Nike Air Zoom Pegasus 32: letesztelve

Többször is említettük nektek, hogy Fannival Nike futócipő tesztelésbe kezdtünk közel egy hónapja. Végre megtudhatjátok milyen tapasztalatokat gyűjtöttünk a felnőtt bajnokságra való készülés finishében. A tovább után a Nike Air Zoom Pegasus 32 tesztjét olvashatjátok!

nike_pegasus_32_puskas_ksi

Nike Air Zoom Pegasus 32 teszt

Kezdjük egy kis történelmi kitekintéssel. A 32-es számból könnyen kikövetkeztethető a cipő kora. A több, mint három évtizednyi tapasztalat, valamint folyamatos kutatás és fejlesztés érződik a cipőn. A fekete szín, amiben kaptam még jobban ráerősít a profizmusra. Semmi sallang, csak tiszta teljesítmény.

nike_pegasus_history

Egy kis Pega történelem (forrás: blog.finishline.com)

Nézzük csak mit nyújt a cipő technikai fronton! Címszavakban: Cushlon, Crash Rail, Waffle Outsole, Nike Zoom, Enginered Mesh, Flywire. De ezek csak puszta elnevezések. Tapasztalataim megosztása közben mesélem el melyik technológia miben segített futás közben. És itt meg is ragadnám az alkalmat, hogy megosszam veletek milyen edzésekre használtam. Ahogy említettem a felkészülés utolsó fázisában kaptuk meg a cipőket. Ekkor már bőven a minőségi edzésmunkán van a hangsúly, így sprinter lévén főleg a dinamikus bemelegítéshez, futóiskolához, szökdelésekhez, súlyzózáshoz tudtam segítségemre hívni a Pegát. A futások nagy részét ebben az időszakban szinte kizárólag speciális szögescipőkben végezzük.

nike_pegasus_32_structure

A cipő felépítése

A cipő első felvételkor is puhának, kényelmesnek tűnt. Az orr-rész kicsit szűk volt nekem, de a rugalmas felsőrésznek köszönhetően gyorsan alkalmazkodott a lábformámhoz. A cipő kialakítása a neutrális futóknak ajánlott. Az ilyen jellegű mozgás során ideális íven gördülünk a talajfogástól az elrugaszkodásig. Sem a boltívet, sem a külső talpívet nem terheljük túl.

nike_pegasus_32_1

A tesztelt  cipő

Személy szerint a vastagabb talpú, nagyobb csillapítással rendelkezű futócipőket részesítem előnyben. A Zoom Air és Cushlon kombinációjának köszönhetően a Pegasus ezt hozta. A saroktól az orr-rész felé haladva 13,2 mm-es lejtése van a rugalmas talpnak.

nike_pegasus_32_2

Megfigyelhető a cipő talpának lejtése

A felsőrész hálós anyaga megfelelő tartást biztosít, ahol szükséges – cipő elején, cipőfűzőnél – extra erősítéssel. Továbbá a sarokrésznél egy komolyabb saroktámasz fokozza a stabilitást. Aminek az előnyét futás közben nem éreztem, az a Flywire. Rotációs mozgás során a szálak eltávolodtak a cipőtől, azt az érzést keltve, hogy a lábfejem tartását „csupán” a felsőrész biztosítja. Megjegyzem, teljesen megfelelően. Így a Flywire szálak nekem inkább tűntek design-elemnek.

nike_pegasus_32_3

Jól látható, ahogy eltávolodnak a Flywire szálak. A tartás ettől függetlenül megfelelő.

Egy hónapnyi használat után a cipőt bátran tudom ajánlani azoknak, akik egy sallangmentes, mindennapi használatra szánt társat keresnek edzéseikhez. A cipő fejlesztése során összegyűlt tapasztalatot nyugodtan vehetjük egyfajta garanciának.

nike_pegasus_32_4

Edzés közben

Ezúton is köszönjük a Nike Magyarországnak a lehetőséget, hogy letesztelhettük a Pegasus 32-t!

kbalint

Magam sem tudom nálam mi volt előbb: a Run-D.M.C., vagy az adidas Superstar. Mindenesetre eléggé megfertőződtem a sneakerek iránti vonzalommal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×