Cipő széles lábra 3: Saucony Originals

Van, aki türelmesen válaszol, van aki már unja a „mi a méretezés” kérdéseket: „TTS vagy nem?” esetleg „Ha Nike-ból 42, abból a márkából mi?” Necces a kérdés, mert mindenki lába más. Van élet széles lábfejjel a Jordan 2 és az adidas ZX 850 után? Megtudhatod a tovább után!

Saucony Originals Shadow 5000

Saucony Originals Shadow 5000

1898-ban járunk, az első görög olimpiai maraton után. Megalakul a Saucony négy üzletember összefogásában. A futás népszerű lesz sportolók és hobby-futók körében. Szükség van egy cipőre, ami kifejezetten a futóknak készül. 1977-ben a legjobb minőségű futócipő díjat hozza el a márka. 1980-tól (ma már az igazi retró-korszak) évente jöttek ki mára már ikonikussá vált modellek. 1985-ben a Shadow Original, majd 3 évvel később a 6000-es modell.

Sok helyen azt írják, hogy mintha feledésbe merült volna a márka. Bár a Saucony háza tájáról mostanában nem ajönnek a ’collab’ cipőktő hangos, de lehet nem csak ez a siker egyetlen útja. Most ismét népszerűek a ’runner’-ek, és szépen alakul a márka jövője.

Saucony Originals artoscsaba kollekciójából

Saucony Originals artoscsaba kollekciójából

Saucony Originals széles lábfejre

Nekem van jó pár Saucony cipőm, mind nagyszerűen egyszerű. A ’general release’-ek is ugyan azt a kényemet adják, mint a drágább ’collab’-ok. Szélesebb lábfejre tökéletes mind. Futócipőként jól fogja a lábat. Kicsit magasabb a sarok rész, de pár lépés után megszokod.

Számomra a legkényelmesebb a Shadow 5000-es modell, amit be sem kell törnöm: felveszem és hordom. A Saucony nekem TTS kis hellyel elől a lábujjak szabad mozgásának.

Saucony Originals Shadow 5000

Saucony Originals Shadow 5000

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×