Futócipők a világ legjobbjainak ajánlásával

Mikor a junior atlétika EB-n jártam készítettem egy kis on feet összeállítást arról, hogy mit viselnek a jövő sztárjai. A felnőtt világbajnokságon Pekingben sem halasztottam el ezt a lehetőséget, így a tovább után megtudhatjátok melyik modelleket preferálják a világ legjobbjai!

nike_air_zoom_elite_8_ustf_beijing_wch_2015

Az amerikaiak Nike Air Zoom Elite 8-a

ABC sorrendbe haladva az adidas-nál az Ultra Boost elsöprő fölényben volt. Szinte alig lehetett más három csíkos modellt látni, persze ebben közrejátszhatott, hogy az németek által szponzorált sportolók kaptak egy párat a helyszínen is, biztos ami biztos. De az utcán sétálva „civileken” is feltűnően sokszor tűnt fel a világ egyik legjobb futócipője.

adidas_ultraboost_beijing_wch_2015

Az adidas arcai

Ami az adidasnál az Ultra Boost, az a Nike-nál a Pegasus 32. A szponzoráltak ezt kapták a helyszínen az amerikai márkától. A több, mint 30 éves tapasztalat, ami a cipő fejlesztése során felhalmozódott úgy tűnik a profikat is meggyőzte. Ezen kívül említést érdemel az amerikai (első kép) és kenyai válogatottnak külön készült Air Zoom Elite 8! Ezek elég extrák voltak. 🙂

nike_air_zoom_elite_8_kenya_beijing_wch_2015

A kenyai csapatnak készült Elite 8

A Puma-nál itt is az Ignite pörgött. Elvétve egy-két FAAS és Mobium modell azért feltűnt, lehet pár emberben felmerült a kérdés: mit visel Usain Bolt? Nos, ő Ignite XT-ben melegített az újabb triplázására.

puma_ignite_beijing_wch_2015

Puma Ignite

A többi márka itt még ritkábban ütötte fel a fejét mint a fiataloknál, a nagyok letarolták a piacot. Persze van, akit nem lehet megtéveszteni semmilyen fejlesztéssel, vagy marketing dumával és a leghatékonyabb technikára bízza magát: a saját lábára.

barefoot_beijing_wch_2015

Természetesen ez ritka látvány volt

Két meglepivel zárnám az összeállítást. Az egyik egy példa, hogy nem csak nálunk dübörög a custom sneaker láz. Pekingben is lehetett látni egyedi darabokat – és ezalatt nem a hamisítványokra gondolok! 🙂

custom_spike_beijing_wch_2015

Nemzeti lobogóba bújtatott szöges

És nehogy azt higyjétek, hogy az atléták csak futócipőt viselnek! Bizony mikor nem versenyeztek előkerültek a Superstarok, retro Jordan-ek, és…

adidas_yeezy_boost_350_beijing_wch_2015

…a Yeezy Boost 350 is

 

kbalint

Magam sem tudom nálam mi volt előbb: a Run-D.M.C., vagy az adidas Superstar. Mindenesetre eléggé megfertőződtem a sneakerek iránti vonzalommal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×