Holdséta Nike LunarEpic cipőben

Az elmúlt időszak főleg az adidas Ultra Boost-ról szólt futócipő fronton, a Nike klasszikus modelljeivel, mint a Pegazus, vagy a Vomero kicsit háttérbe szorult. Azonban lassan a nyakunkon van az olimpia, a legideálisabb időpont performance termékek bemutatására. Lássuk mivel készül visszaszerezni a Nike a trónt. A tovább után bemutatkozik a Nike LunarEpic!

"Holdséta" Nike LunarEpic cipőben

„Holdséta” Nike LunarEpic cipőben

A Nike új zászlóshajójának fejlesztése másfél évvel ezelőtt kezdődött és főként a Magista-ból merített ihletet. A zokniszerű kialakítás a láb természetes mozgását hangsúlyozza. A konstrukció a könnyű, egy darabból készült Flyknit felsőrésszel kezdődött. A saroknál, lábboltozatnál és a talp elülső részénél alkalmazott sűrűbb kötés erősebb tartást biztosít a kritikus területeken. És ha mindez nem lenne elég Flywire szálakat is fűztek a cipőbe.

nike_lunarepic_2

Az egy darabból álló Flyknit felsőrész Flywire-rel

Úgy tűnik a Nike idén a közepes zokniméret mellett tette le a voksát: most már nem csak focicsuka, de gördeszkás, teniszes és kosaras modell is jelent meg ezzel a design-nal. A marketing szerint elősegíti a lábfej tartását. Látszatra mindenesetre eléggé szokatlan egy futócipőn.

nike_lunarepic_3

Szokatlan sziluett egy futócipőnek

A Nike LunarEpic felsőrésze

A felsőrész felépítése a jól bevált módszerrel készült – plusz a közepes gallér –, az igazi újítást a talpban kell keresnünk. A kettős befecskendezéses eljárás során nem ragasztották a két komponensű középtalpat, hanem melegítéssel hozták létre a jól bevált Lunarlon talpat. Az oldalán található lemezes kialakítás fokozza a cipő csillapítását és rugalmasságát.

nike_lunarepic_4

Lamellált kialakítás a középtalp oldalán

A talp

A talp dugattyú-szerű kialakítását az emberi lábfej nyomástérképe alapján képezték ki. A különálló modulok egymástól függetlenül is képesek mozogni, maximálisan lekövetve talpunk mozgását. Láthatjuk tehát, hogy a Nike minden tudását beletette a modellbe, hogy megpróbálja visszaszerezni a a futócipők trónját.

nike_lunarepic_5

Dugattyú-szerű kialakítás a talpon

A LunarEpic nem csak a Lunarlon talpra utalhat, hanem az űrhajósok által viselt cipőre hajazó design-ra is. Reméljük holdsétához hasonlatos élményt nyújt a cipő. A büdzsénk nem biztos, hogy lehetővé teszi az igazi holdséta kipróbálását, de reméljük a LunarEpic-et egy teszt keretében be fogjuk tudni nektek mutatni és objektív képet állíthatunk a cipőről.

nike_lunarepic_6

Színpompás űrhajós cipő kollekció

Hír- és képforrásunk a Nike volt.

kbalint

Magam sem tudom nálam mi volt előbb: a Run-D.M.C., vagy az adidas Superstar. Mindenesetre eléggé megfertőződtem a sneakerek iránti vonzalommal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×