Etnies Marana pirosban: Ryan Sheckler signature modellje

Ryan Sheckler új signature cipőiről mindig igyekeztünk részletesen beszámolni itt a sneakerboxon, olvashattatok már nálunk a Sheckler 2 és 3-ról, a Sheckler 4-ről, illetve a 6-ról is. A Ryanhoz köthető legújabb cipő az Etnies Marana, ami egy igazán technikás deszkás cipő lett. Többet is megtudhatsz róla a tovább után!

Etnies Marana: Ryan Sheckler hetedik signature deszkás cipőmodellje

Etnies Marana: Ryan Sheckler hetedik signature deszkás cipőmodellje

Az új Etnies Marana illeszkedik abba a trendbe, hogy a deszkás cipők egyre inkább „soványodnak”: ez először leginkább a technikailag ráncfelvarrott Vans oldszkúl modellek nagy visszatérését hozta, viszont a Nike irányából érkeztek olyan technikai újítások, amiket korábban inkább a futócipőknél szokhattunk meg (pl. a P-Rod sorozat a Lunarlon). A Marana is ennek a hullámnak a képviselője: vékony, de határozottan technikás vonalakkal rendelkezik.

A tartósság elsőrendű szempont volt, az orr-részen a préselt-injektált gumi „kupak” a griptape elleni védelem első vonala, ahol így ki tudták küszöbölni a varrásokat (amik, mint tudjuk idővel elfoszlanak). A felsőrész többi része hasított bőr és hálós anyag kombinációja (pl. a nyelven, ami által a cipő jól tud szellőzni).

A talp járófelülete 400 NBS kopásállóságú gumi, az orr-részen az autógumihoz hasonló mintázatú, a cipőbe STI Evolution™ Foam középtalppal rendelkezik. Ez egy nagyon könnyű anyagból készült ütődéscsillapító rétegként szolgál, erre kerül a PU talpbetét, amin Ryan aláírása is megtalálható.

Etnies Marana: a technikai részletek

Etnies Marana: a technikai részletek

Az Etnies Marana kapcsán egy kis videót is csináltak Ryannel, sőt egy egész hosszú interjút is összehoztak, amit itt találsz (természetesen angolul). A piros mellett feketében is kiadásra került a cipő, melyen nincs rajta Ryan aláírása, de ettől eltekintve ugyanaz 🙂  Arról nincs információnk, hogy Magyarországra is kerül-e a Marana cipőből, de amint megtudunk valamit, frissítjük a cikket 🙂

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×