modell. A harmadik Harden lépő a Houston csapatszínében, illetve fekete-fehér kombókban érkezik. Legalábbis első körben.

adidas_harden_vol_3_2

Csapatszínekben jóval visszafogottabb

Kevés hasonlóság az elődökkel

A széria jelentős változáson megy keresztül első három évében. Szinte nagyítóval kell keresni az azonos kapcsolódási pontokat. Az egyik ilyen a méretes Boost középtalp, így a csillapítással, energia visszaadással és kényelemmel ezúttal sem lehet probléma. A másik hasonlóság az elődökhöz képest a visszafogott branding. A három csík a harmadik modellen is szinte alig észrevehetően van jelen. És ha már ennyire a hármas szám bűvöletében vagyunk erőltessük meg magunkat és keressünk egy harmadik hasonlóságot is: a logó a régi.

adidas_harden_vol_3_3.jp3g

XIII – Harden mezszáma

Megtévesztő külső

Az új modell rendkívül lapos profilt kapott. Ránézésre nehéz lenne megmondani, hogy napjaink egyik legjobb kosárlabdázójának készült. A Boost középtalpról már beszéltünk, amit én személy szerint kifejezetten élvezek a kosárlabda pályán is – jelenleg egy adidas Harden Vol. 1-ben pattogtatok. A Primeknit felsőrész masszívan meg van erősítve a nagyobb terhelést kapó területeken. A nyelven és a sarokrészen található bőr elemek inkább design funkciót töltenek be. Valamivel mégiscsak sugallni kellett Harden extravaganciáját.

adidas_harden_vol_3_4

A lábfej elülső részén keresztül húzódó szíjon Harden aláírása látható

adidas Harden Vol. 3: vegyes érzelmek

A sneakerbox csapatán belül nem fogadta kollektív elsimerés az új modellt és bevallom én is csalódtam egy kicsit. Technológiailag biztos extra – ami egy olyan tech-fétises sneakerheadben, mint én bizonyos fokú izgalmi állapotot kivált –, de a design most annyira nem jött össze. Persze ez utóbbi mindig szubjektív, de az NBA egyik legkülöncebb emberének nem ilyen letisztult cipőt képzelek el a lábára. Sokkal inkább olyanokat, mint az első, vagy a második modell volt.

adidas Harden Vol. 3: a játékoshoz magához képest rendkívül visszafogott külső

adidas Harden Vol. 3: a játékoshoz magához képest rendkívül visszafogott külső

…de van idő megbarátkozni vele

Persze nem mondom, az első kettő modellt is szokni kellett. Amiből végül az lett, hogy mindkettőt imádom. De ez most kicsit más érzéseket vált ki belőlem. Mindenesetre a szeptember 27-i megjelenésig van időm szokni a designt. Aztán az is lehet, hogy felpróbábálom és szerelem lesz első belebújásra. Na és bennetek milyen érzéseket vált ki az adidas Harden Vol. 3?

Hír-, és képforrásunk a SoleCollector volt.

kbalint

Magam sem tudom nálam mi volt előbb: a Run-D.M.C., vagy az adidas Superstar. Mindenesetre eléggé megfertőződtem a sneakerek iránti vonzalommal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×