Gyönyörű és erőteljes: Nike Beautiful x Powerful

A Nike sportos éve még így októberben is tartogat újdonságokat. Év elején a Super Bowl 50. évfordulójának tisztelegtek, majd a foci eb-t és az olimpiát ünnepelték, most pedig a női atléták előtt adóznak új kollekciójukkal. A Beautiful x Powerful modellekhez az 1984-es olimpiai maratonfutó bajnok, Joan Benoit Samuelson várakozásokon felüli teljesítményéből merített ihletet. A tovább után  bemutatjuk a „Triple Black” darabokat, illetve az azokat inspiráló történetet.

Gyönyörű és erőteljes - Nike Beautiful x Powerful

Gyönyörű és erőteljes – Nike Beautiful x Powerful

„There is no finish line”

Korábban élt a vélekedés, miszerint a nők fizikailag képtelenek a hosszútáv futásra, így versenyszámaikat 1500 méterben maximalizálták a különböző sporteseményeken. Azonban bennünk csajokban is gyakran túlteng a bizonyítási vágy és a versenyszellem, valamint a női egyenjogúságról se feledkezzünk meg!

Hosszas egyeztetések után a Nemzetközi Futóbizottság az 1984-es olimpián elsőként engedélyezte a hölgyek számára is a maraton futást, ahol a versenyzők nagy részét a Nike szponzorálta. Az 1984-es Los Angeles-i olimpia említett versenyszámát, az egyesült államokbeli Joan Benoit Samuelson nyerte meg, aki ezzel örökre beírta magát a sporttörténelembe és a Nike Women vonalának talán egyik legfőbb inspirációja lett.

Joan Benoit az 1984-es Los Angeles-i olimpián

Joan Benoit az 1984-es Los Angeles-i olimpián

Kis érdekességként megjegyezném, ahhoz képest, hogy ez volt az első olimpiai női maraton, a férfiak közt ’84-ben aranyérmet szerző Carlos Lopez csak nem egészen 10 perccel futott jobb időt, mint Joan Benoit, akinek „There is no finish line” mottója mindvégig szünhetetlen versenyszellemére utalt. Ezért is került ez az idézet a következőkben a kollekcióba kerülő cipők talpbetétjére is.

Kollekció az erős nők tiszteletére

Kollekció az erős nők tiszteletére

Az idei kampány arca: Izabel Goulart

Az erős nőket éltető kollekció arca a 31 éves szupermodell, Izabel Goulart lett. A brazil szépség modellkarrierje alatt a legnagyobb divatházak kifutóin lépdelt, a Victoria’s Secret angyalszárnyait is megkapta, sőt számos divatlap címlapja, divatanyaga mellett a 2011-es Sport Illustrated Swimsuit különszámában is láthattuk  és a mai napig a legszexibb modellek között tartják számon. Bátyja súlyos cukorbeteg, így számára elsődlegessé vált egészsége megőrzése, amiért valóban nagyon sokat tesz. Rendszeres edzőtermi edzésekkel, tenisszel tartja magát karban és számos Nike által szponzorált futóversenyen vett már részt, a 2016-os riói olimpián pedig az a megtiszteltetés érte, hogy az olimpiát szimbolizáló lánggal futhatott.

Népszerű sziluettek prémium minőségben

A női atléták előtt tisztelgő cipők első ránézésre nem állítom, hogy végtelenül csajosak, azonban a „Triple Black” színállásra építkező darabok nagyszerűsége éppen egyszerűségükben rejlik. A minimalista azonban minőségi kollekció a Nike négy népszerű és vagy már ikonikus, vagy épp rövid idő alatt nagy kedvenccé vált modelljét foglalja magába. Az előbb említett vonalat erősíti a szintén futócipőként induló, Cortez valamint az Air Presto, utóbbi kategóriába pedig a Huarache Ultra illetve az Air Max Thea sziluetteket sorolnám.

Nike Beautiful x Powerful Classic Cortez és Air Presto

Nike Beautiful x Powerful Classic Cortez és Air Presto

Az 1972-ben debütál Cortez és a 2000-es évek elején bemutatott Air Presto modellek a futópályákon is innovatív megoldásokkal jelentek meg, így a sport előtt tisztelgő kollekcióban is méltán kaptak helyet. Az eredeti koncepció nyilván megújult, hiszen az anyaghasználat tekintetében itt a futópályákra szánt funkcionalitás helyett mindennapi kényelem és az esztétika került előtérbe. Talán utóbbi miatt is kerültek még a kollekcióba a street style-ban is nagy népszerűségnek örvendő Huarache Ultra és Air Max Thea darabok. A teljesen fekete színállásnak köszönhetően biztos vagyok abban, hogy a sneakerekkel az edzőtermek helyett inkább az utcán fogunk találkozni, hiszen klasszikusak, de mégis mutatósak, melyek egy all black szettel tökéletesen harmonizálnak, egy színesebb outfitnek pedig megfelelő kontrasztot adnak.

Nike Beautiful x Powerful Air Max Thea és Huarache Ultra

Nike Beautiful x Powerful Air Max Thea és Huarache Ultra

NÉZD MEG VIDEÓNKAT IS!

NIKE Beautiful x Powerful itthon is

A Beautiful x Powerful kollekció természetesen itthon elérhetővé, így a prémium bőrből készült, letisztult, de mégis extra „Triple Black” darabokra ti is lecsaphattok. Ha szemet vetettetek az Air Presto, Huarache Ultra, Air Max Thea vagy a Cortez modellek egyikére a Nike Fashion Street-en és Westendben található Nike márkaüzletekben már megtaláljátok őket.

Nike Beautiful x Powerful Nike Air Presto Premium (878071-002) - 41990 Ft @Westend és Fashion Street

Nike Beautiful x Powerful Nike Air Presto Premium (878071-002) – 41990 Ft @Westend és Fashion Street

Nike Beautiful x Powerful Nike Huarache Ultra Premium (859511-002) - 41990 Ft @Westend és Fashion Street

Nike Beautiful x Powerful Nike Huarache Ultra Premium (859511-002) – 41990 Ft @Westend és Fashion Street

Nike Beautiful x Powerful Nike Air Max Thea Ultra Premium (848279-003) - 37 990 Ft @Westend és Fashion Street

Nike Beautiful x Powerful Nike Air Max Thea Ultra Premium (848279-003) – 37 990 Ft @Westend és Fashion Street

Nike Beautiful x Powerful Nike Classic Cortez Premium (884922-001) - 24990 Ft @Westend és Fashion Street

Nike Beautiful x Powerful Nike Classic Cortez Premium (884922-001) – 24990 Ft @Westend és Fashion Street

nojemi

Vallom, hogy egy jól megválasztott cipő a legegyszerűbb szettet is tíz pontossá varázsolja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×