Itt (ott) a Nike Mogan Mid 3

Biztosan nem vagyok egyedül azzal a véleményemmel, hogy a Mogan Mid cipők a Nike 6.0 legjobban sikerült modelljei: jó sokat látni belőlük az utcán és a skateparkokban egyaránt, a Mogan Mid 1-es és a 2-es egyenesen a magyar BMX-esek egyik alaptartozékává vált. Félfüllel hallottam már róla, hogy készülődik a sorozat harmadik darabja, a Mogan Mid 3 is, de eddig élőben még nem láttam belőle. Most sem, viszont belefutottam a neten 🙂 Ha érdekel, mit tud a sorozat legfiatalabb tagja, katt a továbbra!

Itt a Nike Mogan Mid 3

Itt a Nike Mogan Mid 3 – illetve ha még nem is itt, de megjelent 🙂

A Nike Mogan Mid 3 az elődökhöz hasonlóan tartós, a fontos területeken megerősített  hasított és festett bőr kombinálásával készült felsőrésszel rendelkezik, amit elől az ígéret szerint még tartósabb cérnával fogtak össze. A szár a jól bevált, se nem túl magas, se nem túl alacsony, azaz közepes (mid) kivitel. Újítás, hogy a könnyebb súly és a jobb szellőzés érdekében hálóval borított szivacs panelek is kerültek bele a cipőbe. Remélhetőleg jó ellenálló ez a háló, mert ahogy elnézem a cipőnek ezen része pontosan a vápé-elkapás célkeresztjében van.

Nike Mogan Mid 3

Nike Mogan Mid 3 – az szivacsos-hálós panel (vápésok kíméljenek jeligére)

Amin meglepődtem, hogy lekerült az eddig a Mogan Mid modellekre annyira jellemző (egyébként levehető) tépőzár… Mivel eddig minden Mogan Mid cipőt használó bicós ismerősöm tökig megszorította rajta a tépőzárat a boka védelme miatt, viszont még egy cipőről sem láttam, hogy levették volna, ezért lehet sokaknak hiányozni fog…

Nike Mogan Mid 3

Nike Mogan Mid 3 – búcsú a tépőzártól

A varrott-ragasztott talp nagy kopásállóságú gumi oldaltalpa körülveszi és védi a lábadat, a talpad alatt pedig egy igazi újítás, a Lunarlon talpbetét és középtalp melózik az ütődéscsillapításon, mely az ígéret szerint puha, de jól reagáló irányítást tesz lehetővé – legyen szó deszkáról vagy pedálról. A Lunarlon technológiáról nemrég írtunk itt a boxon, Omar Salazar új signature Nike SB cipőjének, az Omar Salazar LR kapcsán. A járófelület a jobb tapadás érdekében különböző sűrűségű halszálka-mintás lett.

Nike Mogan Mid 3 - a talp

Nike Mogan Mid 3 – a talp: minták egész sora és mind a tapadás érdekében

A Nike Mogan Mid 3 az alábbi négy színben kapható az USA-ban, itthoni megjelenéséről nincs információnk, de amint lesz, arról is ti is tudni fogtok!

Nike Mogan Mid 3

Nike Mogan Mid 3 – 2011 téli színek

 

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×