Ez a cikkünk már két évnél régebbi. Használd a keresőt itt jobbra vagy böngészd a tageket a cikk alján, hogy frissebb írásokat találj ebben a témában!

Sajnos véget ért a riói olimpia. Ahogy korábban olvashattátok voltam olyan szerencsés, hogy személyesen is ott lehettem. Természetesen nem hagyhattam ki, hogy ne készítsek pár on-feet képet. A tovább után ezekből láthattok egy kisebb összeállítást.

olimpikonokfagadasa_2
A Magyar Csapatot az adidas öltöztette (kép forrása: mob.hu)

A cikk bevezető képén olimpikonjaink hazai fogadását láthatjátok. A már korábban megismert Supernova Glide 8 modell mellett a legszembetűnőbb Shane Tusup adidas Crazy 8 “Ballin Dead” cipője. Mellette párja, Hosszú Katinka érkezik kezében riói érmeivel, lábán egy Iron Lady felirattal felturbózott Stan Smith-ben. Mögöttük Cseh Lacin feltűnik a fiúk pódium cipője – eredményhirdetésekhez –, az Ultra Boost Uncaged. A hölgyek Pure Boost X-ben feszítettek a dobogón.

olimpikonokfagadasa_1
Hogy arcokat is társítani tudjunk a lábakhoz (kép forrása: mob.hu)

Ha már ezzel a képpel kezdtünk, és a Magyar Csapat sportszerszállítója az adidas volt folytassuk ezen a vonalon. A németek ugyanolyan felszerelésben nyomultak, mint mi. Csupán a lábbeliben volt más választásuk. Nem bízták a véletlenre: Ultra Boost Uncaged és triple white Energy Boost. Így a legjobb cipő, és a legtrendibb színállás is rendelkezésükre állt. Ezen felül természetesen mindenhol Ultra Boost-ba botlott az ember. Főként már az Uncaged modellekbe.

adidas_ultraboost_uncaged_energyboost_triplewhite
A németek választása: Ultra Boost Uncaged és triple white Energy Boost
adidas_ultraboost_pink
A nézők között is érdemes volt nyitott szemmel járni
adidas_ultraboost_uncaged_unlaced
Uncaged, unlaced
shaunaemiller_addias_yeezy_boost_350
Shaunae Miller 400-as olimpiai bajnok Yeezyt villantott a nézőtéren

Bevallom őszintén a Nike Unlimited fantázianévvel illetett olimpiai színkombója nekem annyira nem jött át. Pláne férfiakon mutatott furán a rózsaszín-rikító sárga kombó. A nemrégiben nagy felhajtással bemutatott LunarEpic-et csak elvétve lehetett látni 1-2 sportolón. De ettől függetlenül természetesen akadtak szép darabok.

nike_elite_8_canada
Nike Elite 8, kanadai verzió
nike_pegasus_33_mofarah
Mo Farah és Pegasusa

Továbbra is ez a két márka uralta a versenyt, de a “kisebbeknek” sem volt ok a panaszra. Az Asics nagyon komoly kollekciót készített a hollandoknak, az írek szépen felszerelkeztek New Balance-ből, a britek világító talpú cipőben jelentek meg a záróünnepségen. A sort hosszasan lehetne folytatni.

asics_gellyte_iii_netherlands
Asics Gel-Lyte III – talán a legjobb csapatcipő (Hollandia)
newbalance_freshfoam_zante2
New Balance az íreknek
asics_rio_2016
Kicsiben vállalhatóak Rió rikító színei – a modellt nem sikerült beazonosítanom
british_olympic_team_closingceremony_lightshoe
A britek világítós cipője a záróünnepségről (kép forrása: Twitter)

Hogy keretbe zárjam a sztorit, az olimpia legjobb cipőjével fejezem be a sort. Vádolhattok elfogultsággal, de úgy gondolom a barátnőmtől kapott, Dent Kicks Custom által készített adidas Superstar volt a játékok legmenőbb lépője. Ezúton is köszönöm! 🙂

adidas_superstar_dentkickscustom
adidas Superstar Dent Kicks Custom