Ez a cikkünk már két évnél régebbi. Használd a keresőt itt jobbra vagy böngészd a tageket a cikk alján, hogy frissebb írásokat találj ebben a témában!

Múltkori cikkünkben már bemutattuk néhány igazán stílusos celebcsaj kedvenc sneakerét, így most a srácokon a sor. A zenei élet nagyágyúi ugyanis magánéletükben és színpadon is előszeretettel viselik a már-már ikonikusnak is mondható darabokat. Ezúttal Kanye West, Macklemore, Justin Bieber (a haterek ezt a részt nyugodtan ugorják át 😉 és Jay-Z kedvenceit gyűjtöttük össze. Tovább!

Sneaker rajongó sztárok - a srácok
Sneaker rajongó sztárok – a srácok

Kanye West

Egyben biztos vagyok, következő életemben olyan cipőgyűjteményt szeretnék, mint amilyennel Kanye West rendelkezik. A rapper ugyanis kétszer ugyanabban a cipőben nagyon ritkán jelenik meg. Kanye ugyan saját ruhakollekciójával 2011-ben bizonyította, hogy a divattervezéshez nincs sok érzéke, a stílust azonban bárki tanulhatja tőle, így olyan márkákkal dolgozott együtt a legújabb cipőik megálmodásában, mint a Louis Vuitton, a Nike vagy az Adidas, de erről majd egy következő cikkünkben olvashattok bővebben. Kanye West a színes cipők helyett, (akárcsak az öltözéke többi részében is) inkább a klasszikus fekete vagy fehér, olykor tűzpiros darabok mellett teszi le voksát.

2008 és 2010 között például az Adidas Rod Laver Vintage illetve a Jeremy Scott által megálmodott „szárnyas” Adidas modellek voltak a kedvencei, de persze a Nike sem keseredhetett el, hiszen a rapper az ő cipőikben is gyakran jelent meg. Kanye West felesége, Kim Kardashian designer magassarkúit mostanában az Air Jordan, az Air Force és a Air Yeezy különböző modelljeivel egészíti ki megjelenéseik alkalmával. Utóbbi modellen persze senki sem csodálkozik, hiszen a rapper sokáig a Nike-kal kollaborált, az Air Yeezy sztorijáról Gergő egy korábbi cikkében olvashattatok. Új fejlemény azonban, hogy Kanye nemrégiben azonban átpártolt az Adidas-hoz , a közös munka gyümölcsei hamarosan napvilágot látnak, hiszen a „Kanye West x adidas” modellek a február 12-én kezdődő New York-i divathéten kerülnek majd bemutatásra és valószínű a cipők legnagyobb rajongója is maga a rapper lesz.

Sneaker rajongó sztárok: Kanye West
Sneaker rajongó sztárok: Kanye West

Justin Bieber

A 20 éves popcsillag 160 millió dollár körüli vagyonából jócskán van mit cipőkre költeni, meg aztán valljuk be a szponzorok is igencsak kedvelik Justin Biebert. Karrierje kezdetén szinte éjjel-nappal a Supra különböző modelljeiben jelent meg, még a színpadon és a zenei díjátadókon is ezeket viselte. A Supra korszakot maga mögött hagyva később az Adidas Neoval közös kollaborációja okán a német sportmárka darabjait kezdte egyre sűrűbben hordani. Mára azonban már inkább a designerek által megálmodott, méregdrága snekerekben parádézik az utcán és színpadon egyaránt. A Louis Vuitton és a Givenchy cipői közül szinte mindegyik fellelhető gardróbjában.

Sneaker rajongó sztárok: Justin Bieber
Sneaker rajongó sztárok: Justin Bieber

Macklemore

Macklemore sem panaszkodhat, már ami a cipőgyűjteményt illeti. Instagramon is rendszeresen osztja meg követőivel legújabb, limitált példányait, de a színpadon, magánéletében és a vörös szőnyegen is előszeretettel viseli szeretett sneakereit. Természetesen ritkán jut kétszer ugyanarra a darabra a sor, azonban kedvencei neki is vannak. A rapper rajong a Nike Air Jordanekért, sőt pontosíthatunk is, hogy leginkább az Air Jordan 1 és 3 modelljeit favorizálja. (Az ikonikusnak is nevezhető cipőcsalád történetét egy korábbi cikkünkben már alaposan bemutattuk.) Egy interjúban azonban elmondta, hogy szívéhez mégis a Bun B x Jordan CP3.IV nevet viselő egyedi, narancs-fekete színállású darabja áll legközelebb.

Sneaker rajongó sztárok: Macklemore
Sneaker rajongó sztárok: Macklemore

Jay-Z

Jay-Z kedvenc modellje az Air Jordan és pont. A rapper az utcán, kosárcsapata meccsein, videóklipjeiben, sőt néha még a vörös szőnyegen is a Nike és Michael Jordan „szerelmének gyümölcsében” jelenik meg. Legyen szó hófehér Air Jordenről, egy fekete darabról vagy néha színes modellről, évek óta szinte mindig csak ezt viseli. Persze néha azért vele is előfordul, hogy kedvencét lecseréli, ekkor a Nike RT High modellje, esetleg ritkán az Air Yeezy 2 kerülnek elő méretes cipős gardróbjából.

Sneaker rajongó sztárok: Jay-Z
Sneaker rajongó sztárok: Jay-Z