A Nike 6.0 átváltozik

Bizonyára feltűnt már néhányotoknak, hogy idén néhány ismert Nike 6.0 cipőmodell nevéből eltűnt a „6.0” és bizonyos extrém sportra szánt cuccon sem a megszokott hatpontnuulás logó virít. Mivel érkezett hozzánk is pár kérdés tőletek, hogy mi történik a Nike 6.0-val, ezért megkérdeztük a Nike magyarországi képviseletét, és amit megtudtunk, ebben a kis „kérdezz-felelek” formában adjuk közre. A jó hír, hogy kedvenc 6.0 cipőink (és ruháink, kiegészítőink) velünk maradnak a jövőben is – mindössze némi „felületi” változás fog következni, amitől  ugyanolyan jól lehet majd biciklizni és deszkázni bennük 😛 A részletek a tovább után!

Nike 6.0 / Nike

Nike 6.0 > Nike

Mi történik a nyáron a Nike 6.0-val?
A Nike 6.0 ezentúl nem egy külön Nike almárka lesz, hanem szerves része a nagy Nike márkának, a logóból kikerül a 6.0 és ezentúl csak a pipa és a NIKE felirat lesz látható a cipőkön és a cuccokon. Egyébként még a Nike Snowboarding és Nike SB termékek egy részével is ez fog történni.

Most akkor a cipők is meg fognak változni, hogy a „nagy” Nike csinálja majd őket?
Fontos, hogy a 6.0 cipőket természetesen eddig is a Nike gyártotta, az a sok-sok év tapasztalat, amit más sportcipők gyártásánál szereztek, jól jött a 6.0 cipőknél, amiket a biciklis és gördeszkás igénybevételhez terveztek. A csapat, ami eddig a tervezésért és gyártásért felelt, ugyanúgy együtt maradt. A „6.0” kikerül a modellek nevéből, de maguk a nevek nem változnak: ugyanúgy megtalálod majd példul a Mogan Mid, a Mavrk, a Braata cipőket, sőt a 2012 tavaszi-nyári szezonban két modellből is kijött az új generáció: a sneakerboxon Máté által már betesztelt Nike Mogan Mid 3 és a Mavrk Mid 3 kaphatók Magyarországon is.

És a jövőben ugyanúgy fognak figyelni majd a gördeszkások és BMX-esek igényeire a cipőtervezésnél, gyártásnál?
A Nike-nál a legjelentősebb sportoknál, például a futásnál, focinál vagy a kosárlabdában sincs külön logo vagy márkanév, mindenütt csak a pipát láthattad a cipőkön, felszereléseken és ettől még természetesen a legjobbak között vannak a futócipőik, a focicipőik vagy a kosaras cipőik, mert mindegyikkel egy külön részleg foglalkozik. A 6.0, az SB és a Snowboarding az Action Sports részlegben egyesül és a gördeszkázásra, szörfre és a havas sportokra (Skate, Surf, Snow) fognak leginkább koncentrálni.

Nike 6.0 - Nike

Nike 6.0 > Nike

Gördeszka, szörf és hó? A 6.0-nál a BMX, a wakeboard és a motocross is képben volt. Ezekkel mi lesz?
Attól, hogy leginkább a deszkára, szörfre és a havas sportokra koncentrálnak majd a leginkább, nem jelenti azt, hogy egy csapásra vége lenne a BMX, a wake vagy a motocross sport és a sportolók iránti figyelemnek. Ez azért is fontos, mert például itt nálunk Magyarországon is leginkább  a BMX-esek és mountain bike-osok között lett népszerű a 6.0. Nekik sem kell aggódni, hogy egy csapásra „kikerülnének a képből”.

Tényleg, a riderek! Mi lesz a 6.0 csapattal?
Mivel a Nike támogatott sportolói a Nike-val írtak alá szerződéseket, kábé annyi történik, hogy ezentúl nem hatpontnullás riderek lesznek, hanem Nike riderek. Harry Main, Garrett Reynolds vagy Dennis Enarson változatlanul a nemzetközi BMX team tagjai például. Persze minden csapat folyamatosan változik: érkeznek és távoznak a sportolók – de ha mostanában lesz is ilyen, annak semmi köze nincs a logóváltáshoz…

Nike the chosen sessions

Egy pipa mind felett

Meddig lesznek még kaphatók a 6.0 termékek?
A logóváltás folyamatosan zajlik az idén, most nyártól már nem érkeznek új 6.0 logóval ellátott cipők és cuccok, csak a pipás logós Nike termékek. De ettől a termékek ugyanazok lesznek, tehát ezentúl is hozzák majd a Nike 6.0-nál megszokott minőséget. Egyébként könnyen lehet, hogy még akár jövőre is találkozhatsz még 6.0 logóval, felirattal ellátott cuccokkal olyan üzletekben, ahol a váltás előtti készletekből árusítanak még.

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×